Borç miktar olarak anlamsızdır bence. Orana bakmak gerekir. Favök ün sadece 1.5 katı borcu var.
Döviz konusunda ise Tüpraşın döviz borcu 3 milyar$a yakın ama hedge edildiği için Tüpraşın aslında 50-60 milyon döviz fazlası var.
Yılın ilk yarısı %85 kapasiteyle çalışmasına rağmen bu bilanço geldi. İkinci yarıda bakım v.s yok full kapasite çalışacak.. Evet böyle bir şirketin hissesinden zarar etti bu ISYAT yönetimi.
Isgsy sadece yatırım yapan bir şirket olup özsermayesini büyütememesine rağmen üst düzey çalışanlarına ödenen ücret ve faydalar aylık 371 bin tl'dir.
bilançoda 18.5 milyar TL döviz açığı, hedge dahil 7.3 milyar TL ( 1 milyar doların üzerinde) açık gözüküyor. bilançoda gözükmeyen başka varlığı varsa bilmiyorum.
yanlış bilmiyorsam hedge olayını en fazla bir yıl yapabiliyorlar. yıl bittikten sonra borç kucakta kalıyor, yanlışsam düzeltin lütfen.
tüpraş.jpg
Yer İmleri