teb marifetli 24 olmuþ farkýndasýnýz demi
Bu ekonomi nasýl düzelir ?
Þubatta faizlerin yükseleceðini zaten bildiðim için 3 tane araba aldým
Biri Opel Grandland x 1.2 Puretech 130 hp Excellence Aytaþý gri(183k seramik ve 5 yýla kadar garanti uzatmalý)
Biri Toyota 1.33 Life (68k 5 yýla varan garanti uzatmalý)
Öbürüde Dacia Sandero 1.0 ambiance (44k 4 yýla kadar garanti uzatmalý)
Bu araçlarýn hepsini %1.35 averaj faizli kredilerle aldým þuan bu araçlar yine aldýðým fiyatlara geldiler fakat ben þuan sanki vade farksýz 48 ay almýþ gibi oldum hepsini. (full ihtiyaç kredisi çekerek ödedim tümünü, ne arabayý satarken nede kasko zamaný bankanýn aðýz kokusunu çekicem)
Opeli anama verdim daciayý ablama toyotayýda kendim kullanýyorum.
Opeli peugeotnun almasýndan sonra 3008 ile tamamen ayný platform üzerine kurulan grandland x (þase,motor,alt takým,þanzýman anlayacaðýnýz sadece tip deðiþik) 3008 e göre bence çok daha uzun vadeli bir tasarým çizgisine sahip ve iç kýsmý daha olgun insanlara yönelik daha oturaklý, çok konforlu bir araba, 3008 le ayný düþünün sadece içindeki düðmeleri 3008 gibi karmaþýk deðil ve tipi daha güzel, fark bu.
Dacia ile dýþarý çýktýðýmda sol bacaðým aðrýyor, ablam zaten bi çarþýya bide iþe gitmeye kullanýyor, evlerden ýrak bir araba.
Toyotamý 68k ya aldýðýma çok çok mutluyum, þubattan bu yana iþlerimle ilgilide kullandýðým için 20500 km oldu. Çok seviyorum arabamý, tiz aðýrlýklý birde ses sistemi taktýrdým çünkü ses sistemi gerçekten çok kötü aracýn ve þart. Onun dýþýnda cruise controlude 50 liraya aliexpressden temin edip taktým.
Þuan araba ihtiyacým olsa kesinlikle Hyundai ix35 ile ayný platform üzerine kurulmuþ Kia Sportage tercih ederdim, tamam tipi çok hoþ deðil ama koyu grisinin bence gideri var, giriþi 99k ama 140k verirseniz inanýlmaz dolu bir arabayla karþýlaþýyorsunuz, o doluluk þuan piyasada 180-200klýk arabalarda var, sportage bi düþünün.
Corolla 1.6 life hurdayý plaza bulursa 82k ya alýnabiliyor, hiç fena deðil bence.
Kianýnda pazarlýksýz rakamlarýný söyledim, gidipte sormadým ötv zýmbýrtýsýndan sonra, en üst paketin turbolu 168k imiþ, ama ODD satýþ verilerinden gördüðüm üzere mal ellerinde kokmuþ biraz, kim bilir 28k iskonto bile yapabilirler sýkýþtýrýlýrlarsa
Bu aralar kesin arý hesabada güncelleme gelecek, çevremde herkes stopajýn son gününe kadar arýda bekletti sonra inanýlmaz rakamlar çýkýþ oldu, beklentim 23.5 olmasý, takipte kalalým.
Yer Ýmleri