Resmini koymustum daha once. Dis borcun cogu Ozel Sektor ve Bankalar.
Ihracatin %80'i ithalata dayali. Pek iyi bir tarafi yok bence.
Printable View
O OTClere kafani takma ortak. Orda volume cok dusuk ve ayrica biz onu degil, o bizi takip ediyor. Carsamba gunu de dustu zaten Halk. Oraya buraya baska yerlere bakarak borsanin ne yapcagini anlamak pek mumkun degil.
Geri alim haberimiz guzel. Gerisini bosver. Hissede satan satti gitti zaten. 10'lardan falan geri alim yapsalardi kucaklarina birakirlardi. Zamanlamasi iyi. Bankanin piyasa degeri 1.2 milyar dolar. Komik bu artik.
Piyasa erbapları yoluyla faiz artırımı talepleri yapılıyor sürekli olarak, bunu gözlemlemekteyiz...Ancak bunun da bir çare olmadığı bugünkü Arjantin faiz hamlesinden de net olarak anlaşılıyor...Hiç şüphesiz ki ayvagöbeknuri'nin yazdığı başlıkta Clinton'a atfen verilen alıntıdan da anlaşılacağı ve dahi gördüğümüz üzere yeni bir sistem kurulmakta...
Oradaki bu cümle çok önemli abi...Not etmek lazım...Ki buraya defaatle yazdık çizdik...An itibariyle olanları sadece TR'den bakarak okumak büyük yanlışlar yapmamıza neden olur...Olay TR aşamasını geçeli çok oldu; global bir süreç bu...Ha, en çok etkilenen ve etkilenecek olanlar da bizim gibi gelişmekte olan ülkeler...Alıntı:
Bana göre bu krizden çıktığımızda, daha temkinli ve iyi bir sistem kurulmuş olacak
http://www.hisse.net/topluluk/showth...36#post2579836
ZTE'nin açıkladığı bilançoyu gördünüz...Bazı rivayetler akıllı telefon kısmının satılacağı hatta bazı radikal görüşler kapatılacağı yönünde değerlendirmeler yapıyor, raporlar yazıyorlar...Bu süreç Çin, Hindistan gibi emek yoğun ülkelere etki etmeye başladığı anda dünya nüfusunun en azından yarısının yok edilmesiyle ilgili planlarda başlamış demektir...Kapkara bir yazı oldu emme durum bu...Ben bir komplo teorisyeniyim abi, fazla da inanmayın...:wave:
Hep anlatılır büyük ihtimal duymuşsunuzdur.
Büyük bir baloda büyükelçiler toplanmış .
Abd büyükelçisi büyük bir gururla bizde sscb yi üç kere yerle bir edecek çapta atom bombası var demiş.
O sırada bütün gözler sscb elçisine dönmüş.
O da hiç bozuntuya vermeden bizde de abd yi bir kere de olsa dümdüz edecek atom bombası var demiş.
Abd nin sizin dediğiniz gibi bir planı varsa bile bu ters tepebilir.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende son avrupa göçmen senaryomu yazayım .
avrupa akdenizde göçmen trafiğini engellemek için
bir kaç ajan daeşli silahlı göçmen teknesini avrupa kıyılarına ulaştıracak.
avrupa kıyılarında terör eylemi yapmasına izin verilecek.
sonrasında akdenizde göçmenleri denize gömecekler.
(Oralet Osman'dan alintidir)
https://www.gazeteduvar.com.tr/ekono...ar-kamunundur/
Felaket guzel bir calisma. Okumanizi tavsiye ederim. @seer'in sorusunun cevabi da orda: 2013'e kadar yatay gitmesinden dolayi dolar kurunun artmayacagini farzetmis Reel Sektor. Sonrasinda da o borclarin cevrilmesine harcamis. Giren paranin cogu da sirketlerin satin alinmasi.
http://www.borsagundem.com/haber/cin...-uyari/1339038
abd sincarı çok mu önemser.
fakat bmgk üyesi bir ülkeyi nasıl yola getirecek.
tabiiki kendi çıkardığı kanunla
almanyadayim yazilim muhendisiyim. GErci butun yatirimlarim birikimim Turkiyede. Ailenin tamami isci sinifinda Turkiyede. Onlara uzuluyorum. Halkbanka da burada kazandigim Eurolarimi TL ye koyup yatirdim. KAybim buyuk. yabanci yatirimci gibi dusununce maliyetim 2 $ civarinda. ben bu haldeysem yabanci fonlarin zararini dusunemiyorum
ge
Sadece sen degil, bankalardaki herkes oyle maalesef. Birkac sanayi sirketi disinda hepsi kayip. Umarim kurtarirsin.
Citi'nin bilanco raporuna bakmayi unutmusuz.
https://i.imgyukle.com/2018/08/30/SRmYP.jpg
Hadi iyi acti. Yetkisiz de %0.02'ere seviniyor giren cam agaciyken. Ben 80-100 kademe marj olmadan islem yapmiyorum bile.
http://share.matriksdata.com/Images/...0958085550.png
Bana bulaşma başkan...Bugün ölüyom resmen gribal faranjit nedeniyle...O değil sendeki para bende olsun burayı okumam bile bırak yazmayı...
Alıntı:
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “ABD’nin Rusya, Türkiye ve Çin’e karşı ambargo planının hedefinde Avrupa var. İran ambargosu ise hedefin direkt Almanya olduğunu kanıtlıyor. Avrupa bir araya gelmeli ve Amerikan diktasına karşı eylem kararı almalı. Doların uluslararası bankalardaki transferine karşı yeni bir Euro sistemi geliştirmeli” dedi.
Benden 20 gün sonra demiş...Bunların hepsi tın tın...Bizim Çavuşoğlu mu ?... Ben olsam dakka tutmam, direkmen şut !...
Gecmis olsun. Ortak de daha guzel. Borsada ihtiyacim olan paradan simdiye kadar hicbir sefer kazanamadim. Beyin cok fazla hata yapmaya sebep oluyor bu durumda. Zevkine sevdigimizden ugrasiyoruz, o yuzden iyi kazaniyoruz.
http://share.matriksdata.com/Images/...1055127243.png
Valla fellik fellik Borsa Baba & Dede gibisine bir türbe var mı ona bakıyom son günlerde...Gidicem dua edecem biraz...Bilen özelden göndersin adresi abi bi zahmet...Başka türlü olmayacak yoksa...Felaket bir nasipsizlik var üzerimde...Kurşun döktüreyim diyorum, de onu yapan da kalmadı memlekette chp sayesinde...Ulen bu chp varya...:)
ABD yönetiminin şu anki durumunu yıkılmış (SSCB) ve yeniden 'yapılandırılmış' bir ülkenin ilk başbakanı ve sonrasında başkanı olarak görev yapan Yetsin'in çılgınlık dönemlerine benzeten yorumlar var sosyal medyada...Sonrasında ABD'nin başına tıpkı Putin gibi daha soğukkanlı ve itidalli bir görünüm veren Senatör Tom Cotton'u getiriyorlar...
Bence Trump bilinçli olarak seçilmiş bir lider...Ve bir misyonu yerine getirmek üzere görevlendirildi...Son tahlilde kendisi de bir işadamı ve kesinlikle ortaya çıkacak pastadan pay alması konusunda anlaştı bu güçlerle...Yeltsin öldüğünde tam bir zavallıydı Trump ve Putin'in varlığına bakaraktan...
Bir hissem vardi, senelerce topladim. Meblag buyuk. Guzel bir karla 5'ten satacagim. 7 ortalama ile ciktim satislari 3 aya yayarak. Elimdekileri bitirdim, namussuz her gun %3 artiyor. 2 haftada 10 oldu. Sinirim bozuldu, derinlik ekranindan cikardim gormeyeyim diye.
Her yer kirmizi iken hisse listemden bir yesil gordum. Oymus, %4 artmis 14 olmus. Ordan da cikardan.
2 hafta sonra lanet olasini en cok yukselenlerde gordum 3 gun. 20.
4. gun yukselenlerin ekranini da kapattim ismini gormeyeyim duymayayim diye!
Bu olaylar 1 ay icerisinde gerceklesiyor ve yeni. Kac olduguna bakmaya korkuyorum! Her ne kadar disiplinli olsan da, ben o kadar kazandim diyemiyorsun. Lanet olsun, o kadar daha kazanabilirdim diyorsun. Insan psikolojisi. Borsanin %80'inin ozeti.
---
Yukardakinin devami. Gecenlerde gordum durumunu 4.80 iken. Sattigim ortalama okla isaretli.
http://666kb.com/i/dtsmevgs9zv80edja.jpg
Yahu Hocam, orda grafigini koymusum, sattigim yeri yazmisim. Boyle cuvallamis birinden "Alinir mi?" diye tavsiye istemek artik yani :)
VAKBN'nin başı kelmi geri alım konusunda deyip kısa bir süreliğine (açıklama bekliyorum) oradayım abi...:rules:
Hocam nerelerdesin :) 1 aydan fazla oldu denizlerdesin :)
Dolar sen giderken 4.8 imis simdi 6.55 arada 7.2 de gordu. TL % 36 deger kaybetti.
halkbank 6.45 iken 6.1 suan. 5.7 yi de gordu. %5 de o deger kaybetmis :) Dolar bazli deger kaybi yuzde 40 lari felan buluyor.
halkbank 20 temmuzda 1.34 $ imis suan 0.93 $ . DOlar bazli da %30 kaybettirmis..
yani o zman 1.6 milyar $ deger bictimigimiz bankamiz 1.177 milyar dolar USD olmus. Ulkede Kur krizi oldu. AMerika ile iliskiler ise ipten koptu gitti.
Hocam nerelerdesin ? Tatil nasil gecti ? Ne olacak sizce bundan sonra
Halkbank hangi kurum üzerinden geri alım yapacak bilen var mı? Takibi mümkün mü?
Alimlara basladiginda bakar yazarim.
Doğu Akdeniz'de bulunan gaz sahası ve burada yaşanan mücadelenin boyutlarıyla ilgili aşağıda linkini vermiş olduğumuz bilgilere devam ediyoruz:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...32#post2557632
http://www.hisse.net/topluluk/showth...98#post2557698
*
GKRY ile Fransa 2007 yılında deniz güvenliğinin sağlanması adına bir antlaşma yaptılar ve bu antlaşma ile Fransa’ya, Lübnan Krizi sırasında Baf’taki Andreas Papandreu Hava Üssü ile Rum hava ve deniz limanlarını kullanma hakkı verildi... Bilahare bu antlaşmanın kapsamı tüm AB üyelerini içerisine alacak şekilde değiştirildi...Ve son olarak 2017’de Mari Deniz Üssü’nün tüm AB ülkeleri tarafından kullanılması karara bağlandı...Mari’de bulunan deniz üssünün genişletilerek, 2020 yılında tüm AB ülkelerinin kullanımına açılması planlanıyor...
Bildiğiniz gibi İngiltere Kıbrıs'ta garantör ülke ve bu kapsamda 2 ayrı yerde askeri üssü var...Bunların her ikisi de G.Kıbrıs tarafında ve İngiltere'nin an itibariyle AB'ye üye olan bir ülkedeki (GKRY) gerek Mari Deniz üssü ve Güney Kıbrıs'taki diğer benzeri hakları gerekse de geçmiş antlaşmalara dayalı mevcut üslerinin Brexit süreciyle alakalı olarak nasıl bir sürece evrileceğini hiç kimse bilmiyor...Çünkü bu "ayrılma" sürecinin en sıkıntılı başlıklarından biri de İngiltere'nin bu ve benzeri stratejik alanlardaki hak ve menfaatleri !...Ve 29 Mart 2019 son tarih...Dünyadaki neredeyse bütün ülkelerin (Yeni Zelanda bile Büyük Britanya menfaati için burada, ha keza Hindistan) donanmalarının burada bulunmasının, savaş gemilerine neredeyse manevra yapacak alan kalmamasının ardında yatan sebeplerden en önemlisi bu...Bu konu bir köşede not olarak dursun şimdilik, biz meselenin diğer "teknik" boyutlarına gelelim abi...
*
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail arasında Doğu akdeniz Afrodit sahası olarak da bilinen alanda iş bu sahadaki rezervin tespitinden itibaren başlayan ve süregelen anlaşmazlıklar mevcut...Bunun nedeni, bu gazın hem GKRY hem de İsrail'in münhasır alanında bulunan dağınık bir rezerv yapısına sahip olması...
An itibariyle bu anlaşmazlık, 2010 yılında GKRY-İsrail Münhasır Ekonomik bölge alanında yani her iki ülkenin sınırları içinde yer alan gaz rezervuarlarının gelişimini düzenlemek amacıyla imza kararı alınan ancak bir türlü imzalanamayıp Tahkim yoluna gitme sürecinde olan ciddi bir anlaşmazlık...Yani aslına bakarsanız antlaşma değil antlaşmama gibi bir şey...
GKRY, Afrodit sahasındaki gazı bir boru hattıyla Kahire'ye bağlama üzerine Mısır'la anlaşmaya vardı ve bu antlaşmanın bu sonbaharda imzalanması bekleniyor...İki taraf, 2017 yılında Mısır'ın bu doğalgazı kendi LNG tesislerinde sıvılaştırmak suretiyle Avrupa'ya ihraç etmesi konusunda ön anlaşma yapmıştı...Alternatif enerji kaynaklarına ulaşma sevdasındaki Avrupa da (AB'yi kastediyorum) ilgili antlaşmaya yeşil ışık yaktı...
Ancak İsrail, bir kısmı kendi münhasır alanında (Yishai) kalan bu gaz rezervinden yapılacak gaz çekişlerinin kendi sahasındaki gaz rezervini düşüreceğini öne sürerek bu sahanın bu haliyle geliştirilmesine müsaade etmiyor...
Durum böylesine ve dahi yeterince karışıkken GKRY -bizdeki yapacağı inşaattaki 10 daireyi 20 kişiye satan yavuz hırsız müteahhitler gibi- 2011 yılında Afrodit sahasının 12 numaralı bloğunda geliştirme yapmak üzere ABD Housten Nobel Enerji, 10 numaralı bloğunda ise ExxonMobil ile sözleşmeler yapmış vaziyette...
Tam da bu süreçte, geçenlerde burada da önerisini yaptığım "İngilizlere buradan bir üs verelim abi" tavsiyeme Deniz Kuvvetlerimizden etkili bir cevap geldi ve acil olarak Kıbrıs Türk tarafında bir üs kurulması konusunda Dışişleri Bakanlığına öneride bulunuldu...
Devam edeceğiz...Ama bu bilgisel'e son günlerde Rusya ile yaşanan İdlib mevzusu ve bölgede artan ABD keşif uçağı, İHA vs faaliyetlerini hatırlatarak bir parantez açmak istiyorum...Bir kenara not alsın gençler bu yazdıklarımı...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...67#post2518867
http://www.hisse.net/topluluk/showth...48#post2518948
Yukarıdaki konuyla bağlantılı yeni bir gelişme...Alıntı:
Moskova Patriği Kirill bugün Fener Patriği Bartholomeos ile İstanbul’da 2,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. “Fener, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin Rusya’dan bağımsızlığını tanımaya kararlı.â€
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e...ar_3_72_.html#
Bu değerlerden işlem yapıldığı iddia ediliyor.
Bu kadar komplo teorisine nedir meraki bu halkin.
Disarda arkadasim 270 dolarlik seyi 2.70 dolara NewEgg'den aldigi icin arayip uyariyor.
Burda banka hata yapmis, millet bankayi nasil z...bilirim derdinde. Onu yapanda beyin de yok ki zaten, dusunemez banka hesabina el koyacak o paranin pesine dusecek diye. Ugrastirtip duracak sonra, evrak imzalatacak islemlerle ilgili diye.
Bir ton da komplo teorileri yazilmis bir internet hatasi icin. Egitimin olmadigi yerde kacinilmaz sonuc.
Bence burada "dövize olan güveni" bitirmeye dayalı -muhtemelen deneme- bir operasyon yapıldı ve görülen o ki mevzu sadece TR bankalarıyla alakalı, dış piyasa işlemlerinden bahseden olmadığına göre...Zaten o piyasada böyle bir şey olsa milyarlarca dolarlık pozisyon stoplamış olur...Sistem çöker...Albayrak'ın açıkladığı "TL'ye destek uygulamaları" ndan sonra bu tip haberler şaşırtıcı değil bence...
''eğer bir millet üretim hususunda geri ise teknik güçler hususunda ilerlememiş ise, o memleketin dengesini vücuda getirmeyi uluslararası piyasanın düzenleyişine terk etmek o memleketin yıkılışına göz yummak olur. her sene bilanço açığını milletin öteden beri toplamış ve asırlardan beri biriktirmiş olduğu menkul kıymetlerle ödemek mecburiyetine düşer. açık, senelerce devam ettiği takdirde memleket dahilinde mücevherat ve değerli eşyalardan, ev ağırlıklarından başlayarak, nihayet o memleketin şimendiferlerinin, bankalarının, sınai ve ticari teşebbüslerinin, arazinin ecnebilere geçmesine kadar varabilir."
iktisat vekili mustafa şeref bey- 1931
Hey gidi cumhuriyet nesli hey gidi cumhuriyet aklı.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/yazparov/status/1035853910634840065Alıntı:
HALK'IN BANKASINDA NELER OLUYOR?
1-Evet dostlar dün gece saatlerinde HALKBANK resmi sitesinde şöyle bir açıklama gördük...
Komplocu bir çocuk ama bazen ilginç şeyler yazıyor...
Benim gozumun onunde ABD'deki bir bankanin sayfasinin tekinde ismi "Sperm Bank" diye degistirildi SQL injectioni ile.
Internet bu, hatalar olabilir. Saldirilar olabilir. Bunu baska baska yerlere cekmek yani egitimsizlik, cahillik. Orda voleyi vurmaya calisan karaktersiz hirsizlari da banka umarim iyi ugrastirir.
Yurt disinda "Turk'um" dedigin zaman adamlar is vermiyor boyle i..eler yuzunden. Biz neler cektik, disariya cikmadan sallamak kolay. Tanidigim herkesin sirketi yabancilarin ustune.
Alıntı:
ABD’den oldukça stratejik bir hamle geldi.
ABD, Donetsk liderlerinden Zaharçenko’nun ölümünü Suriye ile bağdaştırarak Rusya’yı zor duruma sokacak. Şöyleki Rusya, Suriye’de Esed’in daveti üzerine bulunduğunu ve savaşan grupların siyasi barış sürecini tehdit ettiğini söylüyor. ABD de 15 Eylül’deki BM zirvesinde Rusya’nın Ukrayna’da ve Kırım’da Ukrayna hükümetinin izni olmadan bulunduğunu, Donetsk’teki ayrılıkçıların Ukrayna’nın güvenliğini tehdit ettiğini öne sürerek Rusya’yı Esed politikası üzerinden kendi silahıyla vurmayı hedefliyor.
Eş zamanlı ve birbiriyle ilişkili gelişmeler...Ve borsa 102 bin hedefime gayet uygun...Coğrafyayı "abisine" hazırlıyor bir el ?!...Alıntı:
Turkiye'nin Suriye rejiminin İdlib’e olası saldırısını önleme çabalarının sonuç verdiği ve anlaşmanın 7 Eylül'de Tahran'daki Rusya - İran -Türkiye’nin üçlü görüşmesinde imzalanacağı iddia ediliyor.
https://warontherocks.com/2018/08/th...age-in-turkey/Alıntı:
They warned that Washington’s failure to act could “cripple the State Department’s ability to represent America overseas.” Even worse, they cautioned, Erdogan’s hostage-taking tactics could inspire other authoritarian regimes.