Originally Posted by
Dudu
Ben kerizligime doymamayim.
Vergisi son kurusuna kadar odenmis paramla gittim bir daha %90 OTV ve bunun kdv'sini de odeyerek bu araci aldim.
Millet sirket uzerine aliyor hep, alriken de vergiden indiriyor, tum giderlerini de (mtv, yakit, servis, bakim, kis lasitigi v.s) bu sekilde daha az vergi odemek icin kullanim suresince vergi avantaji olarak kullaniyor..
O yollarda gordugumuz 4X4 lerin cogu sirket aracidir.
Son soz: Tr'de pahali araba ozellikle luks ve pahali araba maliyenin sizden para tirtiklama aracidir.
Syg,
Buradan şöyle birşey çıkarılabilir mi? Ülkede bu araçların satışında bir azalma olmuyorsa hala şirketler (bilançolarında zarar da gösterseler) aslında kar ediyordur. Reel olarak ekonomide çok ciddi bir sıkıntı yakın zamanda olmayacaktır.
Buna belki 4x4 satış endexi adı da verebiliriz.
Dün bir arkadaş hükümet eldeki ithal otoları eritip onların vergilerini toplamak için vergileri indirdi demiş.
Bana pek gerçekçi gelmedi.
Zira eldeki otolar bittiğinde yeni yılda bu satıcılar yine ithal araç getirmeyecek mi? Bu kez hem geçe yıl hem de bu yıl için ülkeden döviz çıkmayacak mı?
Büyük ülkelerin birbirlerine vergi yükselterek ticaret savaşı başlattığı ortamda bu hamle ayağa kurşun sıkmak olmuyor mu?
Ki cep telefonların da taksitini uzattılar. Bu krizin ortasında yabancıya kıyak olmuyor mu?
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri