Sayfa 463/637 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,697 - 3,704 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    sayın dudu bey temettü önemli bir şey mi? temettü ödemeyen iyi hisseler var mı? bir de çok büyük hisseler neden temettü ödemiyor? anlamış değilim sormak istedim.
    saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by Proton Yazıyı Oku
    sayın dudu bey temettü önemli bir şey mi? temettü ödemeyen iyi hisseler var mı? bir de çok büyük hisseler neden temettü ödemiyor? anlamış değilim sormak istedim.
    saygılar.
    benim kanaatim temettü yüksek meblağlı alımlarda iş görüyor azar azar biriktireyim ileride temettüsünü alıyım diyenlerin çelikten daha sağlam bir iradeye sahip olması lazım ben bunu öğrendim.... misal 100.000 tl olur gidersin temettü hissesi alırsın yıllık atıyorum 5000-10000 temettü gelir işine yarar ama azar azar biriktirmeyle birikim olmuyor yada çok zor oluyor... Yatırım tavsiyesi değildir. saygılar

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Malesef vardi hem de yuklu miktarda ama 3.5 sene dayanabildim.
    Uzun vadeli hedeflerimden birisi de onu 50 aylik EMA'sina degince blok olarak alip portfoye koymaktir.
    Syg,
    3,5 sene dayanabildim derken sorun neydi?

4. Lütfen uzun vadeli portföyünüzü oluştururken ve yönetirken aklınıza sadece hisse senedi gelmesin...en başından beri ara ara yazıyoruz, portföy çeşitlendirmesi bu işin olmazsa olmazıdır...vade olarak, enstrüman olarak, risk yapısı olarak, likidite olarak vsvs...pek çok açıdan portföyü çeşitlendirmek gerek.

Mesela BES de böyle enstrümanlardan biri. 10-15 yıllık vade ile azar azar yatırım yapılabilecek ve iyi yönetilirse iyi de kar bırakabilecek bir enstrüman...2 yıl kadar önce BES portföyümü gram altına çevirmiştim 100 lerdeydi o sıtrada...şu an 173 filan...böylece hem ons altın, hem de dolar almış oluyorum (gram altın=ons altın*usdtl)...riski çok az bir enstrüman ile iki yılda %70 üzeri bir getiri...çok çok iyi bence.

Bu nedenle şunu aklımızdan çıkarmamak lazım...kötü enstrüman yoktur genelde...çünkü serbest piyasada fiyatlamalar genelde 3 aşağı 5 yukarı adil yapılır...yani mevduat çok çok dezavantajlı bir yatırım olsa, milyonlarca mevduatçı olmaz...bu kadar paralı ve bu kadar çok insan salak olamaz...aynı şey döviz için de, altın için de hisse için de geçerli.

peki mevzu ne, fark neye göre oluşuyor...farkı yaratan zamanlama...önemli olan doğru zamanda doğru enstrümanda olmak ve yeterince uzun zaman bekleyebilmek...o zaman mutlaka kazanırsınız, az ya da çok, ama kazanırsınız illa ki.

bakın 2004 ocak ayında şu an oturduğum evi aldım..5 yıllık iş hayatı ardından neredeyse peşin paraya aldım evimi...o zamanlar evlerin, şimdiye göre ne kadar ucuz kaldığını düşünün..bir de neden ocak ayı? hatta dışarıda yarım metre kar vardı, yeni gelişmekte olan bir bölgeydi....satıcı peşin olmasa ve dışarısı kar kış olmasa bu fiyata alamazdın demişti, ben de dışarıda kaldığım için gelmedim, bir bildiğim var demek ki demiştim...o ev şu an aldığım fiyatın 10 katı değerinde hemen hemen...14 yılda bana güzel bir yuva oldu, hem de ödeyeceğim kiralar cebimde kaldı (yıllık temettü getirisi, ilk alım fiyatıma göre %15 civarında).

bunu şunun için anlatıyorum...yatırım enstrümanlarına ön yargılı yaklaşmayın ve mümkün olduğunca açık fikirli olun..doğru zamanda doğru yatırım aracında olursanız, hepsinde çok güzel kazançlar mümkün...hisseler pahalı ve tepelerde ise başka yatırım enstrümanlarını da düşünmelisiniz...evler görece pahalı ve getirisi(kira çarpanı düşükse) az ise, alımı erteleyin..sabredin ve uygun zamanı bekleyin...tüm enstrümanlarda geçerli kurallar aslında.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Mekan sahibi hisse konusulunca kiziyo..
    Biraz da baska sey konusun diyo.
    Ben biraz uzayayim en iyisi.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. forumda ağırlıklı olarak yükselen hisseler konuşuyor, fiyatlar düşse de toplu alımlara başlasak.

20 liradan FROTO hisselerine talibim.

Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    forumda ağırlıklı olarak yükselen hisseler konuşuyor, fiyatlar düşse de toplu alımlara başlasak.

Sayın thron siz şaka diye yazıyorsunuz ben 2 yıl içinde cidden o rakamları bekliyorum.Ben de para ayırdım o iş için.

8.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    forumda ağırlıklı olarak yükselen hisseler konuşuyor, fiyatlar düşse de toplu alımlara başlasak.

Froto dedin ve şirket bugün %5 prim yaptı.

Sayfa 463/637 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •