Bitiş planı 2023 ortak.
Printable View
Evet gencler parti bitti.
Bu saatten sonra bi cacik olmaz artik , dagilabilirsiniz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Biz 90 iken menderes 70 idi o bile 1,30 oldu.Escom aynı şekilde. Biz de gidiyor diye seviniyoruz. Asıl soru gitmeyen kaldı mı?
Bencede öyle gözüküyor parti bitti dağılabilirsiniz.kagıt tam yukarı ivmelendi spk müdahale etti adamlara ve olan yatırımcılara oldu.
Doce 17mly. lotu ne zaman ve kimden aldı.
Bugün 1,15 ten verecek mi bakalım...
Lot Dağılımı;
114.000.000 Halk Bankasında
28.000.000 Asunimde
20.000.000 Vatandaşta veya emeklilik fonlarında
Doğrumu ?
Sabrın bittiği yerde çıkış başlar.
Yıllarca, hatta halka arzdan beri bekleyen var.
Evet o çıktı, bu çıktı diyoruz. Örnekler çok, bizimkinden daha az kar eden, hatta zarardakiler bile yükseldi.
Sermaye iyi, karlılık iyi, yatırımlar iyi daha ne bekliyor.
Ne oldu birde 1,19 a fırladı.
Gören varmı alanları..
hepimiz sitem edelim.pes ettik gözükelim.sattım gitti kurtuldum darısı başınıza yazsın.baksanıza sövünce gidiyor.
Hergün benim gibi tavandan satış verin.
Bir kere yakaladım.
1,21 den satıp 0,89 dan geri almıştım.
Ek 23897
Dolaşım miktarı neden düşmüş.
%21 di %17,57 ye düşmüş.
Asunimin lotlarını yasakladılar o yüzden düşmüştür.
Halkbankasi finans kule degeri 235 den 313 e cikmis.%33 artis. Bu yil kar 400 ustu aciklar gibi.
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerleme raporları güzel.
Hazirana kadar %25 bedelsiz, %8 temettü olabilir.
Y.T.D.
Sayın Maydanozcu Kamil ağzınızdan bal damlıyor inşaAllah güzel bi yatırım yaptığımızı bende düşünüyorum,tecrübelerinizden fatdalanıyoruz teşekkürler yaptığınız bilgilendirmeşerden ötürü,inş 2020 biz burda bekleyenlerin yılı olur.
İFM projesinin global gerçekliklerle ilgi ve alakası konusunda sayfalarca yazı yazdım üstadım. Bütün bunlar tek tek gerçekleşecek bundan adım gibi eminim. Daha önce de bir kaç kez vurguladığım üzere Brexit konusu bizim için çok önemli, çünkü Londra sermayesi içinde bu karardan rahatsız olan kurumsal firmalar var ve bunlar Berlin, Hong Kong , Dubai gibi alternatif yerler aramaya başladılar. İstanbul, sahip olduğu evrensel değerleriyle hiç şüphesiz bu yarışta çok daha şanslı. Hükümetin bu konudaki kararlılığını da eklemek gerekli.
Bakalım, nasip.:)
Abi ben alalı 5 yıl oldu kendi kafamda bir fiyat belirledim satmayada niyetim yok istediğim fiyat gelir satarım fiyatı buralara da yazmam ben inandım inşallah olur olmazsa bekleyeceğim çocuklara miras kalır şuanda parayada ihtiyaç yok fazla birşeyde yok ama Ümit dünyası 😀😀😀😀😀
5 yıldır bu hissede duranlar gerçek anlamda İFM projesinin en şanssızları. Bu arkadaşlarım adına çok üzgünüm. 17-25 Aralık, 15 Temmuz, el konulan şirketler, yüklenici firmaların yükümlülüklerini yerine getirememesi...Say say bitmez. Pişmiş tavuğun başına gelmeyen şeyler bu projenin başına geldi desek doğru bir çıkarım yapmış oluruz. Ancak gelinen noktada bir devlet kararlılığı (hükümet demiyorum dikkat buyrun) görmekteyim ve tüm kurum ve kuruluşlar bu projeye hayati önem veriyor.
Ve ben, bu hisse halâ bu fiyatlarda nasıl kalabiliyor anlamakta güçlük çekiyorum. Tek bir izahı var, burada çok ciddi bir şeyler planlanmakta ve bunu planlayan el fiyatları özellikle baskılıyor. TVF'ye ölü fiyatına devredilmez umarım. Hissedeki tek ve en büyük risk bu sayın dostlarım. Zayıf bir ihtimal gibi görünse de böyle bir risk var.
Peki dostlar ifm açıldığında,ki sayın Maydanozcu kamil haklı devlet ciddi manada bitirme yönünde kararlı duruyor,bittiğinde halkgyo bütçesine olcak katkısını gelirleri kira vs,tahmin edebilcek ortağımız varmı bizimle paylaşsa.
Konuya tam olarak satma yönüyle de bakmamak lazım üstadım. Ha, çok agresif bir fiyatlama görür ve iş eldeki kuş daldaki kuş hikayesine döner onu bilemem. Bende çakarım hiç bakmam.:) Ancak sayın Devidas üstadımın da sorduğu ve merak ettiği konu üzerinde ciddi düşünmek lazım bana sorarsanız. Bu proje bittikten sonra satılacak birimler olacak mı, varsa kime nasıl bir fiyatlama ile satılacak, kiralama yapılan yerlerden elde edilmesi muhtemel gelir nedir vs bir soru sorunun cevaplanması gerekecek.
Hissemiz, elde ettiği geliri gerek bedelsiz gerekse de temettü şeklinde ödemesi nedeniyle hiç tereddütsüz uzun vadeli yatırım yapılabilecek türden bir şirkete ait. Ve bence portföylerde (kişisel risk algısına bağlı olarak) belirli oranlarda muhakkak bulundurulması gerekli. Kişisel görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir dostlarım.:)
halka arzdan bugüne bakınca % 60 ekside yılanoğlu bazında... senelerce kademeli alanın bile maliyetlerinin yüksekte olması lazım...
bu arada geçip giden zaman içinde parayı başka hisselerde döndürmenin de önünü kesmiş oluyorsun... uzak ufuklara bakmaktansa bugün lokantada çıkan menüye fırsatlara bakmak varken ...
İşte bu nedenle portföy diyoruz üstadım. Akıllı bir yatırımcı, tüm varlığını asla ve asla tek bir yatırım enstrümanında değerlendirmez. Faiz, altın, hatta benim son günlerde ilgi alanıma girmeye başlayan Bireysel Emeklilik Sistemi yani BES. Bu tür çeşitlendirmeler muhakkak yapılmalı ve dönem dönem buradaki ağırlıkları azaltmak ya da artırmak suretiyle uygun stratejiler üretilmeye çalışılmalıdır. İşler yolunda gitse ve ilk söz verildiği gibi İFM projesi yıllar önce tamamlanmış olsaydı şimdi yazılanların hiç biri yazılmıyor olacaktı.
İşin içerisinde hükümet hatta devlet de olsa, piyasanın her zaman risklerle dolu olduğunu akıldan çıkarmamak gereklidir. Ve buradaki paydaşlar, bu gerçeği acı bir tecrübe olarak yaşadılar maalesef.
2003 yılından beri borsadayım, hemen hemen hergün trade ederdim, bu süreçte hem kazandım hem kaybettim, sonra baktımki yoruldum ve karı zararı topladım, onca yıl bankalara akar etirdiğimin farkına vardım, meğerse komisyoncuları zengin etmekten başka bir şey yapmadım. Kısa vadeli, al sat vs bana bir halt kazandırmadığını aksine çok zarar ettirdiği i fark ettim ve 2014-2015 tüm yatırımını buraya yaptım. Malum borsada ky için en güvenli strateji Uzun vade yatırımcısı olmak, bu süreçte hem topladım hem bankaları zengin etmeyi bıraktım hem de kafam rahat etti. Şuan her ay maaşımdan arta kalanla aldığım Hlgyo karım hatırı sayılır seviyeye geldi. Maliyet yıllar içinde küçük te olsa verilen bedelsiz ve temetyülerle düştü, en dipten 0.60 tan bile aldım. Maliyetim şuan 0.72. Demem oki tamam hala zarardayım ama psikolojim düzeldi, borsaya yatıp kalkmıyorum, çakalları komisyonlara zengin etmiyorum, 5 yol önce belli bir hikaye için girdiğim hissede sona yaklaştığımı düşünüyorum. Bu süreçte muhakkak ki kaçırdığım fırsatlar oldu ama kafam rahat.. 2022 ye de bir şey kalmadı bakalım daha neler göreceğim. .
2 değerleme raporu daha geldi.
2019 yılı bilançoda yüksek gelirse, şubat ayında 2 liraya ulaşırız belki.
Bedelsizin ve temettünün de ne kadar olacağı o zaman belli olabilir.
Hareket, berekettir..
Bugün Tarihinin en yüksek seviyesini test etti..
1,40 kapatsın artık.
Önemli bir haber. Daha önce yazdıklarımızla gayet uyumlu gelişmeler bunlar dostlarım.Alıntı:
Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'na ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Erdoğan Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nın, Türkiye'nin ilk, dünyanın dördüncü akıllı şehir stratejisi ve eylem planı olduğunu vurguladı.
Karanlık odada 1,20 den 250bin lot civarı alım yapıldı.
Yarın aynı hareketi yaparsa 1,26 görülüp, 1,23 kapatabilir. Hareketleri hemen hemen aynı oluyor.
Hergün ufak ufak gitsin tadından yenmez,gerçi herkes her mevsim bahar olsun ister bizimkide o hesap oldu😀,
Kayıtlı sermaye tavanı spk tarafından onaylanmış.
Erzurum değerleme raporları da gelmiş.
Devam...
Değerli ortaklar,kayıtlı sermaye tavanının onaylanması,yeniden gelen değerleme raporları güzel günlere işaret birde ufukda ifm’nin bitişi herşey güzel olcak,biz burda 3 beş kişiyiz okuyanlar haric forumda aktif yazan,burda sürekli bilgi akışı sağlayarak sağlıklı fikir alışverişinde bulunabiliriz,benim görüşüm satmak için erken sessiz sedasız. Gidecek YTD...
İyi aksamlar ortaklar...👋
Kıytırık ihlgm kadar bile olamadı adi kağıt.dikili ağacı olmayan içi boş wc. Kağıdı ihlgm bir ayda yüzde elli prim yaptı.bu ise en az 6.00 tl civarında ederi olan bir kağıt.ama iki tane ******kurumun elinde oyuncak etmişler.satan yok alanı.......modunda...