Sn Hakem, yazın lütfen. Farklı fikirler döndükçe benim gibi gençler daha fazla öğreniyor. :) Mesela bu hareketlerden öngördüğünüz kriz sizce ne kadar uzun/kısa vadede?
Printable View
Valla deprem gibi zamanı bilinemez tabi ama ben bu yıl içinde olacak diye bekliyorum.Sanki 2007 yılındayız gibi her şey.
Ve bu sefer piyasayı toparlayacak merkez bankaları da olmayacak.
Hisselerin bu kadar değer kaybedeceği fikrinin dayanağı nedir ..yaklaşık bistin 60 lere geleceği varsayımı ile froto da 20 lira olur..bunu anladık 20 liradan aldığınizda tekrar 40 lere çıkaracak beklenti nedir ..
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erkan şahinöz ün bir lafı var çok hoşuma gitti.Bazen diyor yaptığınız en iyi yatırım yapmadığınız yatırımdır.:))))))))))))Benim kanaatime göre borsada çöküş geliyor şu anda borsaya para sokulmaz bu yıl borsa yanlış adres diyeceğim ama gene okumayı çok sevdiğim forumda yazmam sıkıntı yaratacak o nedenle bu kadar diyeyim ve herkese iyi akşamlar bol kazançlar diyerek konuyu noktalayayım arkadaşlar.Sevgiler saygılar.
Valla amerikan borsasına şu fiyatlardan girmek çok cesaret ister, şahsen bende yok o cesaret, özellikle de f/k'ları uzaya çıkmış teknoloji şirketleri en uzak durulması gereken kesim.
Yurtdışı yatırımı belli koşullar altında mantıklı bulurum ama bankadan alacağınız fonda %3'e yakın kesinti var her sene, anaparanızdan kesinti bu. Bu sebeple banka fonlarına uzun vadeli yatırım gözü ile bakamıyorum.
Düşük tutarlarla Onları alabileceğim bir fon var mı bilmiyorum
Riski dağıtmak için abd hisseleri alıyorum.
Biste göre bu yılki durumu:
nasdaq100
2ocakta 6511 imiş 3,76kur=24480
27mart %3,3düştü 6529 3,97kur=25920
YTD %5,8 artmış
Fon getirisi year to date %10.
bi kaç gün daha şelale olsa TR borsasına yatırım yapanla aynı seviyeye gelirim:)
Borsa istanbul 2ocak 116bin 27mart 116bin
Erkin Şahinöz bu piyasalarda en beğendiğim birkaç ekonomistten biridir...Bu vesile ile bi rmakroekonomist olarak beğendiklerimi yazayım (trader değil, ekonomist olarak...trade işi apayrı bir meziyet),
1-) Erkin şahinöz,
2-) Şant manukyan,
3-) Gizeö Öztok altınsaç
4-) Fatih keresteci,
5-) Arda Tunca,
6-) Rafet gürkaynak
Bu isimlerin twitter yorumları da var...Genel makro gidişat açısından faydalı olabilir,
Bu arada müşteri datası üzerinden big data analizi vs konularında çalışmış biri olarak...facebook, twitter ve google (hatta bunlara apple da eklenebilir), gelirinin önemli bir kısmı müşteri bilgisine dayalı firmalar (reklam verenlerin en önemli motivasyonu bu), son gelişmelerden oldukça olumsuz etkilenebilir, ilk emareleri de görülmeye başlandı.
zaten sosyolojik döngüler gereği 2000 lerde özellikle internet patlaması ile başlayan sosyal medya ve internet üzerinden sosyalleşme trendinin, kişisel bilgilerin güvenliği kaygıları ile a-sosyal leşme trendine dönüşme ihtimali var...bu da face, twitter ve google için felaket demek.
eğer abd kaynaklı büyük bir borsa düşüşü yaşanacaksa, bunun bu hisseler önderliğinde olacağını düşünüyorum.
önemli not: daha fazla bilgi gizliliği, daha fazla regülasyon, daha fazla onay mekanizması sosyal medya reklamcılık gelirlerinin çökmesine sebep olabilir.
Geçmiş sayfalarda detaylı yazdım, FROTO kriz zamanı 3 tl gibi fiyatları görmüş krizden iki yıl sonra (2010) ise 8 tl gibi fiyatlarda dolanmış.
yani 20tl diyerek ultra kötümser bir senaryo falan öngörmüyorum, TRump ın bir iki vukuatı, inşaat sektöründe durulma vs.. ile bu rakam görülebilir.
40 tl ye niye gitsin diyorsanız da şunu sorarım.
hissenin 3 tl den 60 tl ye gittiği gibi bir realite varken; 20 tl den 40 tl ye gitmesi size niye bu kadar ütopik geliyor.
haha...kaan ı kişisel olarak severim...ama onu dinleyen elini ayağını çekip mağarada yaşamaya başlar..ercan uysal da çok negatif.
yazdığım isimler, olumlu-ya da olumsuz düşünmeyen, nispeten objektif isimler bana göre...zaten yazmadığım pek çok isim var, bunlar da bana göre aşırı olumlu...özellikle piyasadan ekmek yiyen maaşlı kesimin yorum yaparken çok da objektif olamadığını düşünüyorum.
sadece su kısmına bır cevap yazayım... ıkısını beraber kullanmak kanımca en kazanclı yoldur...
45 derecelık acıyla gıden hısseyı uzun vadeli tasırken alttan ustten bırer trend cızgısı cekıp o kanalda alt trende yaklastıkca eldekını kademelı olarak bıraz arttırıp ust cızgıye yaklastıkca da eldekını bır mıktar azaltmak seklınde bır yol ızlenebılır mesela...
bu ayki hisse alım hakkını yine ANHYT ve BRISA dan yana kullancağım gibi duruyor.
fiyatları uçmuş sanayi hisselerine elim gitmiyor hala.
Peki, anladım. :)
Kriz sorum da böyle bir cevap gerektiriyordu. Bundan sonra rakı sofrası için tarih mi sormalıyım acaba :D
iyi yapıyorsun...önce mal ucuz olacak...trader değiliz ki momentuma oynayalım, alıp 1-2 gün sonra satalım...işler beklediğimiz gibi giderse o hissede, belki 5 sene tutacağız.
Bu nedenle uzun vade yatırım için 1. ve en önemli koşul, fiyatının uygun olmasıdır bence...ben buna grafik pahalı olmayacak diyorum zaten:)
sektörün içinden geldiğim için dinamikleri az buçuk biliyorum, Ford TR de çok büyük oranda ticari tarafta (kamyon ve panelvan) aktif.
bu sebeple iç piyasanın durumuna fazlası ile bağımlı.
ihracat kısmı sağlam gözükebilir ama orda da onlarca farklı kriter senaryo var.
hedef fiyatıma gelirse alırım, param hazır
Tüpraş ta gelen temettü ile sabah sabah ilk iş tüpraş alanlar el kaldırsın:)
maşallah, yatay piyasaya rağmen %3 artı yaptı...fiyat 110 un altına inince psikolojik olarak da ucuzladı hissi oluşuyordur, ama çoğunluk temettüden gelen parayla alıyordur herhalde.
Bende AYGAZ'da Temettü hesaba yatmadan ve PAGYO temettüsü ile AYGAZ kuzularını ucuzdan aldık....
https://siriusvarlikfonu.blogspot.com.tr/
portföy az olunca temettü konusunu da takip edesim olmuyor, seneye daha büyük bir portföyle yine bu topikte olurum inşallah...
Hocam portföy büyük ne demek ne kadar olunca büyük oluyor ..misal 50.000 TL büyük portfoymudur ..soru saçma gelmesin lütfen ...yada 200.000 TL mi büyük müdür.
Sorunun cevabi kisiye gore degisir ama benim hisse portfoyu gercekten kucuk.
Toplami bir iphone parasi etmiyor diyim anlayin😀
Sahsi yorumum bir yillik gelirinden fazla olan portfoy buyuktur.
Uc yillik gelirime yakin pottfoy ise benim icin sinirdir
Malum sepet yapmak lazim
Arkadaslar ısdmr kaçırdık mı acaba...
#siriusvarlikfonu #i21kiracc siriusvarlikfonu.blogspot.com.tr ytd...
bu sene 6-7 temettü hissesinde takip edebildiğim kadarıyla:
Düzeltilmiş verilere göre hiçbir temettü hissesi temettü verdikten sonra temettü öncesindeki değerinin altına inmedi.Hatta hiçbiri temettü verdiği gün düşmesi gerektiği kadar düşüp beklemedi.Daha kısa sürede daha az düştüler ve alım fırsatı vermediler.Tamamı için en doğru alım zamanı temettü açıklandıktan sonra temettü verene kadar geçen zamandı.Gelen temettüler ile tekrar hisse alanlar bence bu yüzden çoğunlukla doğru yerden alma fırsatı bulamadılar.
Temettü öncesi hisseyi alacağına temettüden sonra al da %15 stopaj ödeme mantığı bu yüzden yanlış diyorum.Düzeltilmiş verilere bakmadan gelen temettü ile hisse alanlar dikkatli olsunlar derim.
Ben de ufak ufak Brisa'dan isiriyorum ama erken mi isiriyorum anlayamadim.
"Better three hours early than one minute late" dedim hayatta ve hic pisman olmadim.
Syg,
Yabancıda UVY yatırım diyor :)
Köpekbalıkları kokuyu almış.
http://quotes.wsj.com/TR/XIST/BRISA/company-people
https://resmim.net/f/wXgAMo.png
AkYatırım raporunda bu seneki karı geçen sene ile aynı bekliyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Bu durumda hisse fiyatının ne kadar artmasını bekleyebiliriz, hali hazırda F/K 20'nin üstünde zira?
Yatırım tavsiyesi içermemektedir.
Saygılar.
Sn Hakem,
Böyle demek istememiştim. Cümleyi "Daha ne kadar artmasını bekleyebiliriz ki.." şeklinde değiştiriyorum.
Ayrıca fiyat da 7,0x seviyesine geldikten sonra belki 20'nin biraz altında kalmış olabilir ama sorunun esası hakkında pek bir etkisi yok bu değişimin bence