Ýki yeni soru sorayým madem; ama Sn Dudu'yu da konuya bekliyoruz.
1-) Hissenin uzun ve kýsa dönemli grafiklerini ayrý ayrý incelediðinizi düþünürsek; dikkat ettiðniz hususlar nelerdir? Daha önce de kýsaca deðinildi ancak çok konuþulmadý diye hatýrlýyorum. Sn Dudu 45 derecelik bir trend yakalamaya çalýþýrým demiþti ancak daha detaya inersek neler sizin için önemlidir? Genel bir ifadeyle, teknik analizi nasýl kullanýrsýnýz?
2-) Bilanço analizi yaparken dikkat ettiðiniz husular nelerdir? Temelde genel olarak bakýlan þeylerden ziyade dikkat ettiðiniz nüanslar var mýdýr?
Çok uzun cevaplar verilebilecek ve hatta kitaplar yazýlabilecek iki soru oldu belki de ancak vaktiniz olduðunca cevaplayabilirseniz sevinirim. Sn Cautionary ve Sn Dudu'dan özel cevap rica ediyorum.
Konudaki "trend following" ve "mean reversion" anlayýþ farklýlýklarý ilk sorunun cevabý için güzel farklýlýklar ortaya çýkartabilir.
Saygýlar.![]()
Bende 15 civarý kaðýt var cumadan cumaya ederlerine bakýyorum sadecehavacýlýk,otomotiv,cam,petrokimya, dayanýklý ev aletleri,çimento, bunlarý finansa eden bir banka.
Portföyde altýn bes ,tl vadeli future dolar long amerika teknoloji fonuda mevcut.. Çorba anlayacaðýn
Bugün
Nvidia %8
Tesla %8
Adobe %5
Facebook %5 ekside
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Can sýkýcý olmak istemem ama amerikan borsalarý garip hareketler yapýyor dikkatli olmak lazým arkadaþlar.
Hem amerikan hem de teknoloji...FAANG denen hisseler, uzak durun diyeceðim..tavsiye gibi olacak...demiyorum o yüzden...ama borsada para kaybedeceksem bile bist te kaybetmeyi tercih ederim.
Yurt dýþý hisseler için þu daha mantýklý geliyor...mesela geleceðin teknolojisine yatýrým yapýyordur, önü çok açýktýr...deðerlemesi uygundur vs..güneþ paneli üreten bir firma, pil teknolojisine yatýrým yapan vs...atýyorum kafadan...yani türkiye de muadili olmayan ve önü çok açýk olan hisseler.
yoksa facebook nereye gelmiþ, nereye gidecek daha....tesla hayal satýyor, ya tutarsa diye...yýllardýr operasyonlarýndan kar bile etmeye baþlayamadý...vsvs
Valla tatsýz haber vereni sevmezler ama benim eski krizlerden tecrübem kriz arefesinde olduðumuzu bana söylüyor.Forumun ruhuna aykýrý ama düþüncelerine deðer verdiðim ve yararlandýðým bir topik olmasý nedeniyle yazmam dediðim halde yazmak ihtiyacý hissettim.Arkadaþlar dikkatli olun çarþý karýþacak gibi duruyor.
Yer Ýmleri