Tamam işte kiracilarla dolar bazlı kirada indirimde anlasirlar ayni kapıya çıkar yoksa ölü AVM ler diyarı olursa etkisi iyi olmayabilir
Printable View
gene konuştu gene bişey anlamadım, vurgulama yapıcam derken ne dediğini anlamayan bir benmiyim..
cari açığımı ne azaltıcaklarmış galiba.. nasıl azaltmak kolaylarına gelir sizce...
faiz arttımı bekleyenler var.. ilginç..
Yok, durum biraz farklı , AVM yatırımcılarının çoğu bu 5 ve 10 yıllık kira kontratlarını türevli piyasalarda belirli fonlara satıp tekrar kaynak girişi sağlamış. Bu fonlar da bu kağıtları 2. piyasada diğer varlıklarla birleştirip daha derinlikli bazı işlemlerle kaldıraçlı olarak işleme sokmuş. Eğer bu tuğlayı alttan çekersek ne olacağını az çok öngörebiliriz sanırım.
Amerika'daki mortgage krizi de bu tür kaldırçlı ve iç içe geçmiş finansal mühendislik ürünleri nedeniyle patlak vermişti.
MB nin faiz arttırmama gibi bir durumu yok böyle bir forumda bile toto şekilde her mesajda kirlilik yaratmanın anlamı yok.
Pazartesi çıkacak enf oranına göre arttıracaktır, doları durdurmak için değil.
https://mobile.twitter.com/mmkubilay...37424428978176
Yazı dizisini okuyunca yemin ederim boğazım düğümlendi.
Umutabi size teşekkür borçluyum. Nedeni ise azda olsa biraz birikimim vardı, sayenizde bir yıldır değerini koruyor. 😍
Yuhhhh Aslı Şafak bile "goy goy" a başlamış
Dolar/tl nin yükselişini masum göstermek için kendinden geçiyor....
Sizin de işiniz zor be ASLI....
saygılar/başarılar
Beni görebildiğim olay şuna benziyor.......Borsada işlem gören şirketlerin çoğunda olduğu gibi yanlış ve kötü yönetim sonucu ,şirket geniş halk kitlesine temettü veremeyip sürekli zarar yazarken YK üyelerine ise keyifleri yerinde olsun yüklü miktarda huzur hakkı verilip rahat bir yaşam sürmeleri nasıl sağlanıyorsa Ülkede de aynı zihniyetle yönetiliyor ...Onlar ve çevreleri zenginleşirken sabit gelirliler ise sürekli fakirleştiriliyor....
Bu olaylar bilinçli mi iş bilmezlikten mi bilemiyorum ama maalesef ülkede borsada ki o şirketlere benzemeye başladı....
Burada da altı çizilen Benim dikkatimi çeken başka bir konu ; orta ve üst düzey gelir grubu paraları yurtdışına zulaladı buna Man Island gibi örnekte olduğu gibi iktidardakiler de dahil....Bunun mutlaka ne anlama geldiğini bir gün öğreneceğiz.........
isbankasi nin derecesini Caa1 yapmislar yani batmaya ramak var demek bu
Kafayi yiycem lan. Koskoca Isbankasi bu
Albayrak: Türkiye gündelik dalgalanmalarla yıkılacak ülke değil
Bu dalgalanma gündeliğe benzemiyor, sorun da orada.
Bloomberg iyice zıvandan çıktı...
Damadı yalamak için ellerinden geleni yapıyorlar...
Ekonomi güzellemeleri yapmak için çırpınıyorlar...
Ama bana yutturamazlar
Ben kül yutmam...
saygılar/başarılar
Ben
1)Reel hayattaki güncellemelere (zam ) bakarım
2)Dolar/tl e bakarım
3)Gösterge tahvil e bakarım...
4)Cari açığa bakarım
GERİSİ LAF-I GÜZAF BLOOMBERGCİM....
İSTEDİĞİNİZ KADAR YALAYIN
BANA YUTTURAMAZSINIZ
BEN KÜL YUTMAM...
saygılar/başarılar
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/mehme...Uk-WLonRj93Jxw
Nedense paylaşmak istedim
Söyleşi yapılan yorumcu miktarı söylemedi ama en azından tüm alışveriş merkezlerinde %70 oranında uzun vadeli döviz kredisi finansmanı olduğunu ve bunların çoğunda da bu tür enstrumanlar kullanıldığını söyledi. Sonuçta krediyi veren o binaları ipotek ederek o kadar uzun vadeli kredi vermek istemez mutlaka belirli kontratları da teminat olarak almıştır.
GÜNÜN EN ANLAMLI SORUSU:
Akbank, OTAŞ’a TTKOM özelleştirmesi için yüklü kredi verirken, yönetim kurulunda kimler vardı? Bu kişilerin kimlerle ne ilişkileri vardı? :-) :)
Hadi size bir tüyo vereyim....Malum adamların tabanı 14-15 lerin dolar için olması gereken değer olduğunu söylüyorlar....Bakalım 2019 da bu değerleri görecekmiyiz....15 den 1 sıfır atarız dolar hooop 1,5 tl olur ..Paramızda değer kazanmış olur :kahkah:
GBP bugün kudurdu +%3.12. ne tesadüf bende GBP var ! son zamanlarda aldığım gbp ler iyi kar getirdi. bonus 2.55 gecelik faiz ohh
6.48 den 6.41 e kadar çaktılar kol gibi zarar
ben yabanci yatirimci olsam bir daha TR ye 1 cent yatirim yapmam
sacmaliga bak
milyonlarca dolar yatirim yapmisim kiralari dolarla anlasmasini imzalamisim sonra dolar TL yukseldi diye kirada indirim olacakmis
yani yatirimcinin annual based dollar return unu dusuruyorsun. Adam sana yatirim yapmasaydi daha baska alternatiflere yonelecekti ve adami magdur ettin. Cunku imzaladigin anlasma gecersiz. Ne bicim ulke bu ya?
Su hale bak
Milyar dolarların esrarengiz bir şekilde kaybolması sonrası Oger Telekom’un diğer işleri mercek altına alınmak istendi fakat şeffaflık olmaması sonucu bu paranın nereye uçtuğu bulunamadı. Kesin olan tek şey ise Türk Telekom’un bankalara hala ipotekli olmasıydı.
-------------------
milyar dolar nasil kayboluyor ya? saka mi bu?