Sayın hakem, hiç tadım tuzum kalmadı. Sizin durumu bilmiyorum ama biz emekçi insanlarız. Birikimin erimesinden ziyade beni en çok tedirgin eden işsiz kalmak.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Bende benzer durumdayım, sinirlerim çok fena bozuk. Devlet memuruyum ama gelirimin 4/3 ü kredi taksitlerine gidiyor ve bu taksilerin büyük çoğunluğu Ocak ayında bitecek bir kısmıda önümüzdeki Kasım ayında. En azından kasıma kadar idare edebilseydim iyiydi. En azından biraz nefes alabilirdim. Dün gece 7.20 yi görünce ne küfürler ne isyanlar ettim ama nafile. Tüm birikim bir anda çöp
Ben de emekliyim serkan kardeş,emekli maaşı üç günde kuşa döndü gene. Ben 1999 krizinde bildiğin sıfır çektim.Tüm param sıfırlandı acaip battım.Çok şükür insan kendini toparlıyor,mesele sağlıkta sorun olmasın.Siz burada olan para zarar etti diyorsunuz.Ben bildiğin maketten satıştan tüm paramı çarptırdım bir de aylarca batmış inşaatın senetlerini ödedim :)))))))
geçmiş olsun. Benim durum o kadar kötü değil. tüm hisseleri satsam yılbaşına göre 3-5 bir şey kalır gene. aynı isyat portföyü gibi kar çok cüzi ama zarar yok. insan ister istemez dolar ile kıyaslıyor. dolar 2 katına çıktı benim para yerinde saydı bu durum %50 zarar hissi uyandırıyor.
Uyandırmasın ,ben 99 da bildiğin sen sağ ben selamet durumdaydım,elimden uçtu gitti tüm birikimim.Bunlar neticede hala sizde yarın devran döner,yaşınız sanırım genç ,kara geçersiniz gene.Para gerçekten önemlidir de o kadar önemli değildir,en önemli şey sağlık huzur.Aç açıkta değilse insan problem yok,hayat bunu öğretiyor insana.Aç açıkta olanlara allah kolaylık versin,o işler zor işte.
öyle bir duruma geldik ki tahmin yürütmek imkansız hale geldi. bu gün çök kötü gibi görünen durum yarın güllük gülistanlık olabilir. Benzer bir olay Özal zamanı yaşanmıştı. kerkük - yumurtalık boru hattını kapatarak ırak ile ticaretimizi bitirmiştik. bizim çok zararımıza olan bir durumdu ama amerikanın şerrinden korktuğumuz için yapmıştır. Ekonomimiz tamamen dış politikaya endeksli hale geldi. bugün iran ile ticarete son verdik desek dolar 5 TL olur. Trump twit atarak Türkiye en sevdiğim ülke yazın tatile geleceğim der.
inanılması zor olaylar yaşanıyor, eskiden bu işler gizli saklı olurdu şimdi amerikan başkanı twit atarak alenen ekonomiye zarar veriyor. şaka gibi. bakalım daha neler göreceğiz.
Elbettte her an her şey olabilir .Hayırlısı artık.Hayat devam ediyor, çok da abartmaya gerek yok bu kar zarar işlerini.
Sayın kalvin'den ses çıkmıyor, sanırım aramızdan ayrıldı
74 kuruşu da yaktı. Eskiden olsa son kuruşuma kadar girerdim ama moralim çok bozuk. bunun akıbeti de TSKB gibi olacak sanırım. O da 67 kuruşa indi bugün.
Yiğit Bulut bugünkü köşe yazısında şöyle demiş:
"Sonuç: TL enstrümanlar tarihi alım fırsatı veriyor ! Şimdi dövizden TL'ye dönüp Türk sermaye piyasalarına ve TL enstrümanlara sahip çıkma günü. Bu adımı atanların 12-48 ay içinde nasıl bir kazanç elde edeceğini hep birlikte göreceğiz..."
4 yıl... Ekranı kapatıp hisseleri unutmak en mantıklısı herhalde. Yoksa her gün bakıp biraz daha almanın ve ortalama düşürmenin benim açımdan bir anlamı kalmadı.
13.08.18 toplam: 212.160.829,95
Sent from my iPhone using Tapatalk
güncel veri: 215,346,875.07 // 1.340896
dün 3 milyon artış olmuş bugünde 3 milyon artış olsa 6 aylık karı yakalarız tekrar.
Portfoy yonetimi 20 kusur milyon lirayi voipte batirmasa cok daha iyi olacakti ama umarim hakim ortaklar bu konuda bir seyler yaparlar.
Tabii isbankasi da burada danisikli dovus seklinde is yapmiyorsa.
Kesinlikle bir realiteye dayanmayan sahsi fikrimdir.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bizimkilerin 107 den aldıkları sonrada zararına sattıkları tüpraş şu an 127 tl nokta.
Degisik bir bakıs açısı belki bende böyle yapabilirim ama isyatlar elimden çikardım baska bir hisse aldım bugün yuksekken o hisseyi sattım bir kac gün al sat yapip dolar kuruna karşi eriyen parayi bir nebze olsun arttirmak gerekiyordu
Sayım serkan erken ortalamanız neydiki o kadar erken sattınız
2016-3 6.295.628
2016-6 9.939.066
2016-9 14.556.234
2016-12 19.192.930
2017-3 5.983.100
2017-6 13.696.325
2017-9 20.496.861
2017-12 25.182.077
2018-3 5.341.665
2018-6 8.207.22
geçmiş yıllarda yılın ikinci yarısı dönem karlarında toparlanma olmuş hep. acaba diyorum aynı toparlanmayı sağlar mı tekrar? 0,88 toplamaya başladık, 0,76 toplamaya devam. uzun soluklu yatırım sözü verdim kendime. ne olacak bakalım.[emoji4]
G3421 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu grafik akdeniz rafineri marjlarının 3 aylık grafiği;
http://bistte.net/images/varil_tuprs.jpg
Tuprs gibi şirketlere tl olarak bakmak hatadır. 100 tl altı artık bu kurla 15$ civarına denk gelir ki yıllık hisse başı 3-4$ arası kar eden bir şirket için çok zor.
arkadaşlar benim işbankası yatırım hesabım yok farklı bir bankadan borsada yatırım yapıyorum dolayısıyla o bankadan ısyat aldım.temettüler yatınca banka fark etmiyor değil mi hangi bankada kimin ne kadar lotu varsa o kadar yatıyor temettüler doğru mu?
portföy değeri düşüyor ama eurobond pozisyonu artıyor. şu anda haftalık raporu çok merak ediyorum portföye neler ilave edildi? yoksa dolar kuru artışından dolayı mı böyle oldu? yabancı menkul kıymet pozisyonu %73.64 oldu. Hayırlara vesile olur inşallah.
Ek 19914
Bu kadar nakit paramız var ve biz zarar ediyoruz faizler iniyor zarar ediyoruz, döviz düşüyor zarar ediyoruz.
Basiretsiz yönetim derhal istifa etmeli bence yada etmiyor ise kovulmalı.Paradan para kazanmanın taz zamanı iken biz sermayeyi eritiyoruz şaka gibi ya resmen.
Ayrıca döviz çıksa da zarar ediyoruz,faizler artsa da zarar ediyoruz,her koşulda zarar ediyoruz.Ben sn mcgogo nun o vıop zararının yıl sonuna kadar devam edeceği sözüne takılmıştım.Yani bu vıop işi hala devam ediyor mu.Bizimkiler ne zamana kadar bu vıop işini bağlamışlar.Vıopun etkisi ne zaman sıfırlanacak anahtar orda gibi.Yoksa eurobond falan kar yazdı.
Borç miktar olarak anlamsızdır bence. Orana bakmak gerekir. Favök ün sadece 1.5 katı borcu var.
Döviz konusunda ise Tüpraşın döviz borcu 3 milyar$a yakın ama hedge edildiği için Tüpraşın aslında 50-60 milyon döviz fazlası var.
Yılın ilk yarısı %85 kapasiteyle çalışmasına rağmen bu bilanço geldi. İkinci yarıda bakım v.s yok full kapasite çalışacak.. Evet böyle bir şirketin hissesinden zarar etti bu ISYAT yönetimi.
Peki elinde demirbaş olarak tuttuğu ISGSY ne durumda??
2012'den beri portföyde olan bu senetin alış maliyeti 2 liranın üzerinde, (bilançodaki 1,7 yılsonu kapanış fiyatı, alış maliyeti değil)
O zaman dolar 1,8lerdeydi. Alış maliyeti 1.1$olan bu hisseler şimdi 1,55 tl yani güncel kurla 25 cent falan.
Isgsy sadece yatırım yapan bir şirket olup özsermayesini büyütememesine rağmen üst düzey çalışanlarına ödenen ücret ve faydalar aylık 371 bin tl'dir.
bilançoda 18.5 milyar TL döviz açığı, hedge dahil 7.3 milyar TL ( 1 milyar doların üzerinde) açık gözüküyor. bilançoda gözükmeyen başka varlığı varsa bilmiyorum.
yanlış bilmiyorsam hedge olayını en fazla bir yıl yapabiliyorlar. yıl bittikten sonra borç kucakta kalıyor, yanlışsam düzeltin lütfen.
Ek 19922
Sn Serkan,
Bu hesaba stoktaki 7,5 milyarlık petrol v.s var, onların değeri dahil değil. Stoklar dolar cinsi olduğu için açık varmış gibi görünüyor.
Aslında 50 milyon dolardan fazla döviz pozisyonu var.
stokları dolar olarak sayabiliriz doğrudur. kısa vadeli tahvillerin %28 getirisi olan bir ortamda bana cazip gelmiyor. Ayrıca iran krizi baskısını da unutmamak lazım. bu ortamda 140 olacak 160 olacak söylemleri hiç inandırıcı gelmiyor. vereceği temettü nihayetinde %10 bilemedin %12 geçmez. tahvil iki katından fazla.
tabi bu işyat'ın tüpraşı ucuz sattığı gerçeğini değiştirmiyor sonuç ortada :)
Dolar bazlı grafiğini de koyalım,
https://www.tradingview.com/x/plWeN0pX/
herkese merhabalar,
isyat 2008 yılında temettü vermedi ama oyak yatırımın internet sayfasında 2008 yılına ait bedelsiz bilgisi var. yani şimdiye kadar yatırımcısına lot arttırma fırsatı sunmuş gibi gözüküyor. ( alınan temettülerle mümkün olduğunca en iskontolu fiyattan lot eklemek şartıyla) tabii 2010 2011 yıllarındaki zirvesinden bu yana alçalan üçgen söz konusu. (hepimizi endişelendiren sermaye erimesi) bu yıl en kötü ihtimali bile düşünsek lot arttırma fırsatı (az ya da çok) sunacak gibi. amacım paradan para kazanmak yerine ( kısa dönemlik karlardan feragat etmek diyelim - sonuçta al sat, sinir, stres, mesai vb.) yıllık gelirimin 1/4 ü oranında ve verilen temettüleri de kullanarak lot eklemek ve 10 15 yıllık bir plan dahilinde mümkün olduğunca en yüksek lot sayısına ulaşabilmek. aranızda bu hissede uzun yıllar beklemeyi düşünen arkadaşlarımız varsa eğer fikirlerini duymak isterim.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi