maliyet düşürmek isteyenler veya bu hissede pozisyon almak isteyenler için bence bu fiyat seviyeleri son fırsatlar olarak görünüyor bana...ben tüm ky dostlara başarılar diliyorum...
Printable View
maliyet düşürmek isteyenler veya bu hissede pozisyon almak isteyenler için bence bu fiyat seviyeleri son fırsatlar olarak görünüyor bana...ben tüm ky dostlara başarılar diliyorum...
70'lerden bölünür diye hayaller kuruluyordu 38-39'lardayız şimdi, 40 üstüne atmalı en azından 40 üstü bölünsün.
kocaerde ayrıca aylık sipariş kap haberi de her an gelebilir...bu haber ile bu diplerden kurtularak yeni bir çıkış dalgasına girebilir düşüncesindeyim...bu dalgada ilk etapta 50 tl leri bekliyorum...bakalım tahminlerim gerçekleşecek mi ??
Sipariş haberleri sadece al-satçılara yaradı, onca sipariş haberi ile 60'lardan 38'lere düştü hisse, kalıcı yükselişler için daha somut gelişmeler lazım, Neom'dan bir iş alırsa mesela, rakam önemli değil, artık hisseyi, tahtacısını patronunu az çok tanıyorum ama çok pahalıya mal oldu.
kap haberleri düşen bir piyasada sadece sat -al yapmaya yarar ama fedin faizleri indirmesi ile bundan sonra yükselen bir piyasa olması lazım...bu durumda da kap haberleri artık satmadan almaya yarayacak...bundan sonra gelecek her kap haberi kocaeri ve diğer tüm hisseleri zıplatacaktır...tıpkı bir iki yıl öncesi gibi...
tabi neom projesi,amerika yatırımları ,jes yatırımları ile ilgili gelişmeler kocaeri agresifleştirecektir...öyle bir haber güzel olur...ama olmazsa da bence süreç tersine dönmeye başlıyor...
Konjonktürden faydalanacaktır mutlaka, 2024!ü 50'lerden kapatabilirse razıyım, 2025-2026 enerjiyle çok rahat geçer diye düşünüyorum, diğer yatırımlardaki gelişmeler de önem arz edecek, tabi ki globalde bir sıkıntı çıkmazsa.
Hisse cehennemin dibine düşmüş %1 bile tepk veremiyor, bu kadar da rezillik olmamalı.
sert düşüşlerden sonra yatırımcılarda şok yaşanıyor...şokun atlatılması ve güvenin geri gelmesi biraz zaman alıyor...güvenin gelmesi için çıktığı yerlerden çok da düşmemesi gerekiyor veya endeksten daha iyi bir performans sergilemesi gerekiyor...bence yakında zamanda buda gerçekleşecektir...
Küçük yatırımcıya büyük ders verdiler, kolay kolay güven geleceğini sanmıyorum, 60'lardan alan şimdi 39'dan almaya cesareti kalmadı, şahsen daha önce birazını Sise ile değiştirmiştim, şimdi 2 lira fark olmasına rağmen tekrar değiştirmeye elim gitmiyor, biraz hayalkırıklığı var.
Bir iki sert hareket yaparsa belki talep gelir ve bu kısır döngü biter.
Arkadaşlar ne yazık ki şirket bildiğiniz dolandırıcı bir şirket ; ben bu kanıya Hakan Kocaer 10 milyon lotu sattığında ve daha öncesinde kaplarla manipülasyon yaptığında söylemiştim.. şirketin gönderdiği bilançoda da büyük makyaj olduğunu düşünüyorum ve spk'ya şikayette bulunacağım..sizde yatırımcı ilişkilerini arayıp şikayette bulunacağınızı bildirin bence.. bütün işleri de yurt dışında kurdukları şirket üzerinden yürütmeye başladılar..
Keko'ya katıldığım bir nokta var, o da buraların alım için en azından orta vadede üzmeyecek noktalar oluşudur..
49.70 den satmıştı patron, az bir şey geri alsa buralarda olmazdı, şu anda geri alsa malını milyonlarca kar ederdi, o almıyorsa piyasa neden alsın.
https://www.youtube.com/watch?v=2Z4GhhnaIQ0
Videonun son dakikalarında (26,35) sunucu Hanımefendi Kocaer yöneticisine adeta hiç beklemediği ve beni de çok şaşırtan şu soruyu soruyor:
''Enf. muh.(e.m.) li bilançolar sizi nasıl etkileyecek , olumlu mudur'' diyor.Yönetici ise bilmem yaşayıp göreceğiz diyor yani olumlu ,olumsuz bir cevap veremiyor sonra da cevabın tam karşılığını o da belki tam bilemediği için ve cevap vermesi adına ''bizi etkilemez,e.m. den bağımsız kârlılığımızı artıracağız'' anlamında bir şeyler söylüyor.
Bugün ise bu bilanço dönemde bilançoların ve buna bağlı olarak fiyatların etkilendiği görülmektedir.Finansal kalemlerdeki enf. oynamaları ;cirolardaki yanlış anlama ve algılara yol açacak değişiklikleri, net kâr marjlarının %15 lerden 2 lere düşmesini,başka şirketlerde de değişik şekillerde net kârların düşmesini getirmiştir.
Bu yüzden şirketler enflasyon muhasebesine göre düzeltilmemiş belirli finansal bilgilere de yer verme gereği duymaktadırlar. Ancak isteyen istediği gibi yazarsa ,bu denetimden geçmemiş bilgilerde bir kurala bağlı olmadığı için piyasada spekülasyona sebep olabilir. Bunlarında ilgili kurumlarca acilen bir düzene konması ve arzettiğimiz gibi bir mecburiyete girmesi gerekmektedir.
Sanayi şirketlerinin baba şirketleri ralliye başladılar, gitmeyen hisse kalmayınca buna da girerler, metal fırtınadan etkilenmiyor galiba.
Aynen dolandırıcı firmanın teki, 50 den sattı kendi hisselerini daha sonra birkaç tane olumlu kapla yükseltip, sonrada Yusuf Kaderli çıkıp yok şöyle bi hisse, yok elimin asla sat tuşuna gitmeyeceği tek hisse gibi söylemlerle milletin eline 60-70 arası döşediler. Bastılar aşağı. Bawerin dediği gibi adam burdan alsa birton kar edecek o bile almıyor. Ayrıca keko nun dediği gibi orta vadede burdan alınacağınada katılmıyorum, adam alsa kendi alır ya dahada aşağı salıp ordan olacak yada 2026 ya kadar herkese bıktırıp satacak sonra gidecek. Bu dolandırıcı firmanın hissesinden hiç bir s2m olmaz, görünen o
aylar önce işaret ettiğimiz FED in faiz indirimi gerçekleşti...bizim merkez bankamız da tahminen gelecek ay faiz indirimine gider...bu günden ereğli gibi hisseler tepki vermeye başladı..emtiya rallisinin ilk işaret fişeği yakıldı...çelik fiyatlarının yükselmesi ile birlikte dövizin de yükselmesi kocaeri de olumlu etkileyecektir...
ben kocaeri yakından takip ediyorum...elimdeki egegübre hissesi hareketlidir beklentileri de bana göre daha yüksektir..o yüzden de şimdilik herhangi bir değişimi kendimce uygun görmüyorum..gördüğüm vakitte zaten pozisyonumu değiştiririm...değiştirdiğimde kocaer,atatp,gesan ,megmt..v.b hisseler arasında bir seçim yapacağım...
kocaeri 55 civarlarından (hatırladığım kadarıyla ) burada şefaf bir şekilde açıklamıştım...pozisyon değiştirdiğimde yine şefaf bir şekilde hisse net forumunda açıklarım...nasipte neler olacak bilemiyorum...ben tüm yatırımcı arkadaşlara başarılar diliyorum...
Bu hissenin herhangi bir sektörle, endeksle ilgisi yok bence, geçenlerde 39'lu fiyatlarla bir kısımını Sise ile değiştirdim bu Fed beklentisi için, kocaer yerinde kaldı Sise 3 lira zıpladı.
Tahta taşeronlara emanet, senelik primin çoğunu geri aldılar, her şeye karşı kaybettirdi, şirkete sorsan senelikte %30 kazandırdık diyor, o da en dipten alan için peki 69'dan alan ne kadar zararda, mevduat bile %50 stressiz hem de.
Bist 50 endeksine girimiş, umarım ki 50'li fiyatları da görür bu endekste, düştüğü bu çukurdan çıkar artık umarım.
İyi bir hafta olması dileğiyle.
Bugün yine metal fırtınası ihtimali var ama bu uyuz 38-39 sabite devam, dikkat edilirse ne faaliyetlerle ilgili ne de sipariş haberleri gelmiyorlar, neden acaba.
https://invst.ly/16l7-a
Ölmüş eşek formasyonu.
40 üstüne atarsa ivmelenebilir, sanayilere talep gelmeye başladı nihayet.
Kazanımlarını geri vermeyi o kadar hızlı ve rahat yapıyor ki, böyle rezillik hiç bir tahtada yok, emri kimden alıyor bu rezil tahtacı, malını yerine koysaydı 40 üstüne atardı, haber de gönderirdi hisseyi de uçururdu, umarım o mal tahtaya gelmez ve malsız kalır bu rallide, donunu da alsınlar.
Bugün de 40 üstüne atmazsa bir mk olmaz artık, bu hafta bölünmeyi buradan yapma hesabı yapıyorlar yoksa taş olsa çatlar yahu, endeks 10 bin oldu hala 39.
Bu arada yeni iş haberini de göndermemeleri çok manidar.
https://www.bloomberght.com/cevdet-y...-dustu-2360886
Sn. Cevdet Yılmaz '' Enflasyon Muhasebesi'' ile ilgili görüşlerini ve bir anlamda yapacaklarını açıklamış.
Buradan anladığımız enf. muh. 2025' te de devam edecek.Bankalar için yapılmayacak ve 2026 da tamamen kaldırılacak.
Enf. Muh. ile ilgili ve özellikle yatırımcıların ve hatta şirketler ve borsanın da bundan zarar göreceği cihetiyle hisse net'te çok yazdık. Sn. Yılmaz bu yazılanları doğrularmı bilmiyoruz ama ''Yatırımları gözetici bir çalışma yürütüyoruz'' diyerek devam eden yatırımlarında olumsuz etkilendiğini bir yerde belirtmiş oluyor.
Ancak 2025 te de uygulanması yatırımcılar ve borsa açısından bu yıl olduğu gibi yine oldukça sıkıntılı bir süreci devam ettirecektir.
Eğer 2026 da kaldırılması düşünülüyorsa hazineyede bir faydası olmadığı görülen şirketlerde enf. muh. uygulamasının bu yıl sonu kaldırılması herkes ve her kesim için iyi olacaktır.
Açıkçası EM kanunu çıktıktan sora bilançolara bakmayı bıraktım, sağlıklı değerlendirme yapmak imkansızlaştı.
https://invst.ly/16lw7a
Hakan efendinin yine hissesi tepe takla aşağıya gelmeye devam ediyor, dünkü endeks zar zor yeşil kapatmıştı, nerede duracak bu düşüş bir bilsek, nereye basacaksan tek seferde bas bitsin bu ızdırap, her gün biraz daha aşağı, işkence çektirerek vermekten zevk alıyor psikopat tahtacı, kimlerle dans ettiğini bir gün anlarsın, çiftliğin değil burası.
dostum doğruya doğru ben de enflasyon muhasebesi uygulandığından beridir bilançolara bakmıyorum..çünkü şirketler kar açıklasa da zarar açıklasa da insan o verilere inanamıyor....bakıyorsunuz çok yüksek kar açıklamış ama enflasyon muhasebesinden...bu kar gelecek bilançolarda olacak mı ?? bilemiyoruz o yüzden de güvenip işlem yapamıyoruz...aynı şekilde zarar açıkladığında da o zararı sonraki çeyreklerde yapacak mı yine bilemiyoruz...
son 5-6 ayda tamamen borsa tecrübelerimize güvenerek işlem yapıyoruz...bu enflasyon muhasebesinin bitmesi ile her şey yerli yerine oturacak...
borsanın geneline baktığımızda neredeyse hisselerin %80 i olumsuz etkilenmiş görünüyor...bu hisselerin hepsi düşüşte..borsada böyle bir dönemi hiç hatırlamıyorum...enflasyon muhasebesinin bitmesini dört gözle bekliyoruz..ancak o zaman önümüzü görebileceğiz...
Şirketler de çok mağdur oluyor, bu kanunun kim yaradığını da anlayamıyoruz, tuhaf rakamlar çıkıyor, eskiden bilançolara, temettülere odaklanırdık, şimdi gözüne far tutulmuş tavşan gibiyiz,:) ben olduğum hisselerden adım atmıyorum, beklentisi olanlar tercihimdir, Kocaer'i de 2025-2026 için tutuyorum.
benim de pozisyonum bellidir....berkosanın yurtdışı ayağı ve ihracat ayağı güçlü olduğu için onda ısrar ediyorum...enflasyon muhasebesinin her türlü onu olumsuz etkilemeyeceğini düşündüğüm için onda sabit kaldım...diğer sermayemi de dolaştırma kararı almıştım...senin de bildiğin gibi dolaştırmaya karar verdiğim sermayem önce kocaerde idi...kocaerin çoşku için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünmüştüm...kocaerden metal fırtına için ereğliye oradan da egegübreye geçmiştim...şu ana kadar düşüncelerimde haklı çıktım...
tabi bu işlerde kısmetin de önemi büyüktür...bundan sonra neler olur bilemiyorum...egegübrede de beklenti yüksek görünüyor...umarım egegübreden yeterince kazanır ardından da kocaerin çoşkulu olacağı döneme yetişirim...hayırlısı ile vakti geldiğinde tekrardan bir değerleme yapacağım...
bu yıl faizlerin yüksek olmasından dolayı var olan paranın da faize gitmesi vede enflasyon muhasebesi ile borsa şirketlerinin bozulan bilançoları nedeniyle borsa çok darbe aldı...
hükümet kur korumalı mevduatı bitirmeye çalışıyor...oradan borsaya para akışı ileride olacaktır...yine faizlerin ileride düşmesi ile faizde bekleyen paranın da çözülerek borsaya akacağını düşünüyorum...bence borsada en kötüsü atlatılmak üzeredir...bizde de faizlerin gelecek aydan itibaren hafiften düşmeye başlaması ile işaret fişeği çakılacaktır...
ben borsada güzel günlerin gelmesini yakın görüyorum..biraz daha dişimizi sıkmamız lazım...ilginçtir ki borsa bu kötü günleri yaşarken bile ben hep borsada oldum...hiç nakite geçmedim...mart aylarında sermayem zirvesini görmüştü...iki ay önce sermayem tam %30-40 erimişti ama çok şükür egegübre imdata yetişti...şu anda sermayem eski zirvesinde....bundan sonrası artık enflasyon farkını kurtarmayı amaçlıyorum...üzerine %70 enflasyon farkını koyabilirsem kendimi çok başarılı sayacağım...bu yıl gerçekten de çok zorlu geçiyor...yatırımcılar kan ağlıyor...bazı hisseler zirvelerinin üçte bir fiyatına düşmüş...ben zararı çok olan arkadaşlara sabır diliyorum..inanıyorum ki güzel günler geldiğinde bu çok düşmüş hisseler de çok çıkacaklardır...herkesin gözü bu çok düşmüş hisselerde olacaktır...
Zamanlaman iyi oldu, bir de girdiğin hisse de beklentilerle ikiye katladı, kısmet işte.
Ben de bu gaydırı gubbakta kısmetimi arıyorum belki de ben onun kısmeti olmuşumdur. :kahkah:
Endeks 9800 de ama hisselerin çoğu 5000 endeksi gibi:wave:...
Öyle ama endeks çıkarken Kcaer'in eşlik edememesi sıkıntı, 38-39 demirledi, 39 larda bir kısmını Sise ile değiştirdim Sise 42, Kcaer 39 bile değil.
Reklam ve pazarlama ile 70'lere çıkarıldı, birileri ciddi paralar kazandı, birileri de ciddi paralar kaybetti, Hakan bey de sattı, benim gibi şirkete güvenen uzun vadeli düşünenler de kaybetti.
Birgün de yüz güldür artık yahu, çok bariz fiyata müdehale var, milim çıkmasına izin yok, hakan efendinin yapılan rezilliğe bu kadar kayıtsız kalması çok garip, 700 milyona yakın cash para kasaya girdi, azını kullan tahtana sahip çık artık.
Biri bana yeni alınan işin rakamını teyyid etsin, rakam fazla geldi bana.
Dışarıdaydım telefondan bakmıştım ama rakamdan tam olarak emin değildim, çok büyük rakam gerçekten de, hisseyi iyi yerlere taşıması lazım, ızdırap biter umarım.
Dikkat ediyorum da hissede senden benden başka kimse kalmamış, Keko bile tonla malını verdi Eggub'e geçti, özellikle bugün zararla satanlara üzüldüm, bayağı aşağıdan sattılar.
Hayırlı olsun.
Şirketimiz son 43 günde Amerika kıtası başta olmak üzere, MENA, Avrupa ve Türkiye'den ağırlıklı olarak katma değerli ürünlere yönelik toplam 92.858.824 Amerikan doları tutarında çelik profil siparişi almıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1338128
Yarın tavan çekse bari bu habere de şirket güven tazelese.
Okulda olduğum için çok sık yazamıyorum bir de kayda değer bir şey yok sadece izliyorum elime ne geçiyorsa alıyorum hanımın bileziklerini bile ekledim. Kısa vadede kendine yaparsa yapsın Can sıkmıyor değil sıkıyor bu fiyatları hak etmiyor ama kendisi bilir
SM-S921B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hanımın bileziklerine dokumasaydın keşke Katti hocam:) sonradan yerine koymak zor olabilir çünkü ralli devam ediyor, biz sermayeyinin yarısını kaptırdık ama altın tutanlar katladılar.
Yeni alınan 93 milyon dolarlık iş bağlantısı ile bir ralli yaşayabilir, hisse 7-8 ayın dibinde zaten, yükseliş de sert olmalı, ilk hedef 47-50 bandı.
Açılışa bak yuhhh, bu rakamla da gitmiyorsa nasıl gidecek, neyse kapanış önemli, millet dayak yiye yiye atlamaya çekiniyor artık.:)