Sayfa 440/1024 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540940 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,513 - 3,520 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Eski Dünya Bankası Baş Ekonomisti Prof. van Winjbergen: Türkiye en sonunda IMF'ye gidecek Eski Dünya Bankası Baş Ekonomisti Prof. van Winjbergen: Türkiye en sonunda IMF'ye gidecek
    Capital, gelişmekte olan ülkelerden Güney Afrika ve Brezilya paralarının da krizden etkilenerek domino etkisiyle yıkılabileceğini, ancak Avrupa ve Euro Bölgesi ülkelerinin krizden doğrudan etkilenmeyeceğini yazdı. Ekonomi dergisi, TL krizinin kısa vadede çözülmeyeceğini, zira bağımsız olmadığı düşünülen Merkez Bankası'nın gerekli önlemleri almadığına vurgu yaptı.
    Türkiye krizinin üzerinden 2 hafta geçmesinin ardından, krizin dünya ve Avrupa ekonomilerine etkilerini inceleyen Capital, "Türk lirası etrafında yaşanan ekonomik kriz, gelişmekte olan pek çok ülkede türbülansa yol açtı. Korkulardaki artış, piyasalarda güçlü bir etki yaratan derin bir krizi tetikleyebilir" uyarısında bulundu.

Krizin etkilerinin Türkiye'nin sınırlarını aşması nedeniyle tüm dünyada dikkatle izlendiğine dikkat çeken Capital, Avrupa bankacılık stoklarının yanısıra, bazı gelişmekte olan ülkelerinin para birimlerinin de, uluslararası yatırımcıların topluca çekilmesi nedeniyle domino etkisinden zarar gördüğünü dile getirdi.

2. Bugünkü dış ticaret açığımız Necip milletimizin hâlâ çatır çatır harcamaya devam ettiğini söylüyor
    Yanılyormuyum?
    Bugünkü dış ticaret açığımız Aziz milletimizin,Tariş Kolonyası yerine Jagler parfümü püfür püfür sıktığını söylüyor
    Yanılıyormuyum?

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,455
     Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    "Faiz toto" da son durum...

Faiz artışı bekleyenler

1)Işık Ökte
    2)Gökhan Şen
    3)Burak Kanlı
    4)Figen Özavcı Gümülcineli
    5)Mert Yılmaz
    6)Gizem Öztok Altınsaç
    7)Ferhat Yükseltürk
    8)Sn Ayhan53 (200 bips)
    9)Sn Pc öğretmen

Beklemeyenler

1)Sn Tengri Han (geçen sefer terste kaldığım göz önünde bulundurulmalıdır)
    2)Sn Moruk
    3)Sn Varolmayansehir
    4)Sn Bahri
    5)Sn Cankan
    6)Yoldaş Stonhand
    7)?
    8)?

Ltf sizde görüşünüzü belirtirmisiniz?

Günün Atasözü:"Satılık ziftin olsun, Selanik'ten Kel gelir."

saygılar/başarılar
    Beklemeyenlere +1
    Çünkü bugün ekonomi yönetimi gerçekler üzerinden yapılmıyor mb etkisiz elemana dönüştü maalesef
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

TEFECİ fiyatıyla Dolarlarımı aymazlara satacağım ilk fiyat 10 Tl ama baktım akıllanmıyorlar satışı durduracağım Olur mu olmaz mı orasını bilemem ama benim hiiiç acelem yok çekirdeklerimi çitleyip aymazları izliyorum bakalım faiz artacak mı artacaksa kaç BAZ puan artacak ... Dolar bu girerde çıkarda derler ama bizde bir girince kolayına çıkmıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by goksen Yazıyı Oku
    Beklemeyenlere +1
    Çünkü bugün ekonomi yönetimi gerçekler üzerinden yapılmıyor mb etkisiz elemana dönüştü maalesef
    Ekledim Sn Goksen...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

6.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    "Faiz toto" da son durum...

Faiz artışı bekleyenler

1)Işık Ökte
    2)Gökhan Şen
    3)Burak Kanlı
    4)Figen Özavcı Gümülcineli
    5)Mert Yılmaz
    6)Gizem Öztok Altınsaç
    7)Ferhat Yükseltürk
    8)Sn Ayhan53 (200 bips)
    9)Sn Pc öğretmen

Beklemeyenler

1)Sn Tengri Han (geçen sefer terste kaldığım göz önünde bulundurulmalıdır)
    2)Sn Moruk
    3)Sn Varolmayansehir
    4)Sn Bahri
    5)Sn Cankan
    6)Yoldaş Stonhand
    7)Sn Goksen
    8)?
    9)?

Ltf sizde görüşünüzü belirtirmisiniz?

Günün Atasözü:"Satılık ziftin olsun, Selanik'ten Kel gelir."

saygılar/başarılar
    500 puan mecbur yapılacak baska secenek yok

Hayırlısı..

Tek övünç kaynağımız bu sefer KRİZİ biz yaydık, biz bulaştırdık oh olsun kafirlere ! hep onlar mı bize bulaştıracaktı . Güçlü böyyük ülke böyle olunur helaaaal...

8. Ben de faizin artmayacağını düşünüyorum. Çünkü arttırsa ekstrem bi artış yapması lazım ki anlamlı olsun. 200 puan filan hektarlık orman yangınına kova ile müdahale olur.
    Hem olması gereken faiz müdahelesinin zamanı geçti zaten. Zamanında yapmadılar; şu an faizi de arttırsa kur yukarı gitmeye devam edecektir.

Ben tüccarım. Dövizle alır dövizle satarım. Lira ile işimin olmamasına rağmen, memlekette olan bitenler psikolojimi bozmuş durumda. Elimdeki dövizin değerinin artmasından ziyade ticaret yaparak para kazanmaktan tad alırım. Ticaret durdu. Satsan zarar ediyorsun, alsan zarar... Belirsizlik insanın psikolojisini bozuyor arkadaş. Bizi bu kadar çaresiz, eli kolu bağlı bir şekilde dövizden medet umar hale getirenlere yazıklar olsun. Bizi ithalat, inşaat ve tüketim cenneti haline getirenlere yazıklar olsun. Bu zihniyete olanak verenlere de yazıklar olsun. Biz 2. Kurtuluş savaşımızı, bizi dış güçlerin oyuncağı haline getiren zihniyete karşı vereceğiz!

Sayfa 440/1024 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540940 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •