Gedik deniz satıcı çöktüler yine hissenin başına....
Endeks 101 bin [emoji4]
Printable View
Gedik deniz satıcı çöktüler yine hissenin başına....
Endeks 101 bin [emoji4]
Çemtaşa yeşil ışïk.Bucim e kïrmızı.
bilançoda cemts degeri 1.700.000 tl gözüküyor da ondandır sadece bina ve arsa degeri olarak gözüken rakkamın 1/10 kadar gösterip vergiden kaçırıyordu birileri İ.T kulagına üflediki alelacele hemen uygun bir deger biçtirdi tabi kendine göre..1/4 fiat adamlar soyguncu aslında masak spk ve cimer bu işe el atsa kesin kalp,ten gider..?
zaten 12 yıldır BUCIM,in kanını emdiler hep cebe çalıştılar ky hep kazıklandı..
acaba öbür tarafta yedigi nanelerin hesabını nasıl verecekler..
hala hissede olan on onbeş yatırımcıyı dökmeye çalışıyorlar ..
Bizim spek in canı hiç sıkılmıyormu acaba.
Açık ve net olarak bu firmayı ve çoğunluğu elinde bulunduranları masak SPK ve Cimere şikayet edilmeli başta i.tarman ve yancısı m.gökcen incelemeye alınmalı..ben gerekli yerlere şikayet ettim ....sizlerinde hakkınızı aramanız temennisiyle....
https://i.hizliresim.com/v6JYNr.jpg
Vatandaş kendi parasını başka yerlerde takla attırırken burada millet onun keyfini beklemek zorunda değil.Hatta aynı burası gibi operasyon çevirdiği her yerde durum aynı.Borsa nedir.Bir şirkete yatırım yaparsınız şirket kazanırsa sizde şirkete payınız kadar ortak olursunuz.Burada ise yatırımcı İ.T beyimizin keyfini çeşitli kendi menfaati için gerçekleştirdiği operasyonları beklemek zorunda.Ve BUCİM uzmanı olarak güzide bir kurumumuzda bir çalışan bilmem kaç lira maaş almakta.Öyle ki Yetkiler Cumhurbaşkanında yok.Gel gör ki 3 maymunu oynamaya devam.
60 binden 100 bine gelmiş endekste yıllar geçmiş bu tarz iş peşinde olduğu hiçbir hisse bir arpa boyu yol almamış.Hele bu son aşağı operasyon artık körün gözüne bir parmak daha.Yatırımcı sürekli paravan hesapların gerçekleştirdiği işlemler ile kandırılıyor.Aslında bunu durdurmak için şikayete falan da gerek yok bile.
Bu işlerden aracı kurum çalışanı olarak komisyon alanlar 3 kuruş nemalanıp susanlar bunların hepsi bir yerden çıkar hiç merak etmeyin.
kademeleri bir görebilir miyiz?
Lunar yazdıklarında hem fikiriz..fakat yapılması gereken yönetimi elinde bulunduran i.tarman ve m.gökçeni bu yapılan usulsüzlükleri yetkili yerlere bildirmek gün tarih ve saat saat aracı kurumlar dahil masak SPK cimer herkes bir dilekçe ile bildirmeli ben kendi şahsım bunu gerçekleştirdim..
Tacirler
Ziraat
Gedik
İsbnk
Kurumlarından gerçek olmayan kişiler üstünden yapılan işleri bildirdim..
Mali yönden de bina arsa teçhizat ve değerlemelerin eksik olduğunu (TSKB) sürekli olarak deger tesbit için kullanıldığını ve yanlı olduğunu bildirdim...
Kişiler hukuksal olarak TC nolu kişiler bir bok çıkmaz. Değerleme durumu ise bu memlekette evlere şenlik :) sonuçta sana koca bir sıfır otur yerine desem nick inden cari olduğun için bozulabilme durumun var yanı hesap kitap işleri ama sana kocaman bir sıfır verir İsmail amcam
En doğrusunu yapmışsınız.Ben şikayet edilmesin demiyorum.Zaten ayan beyan ortada olan bişey için şikayete gerek bile olmaması lazım diyorum.Ben bunu buralarda çok öncesinde yapılmalı diye yazdım.Benim burada pozisyonum çerezlik.Benim onunla esas mücadelemde burada değil zaten.Kendi menfaati olunca gerektiğinde ülkeye el freni olacak kadar herşeyi kendilerine hak görenlere birilerinin zaten çoktan dur demesi lazım.
Herşey ilk darbe gelene kadar ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir yalnız.
Demek ki patron yüksek isterse yüksek , düşük isterse düşük çıkıyor… şaka kimse alınmasın....
Tabiî ki bu iddiada bulunamayız!!!!!!!
Aşağıdaki gözlemimi paylaştıktan sonra 2 sonuç çıkıyor, ya değerlemeciler eksik bilgi biliyor ya da art niyet var…
Bir gyo için hazırlanmış indirgenmiş nakit akım yöntemine göre değerleme incelemesi:
Yıl: 2018, projeksiyon para birimi: TL, indirgeme oranı % 6,x
Konumuz bu değil ahkam kesmeyelim ama indirgeme oranının benim bildiğim bileşenleri vardır. Risksiz faiz oranı + risk primleri v.s. aosm ....bilmem ne...
1 ocak-31 aralık arası risksiz getiri oranı TL....% 6 olabilir mi? Mümkün değil. (projeksiyon para birimi döviz olsa belki anlarım..)
Mevduat faizleri yıl başında tahminim 12-13 yıl sonunda 25 + leri buldu.
+ risksiz getiriye ülke risk primi v.b. eklenmesi gerekir ki daha da artar…
Siz 12 yerine % 6 ile indirgeme yaparsanız çıkması gereken değeri 2 kat artırırsınız. O KADAR?
Eğer böyle değerleniyorsa adı geçen gyo portföyleri olması gerekenden yüksek değerlenmiş olur.
(KİMSEYİ İTHAM ETMİYORUM. SADECE İNDİRGEME ORANI VARSAYIMI GERÇEK Çİ Mİ DEĞİL Mİ SORUSUNUN CEVABINI ARIYORUM)
Roda değerleme raporu yok, şirket üst yazı ile değeri kapa belirtmiş. Rapor olsa da içine baksak.
…………………………………………..Ytd……………………………………
Bilgi edinme hakkımı kullanmak istiyorum başlığı altında şirketten resmi olarak isteyin.Olmadı 12 aylık bilanço açıklandığında bilgi edinme hakkı kapsamında genel kurulda raporun dağıtılmasını talep edin.Bunu da vermezlerse spk ya başvurun eninde sonunda size o raporu paşa paşa göstermek zorundalar.Hiç olmadı denetçilerini sıkıştırın.
BİR YAZAR KAYSERİ KATRANCILAR ÇARŞISINI ANLATIYOR:
'''Tenekelerde katran satılırdı. Eskiden evlerin üst yapı malzemesi direkten oluşurdu, demir-çimento kullanılmazdı; direğin üzeri tahtayla örtülür, onun üzeri de toprakla kapatılırdı...Devlet de çok kullanırdı bu katranı. PTT direkleri hep katranlanmış olurdu.
Katrancılar’dan aynı zamanda çerçiler malzeme alırdı. Düğme, yorgan ipi, tırnak makası, jilet vs., oradan aldıklarını, boyunlarına astıkları bir tablada satarlardı. Bir de şimdilerde kalmayan çivit ile soda satılırdı. Soda çamaşırın kirini kolay çıkarır. Eskiden çamaşırlar kar gibi beyaz olmazdı, biraz grimsi renk alırdı, onlara uçuk bir mavi renk ve parlaklık vermek için çivit kullanılırdı. Bir de ‘Viktorya boya’ satılırdı. Boya kutusunun üstünde 7 renk vardı, güneşin renkleri. Kadınlar ekonomik olsun diye kaput bezini, beyaz patiska kumaşları alırlar, bu boya ile evlerinde boyarlardı. Boyanmışı pahalı olurdu çünkü.
Mesela seyyar satıcılar Erkilet’ten çıkardı. 10 yaşına gelen çocukları nahiyelere, köylere götürüp alıştırmış küçüklükten. Bunlar manifatura kalemleri, bozulmayan şeyler satarlardı. Fakat köylerde para yok, malla trampe ederler; bulgurla, fasulyeyle, yumurtayla, bazen hayvanla değiştirirler. Onu getirirler, buradaki tüccara satarlar, parayı öyle alırlar. Seyyar satıcılara da ‘çerçi’ derlerdi. Hacılar’dan da seyyar satıcı çıkardı ama Erkilet kadar değildi, bu işin üstadı Erkilet’ti. Erkilet’teki büyük tüccarların aslı hep seyyar satıcılıktan gelmeydi; Tarmanlar, Özkökler, Karahançerler kök olarak hep seyyar satıcıdır.'''
MARMARİS ARMUTALAN DEĞİL, ERKİLET ARMUTBÖLEN HİKAYESİ DE SONRAYA....
.................ytd.............
Bugün satıcı ziraat eğer emeklilik fonu ise emeklilik fonlarına eşşek niyetine taşıtılan mallar sahibine dönüyordur.2 gün sonra anlarız.eğer emeklilik fonu ise olumlu haberler alınacak demektir.
Soru: I t nin sahibi olduğu tahtada emeklilik fonları ,yatırım fonları ve yabancı yatırımcın ın ne işi olur.
Cevap: Bence fonlar it in malını emanetçi olarak taşıyor.yabancıda kesinlikle it e yabancı değildir.ytd
benim işime gelen bır sey yok,,, ben sikayetimi yaptım kimse çoğunluk bende diye istediği gibi at koşturamayacak ...demekki adamına denk gelmemişler dikkat etsinler şirketler varlık fonuna devrolmasın ..sende onların avukatligına devam et maaşın lyidir diye düşünüyorum,,,selametle
[QUOTE=Hasanoğlan;3088082]Bugün satıcı ziraat eğer emeklilik fonu ise emeklilik fonlarına eşşek niyetine taşıtılan mallar sahibine dönüyordur.2 gün sonra anlarız.eğer emeklilik fonu ise olumlu haberler alınacak demektir.
Yıllar önce borsaya yeni girdiğim zamanlarda emeklilik fonları mal alınca sevinirdim. Satınca üzülürdüm ama bir üstadım bana taaa ozaman fonlar satınca sevin cunkü alan adamlar fonlar kadar sabırlı ve aptal olmaz eninde sonunda malı ederine taşır demişti. Şimdi dua edelim fonlar eşeklik yaptığı ağalarına malı veriyor olsun zira 15 sene sonunda durup dururken bedava fiyata 250 k lot ortaya
cıkmazdı . Sen çimentoya % 40 zam yapılmış ortamda bile hala sacma sapan hareketlerle millete zulum yapabiliyorsan ya insafın yok ya biz hiç birsey bilmiyoruz.
2 gün önce finans yatırımdan yapılan satış emeklilik fonu.bugun 3 aracı kurum sattı 5 aracı kurum aldı .yerseniz 2000 000 lot mal el değiştirdi .hem de bu fiyattan .son iki gün ziraat 142522 lot mal sattı.kış kışlığını yaparken biz de işimize bakacağız .ytd
[QUOTE=Hasanoğlan;3090211] Ne diyeceksin cukkasını dolduran fon yöneticisine afiyet olsun diyeceksin.Her kağıdında aynı operasyonlar oluyor.Kendi beceremediğinde bunları devreye sokuyor.Nasıl olsa bu fon işleride ülkemizde evlere şenlik. :)
Şimdi sorsan bu fona bu işlem kararını alan yapan kim.İçsel bilgi gizlidir veremeyiz denecek.Arkadaş bu olayı fona yaptığı karlı bir işlem ile ört bas edecek olacak bitecek. :)
Emeklilik fonunda kaç lot var bilen varmı
1.5 milyon kadar .yalnız hepsi aynı kurum değildir.
Bursa cimentoda hissem yok ama bu adamlara verilecek en güzel ders zannımca bu top cevirmeler sırasında elinde hisselerin yüzde 3-5 ini ky kaptirirlarsa ve onlarda acele etmezse satmak icin yusuf yusuf misali mecbur yükseltecekler
şirket çimento imalatından iyi para kazanıyor mu ?
kazanıyorsa birileri kârı lüplüyor mu ?
kazanmıyorsa
iyi temettü veremeyecekse,
insanlar niye buçim alsın?
insanlar buçim almazlarsa
fiyatı niye yükselsin?
...beaaaaa!
Sirketi inceledim herkes temettu diyor ama diger cimento sirketleri yuzde 8-10 temettu veriyor ozsermayesi yerinde sayiyor bursa cim yuzde 4 temettu veriyor ozsermayesi yaklasik ýuzde 15 civari artiyor hersene bilesik olarak hesapladaginda bursa cimento su an en mantikli sirket ihracati yuzde 20-25 civari bu hissede yapilacak is al unut zamani gelince hatirla olmali
Son çeyrek bilançodan sonra 3 10 2018 tarihli takas verilerine göre (+ 2 günlük aracı kurum dağılımı) gedik yatırım 580 000 lot mal stmış. Bunun 320 000 irfan ünür yaklaşık 50 bin taneside hanımının malları.zannediyorum diğerleride yancıları.
Bu aralıkta diğer bütün satıcı aracı kurullar 450 000 lot cıvarında toplam bir net satış yapmışlar.gedik çok bariz bir şekilde satıcı olmuş.
Alıcı ilk 10 kurum 950 000 lot mal almış.
Mallar yerini bulmuş gibi.ytd
https://i.hizliresim.com/0REE9Y.jpg
Sabahın köründe gelmiş elini yüzünü bile yıkama mış.....[emoji4]
Tahta yapıcı istediği mal gelmeyince sinirlenip habire satış kademelerini dolduruyor 4,39 - 4.47 arası 4.43 ortalama ile 182.909 lot satış emri var ben oldum olası satış kademeleri dolu tahtaları severim.:bravo::kahkah: boşuna uğraşma biz elimizdeki malın kıymetini biliyoruz :wave:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
biri çizdi mi?..:oleyo:
gordun muuu
gordun muuuu?
fiyat masalmış beaaaa!
On yılda bir yapar böyle şeyler.Heyecanlanmayın😃
Bugünkü son dakika hareketini açıklayabilecek arkadaş varmı?
https://i.hizliresim.com/grOvVL.jpg
Tahtaya mal yazıp şişiren arkadaşlar ... geçmiş olsun...teldeki güvercin yalıdaki çapkın sanada günaydın...[emoji4]