Dolarda saatlik tobo yaptırdılar 7.48-49 hedefli sığ piyasada olay teknik.
Printable View
Dolarda saatlik tobo yaptırdılar 7.48-49 hedefli sığ piyasada olay teknik.
size de şu yönüyle katılıyorum haftalık grafikte ancak iğne bar olarak görebileceğimizi ve oradan gelen 5 nolu dalganın da aylık bazda iğne bar olarak hatırlanacağını ve 11 sene boyunca usd den geçiş için dijital para veya her ne ise onun hazırlıklarının yapılacağını öngörüyorum...2021 sonrası bana göre yani 11 sene usd yatırımcısını üzer...bol şanslar herkese...
https://www.tradingview.com/x/l89Xr89G/
benim sistem günlüğe göre der ki 1884 üstünde üstünde gücünü korur..!!sistem ilk grişi yerini 1884 üstünde 1864 stop oalcak şekilde günlük kapanışlar izlenerek tutulur demiş.!!!
fiyat yönünün net yukarı yönlü olabilmesi için 1904 üstü hacimli kapanşlar şart.!!
düşüşten kurtulmuş demek için bu gerekli..!!
sistemsel 3 onay olsa da gene de temkinli olup son bar kapanışlarına göre yorum yapmak daha mantıklıdır.!!
net düşüş onayı gücü de aralık ayı fiyat ortalaması olan 1719 da başlar ki buraya kadar salması da mevcut şartlarda olası..!!
ilk adımda yukarı yönlü net yüzde 3.54 gibi bir prim söz konusu gibi duruyor..!!
https://www.tradingview.com/x/Rtbnwd33/
Ağustos 2019 da Dolar 5.45 lere düştüğünde devlet bankaları ALIMA geçti idi..
MB eksi rezerv varken piyasada 1 dolar bulsa alacak durumda..
6.80 lerin de altına düşerse fiziki girişle , MB bu parayı havada kapar alıma geçerler diye düşünüyorum bende..
İhtalat kısmından bahsetmiyorum bile..
https://i.hizliresim.com/bObIn1.png
Hiçmi graf bakmıyorsunuz :)dengelen me diyoruz.
para kazanan kazandı.
westworld dizisinde robot olduğunu uzun süre bilmeyen bir karakter, bernard:
https://i.insider.com/580634b06d8e03...jpeg&auto=webp
hocam yanımda net kazananları görünce malum ilk viop temasımdan kaybımdan ötürü bende temkinliyim sürekli 24 saat açık piyasa ve aslında pc başında durana göre iyi ama maalesef onunda kolerasyonu var ve cidden katıpları sert oluyor..bitcoin de de temel mantık vardır..!!
biz altın salmaya başladığında en azından denemeli idik ..!!
deneyen çok kazanan daha çok öellikle alt coinlerde kazananlar borsaya göre daha kısa sürede kazandılar..özellikle link nou
Oyunagelen ben sığ piyasada dengelenme hareketi diyorum , bunu 200 günlük ortalamadan yapması kadar normal birşey yok hatta bu dalgayı 7.80 yapıp yeniden 735-40 gelmesi de teknik olarak benim açımdan normal.
8.55 lerde müdahale olur dolara dediğimiz de şimdi fiyat verenler 10 ları yazıyordu burada o zamanda yazdım şimdide yazıyorum 6.80 beklentim devam ediyor .Ateş in hemen düşmesi normal değildir dolarda öyle sindire sindire aşağı gelmesi gerekki yatya bağlayıp dip yapsın.Kolay gelsin.
https://www.tradingview.com/x/99rbjdpO/
teknik bilen hiç bir adam buna dayanamaz sayın jas..
sana bana göre değil...
şaka bir yana her bu tarzdan sonra bitcoin gitmiş..!!
ve bakınız benim sistem 20 ekimde al demiş..!!!!
10 bin dolardan ama o pin bardan sonra büyük ihtimalle seans içinde dayanamazdım..!!bitcoinin gitmesinde asıl belirleyici seviye o..!!
abi her iki yönlü de karar vermek zor ama o olay sizde..
ben merkez bankasına bu sefer güveniyorum ne yalan söyleyeyim..!!!
ben düşünülenin aksine 6,8 ne inan dolardan bu ülke adına bir zarar çıkacağını düşünmüyorum o eviyeler 6 dan aşağı da olur ki zor o da..!!
şimdi bunu yapması ve zarar vermemesi adına aniden 6,8 e getirmesi olmaz asıl hızlı piyasa ve volatilete zarar verir ekonomiye ..
millet bunu atlıyor..
o yüzden seyrinde düşüş ve yükselişlerden korkmuyorum ama aşırı volatilteden herkes korkmalı çünkü o zaman hiç birşeyi fiyatlayamazsınız..!!!!
bizzat yaşadık gördük..!!
yükselen dolar mı zararlıdır aniden yükselen doalr mı.!! aniden yükselip salan dolar mı zararlıdır..
peki dolar fazlası olan şirketler doalrın ani düşüşünde mi ve ya düşen seyirde yatay eksi ilerleyen düşşe devam eden dolar da ZARAR eder mi.!!!
bunu bilen bub işi çözer..!!
Koştum ardından yoruldum. 163800 flat. Yeni vadede görüşmek üzere. İyi seneler
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ağalar bu haber doğru mu ya
Türkiye'de kaldıraçlı işlemlerden elde edilecek gelirler stopaj yoluyla %10 olarak vergilendirilecek.
Kararın 4 Ocak 2021'de yürürlüğe girmesi bekleniyor.
2021 ALGORİTMASI
Sağlık ; => hastalıktan
Neşe ; => mutsuzluktan
Saygı; => saygısızlık
If cross, (2020) and (2021)
Mutluluklar getirsin. :-)
herkese kolay gelsin...!!!
siz eğlenirken biz nöbete..!!
hadi kolay gele..!!
bugün olan bir haber mi bilmiyorum ama bir kaç ay önce buna benzer bir karar vardı: orada amaç kaynakta stopaj ile aracı kurumlar üzerinden yapılan foreks işlemlerine vergi getirilmesi planlanıyordu..
fakat bu durum zaten vadeli piyasada var.. döviz kontratlarında kar edersen %10 vergi kesiliyor.. muhtemelen vergilendirilmemiş foreks vergilendirilmeye çalışılıyor, iki alan (foreks vs vadeli) eşit hale geliyor vergi açısından..
doların yükselmesindense gerekirse faizin yükselmesini tercih edenlerdenim.
vatandaş ve şirketler aldı ucuza krediyi, parayı yeteri kadar.
ben de kredi kullandım mesela, ama yatırım için...
şimdi tasarruf zamanı.
cari açık falan demeyin dolar 8.50 iken de cari açık var.
vatandaş mal ürün alırken ucuz kredi ile alıyordu yoksa dolar ucuz diye değil.
cari açık şirketlerin ve bireylerin sorunu öncelikle.
ihracatta katma değer yaratmazsanız cari açık vs. kaçınılmazdır.
ülkede 90 yıllarda %100 faizler görüldü, işsizlik o zamanlar daha azdı.
dolar düştükçe dolar bazında milli gelir artar.
3-5 tane büyük ihracatçı firma kazanacak diye dolar artması abes.
sonrasında zamlar vergiler doların artışından fazla olur, yaşadık ve yaşıyoruz bunları.
o zaman da alım gücü iyice düşer...
yani burada dolar artsın para kazanayım diye düşünenler ileride aslında kaybedecektir, çünkü o kazançlar ileride alınacak ürün ve hizmetlere ve vergilere fazlasıyla yansıtılacaktır.
5 dk da obo yapıyorlar dolarda 7.45 altı 7.40-7.41 dönüş:)
Sn Casaubon ,
Hoş geldiniz çok eskilerden topik sahibi birisi olarak yeniden buralardamısınız.
Sadece 1 çeyrekte 11.4 milyar dolar artan borç, tefeci faiziyle borçlanma ve dibi delik bir MB. Ne demişti damat:
Allah sonumuzu hayreyleye.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...21414700e8.jpg
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
“ Pallogillerin taze short maliyet daha aşağılarda gizli, bademyağlıgile gidebilir özel bölgelere kaymaklı style ) “
Yonca nın gönlü gelirse ilerleyen saatlerde Bıst kapanış beklentim 1485.
Kolay gelsin .
ne düşünüyorum biliyomusunuz? bunlar son anlara doğru yukarı güçlü bir hamle yaparak piyasayı terste bırakarak üstüne p.tesi gaplı bir artı ile yeni yıla merhaba derlermi? ben diyebilirler diye düşünüyorum. çünkü adamların mesleği ters künde:) öylemi deniyor güreşte onuda bilmiyorum ama işte öyle bir şey:)
Yabancı geçen hafta 19 milyon dolar hisse sattı.
Dayan bademspor.
31.12.2020 14:32:08 yurtdışı yerleşikler dibs stoku haftalık değişimi (piyasa fiyatı ve kur hareketinden arındırılmış) 25 aralık'ta :+ 106,7 milyon usd
31.12.2020 14:31:53 yurtdışı yerleşikler hisse stoku haftalık değişimi (piyasa fiyatı ve kur hareketinden arındırılmış) 25 aralık'ta : -18,8 milyon usd
YABANCI 4-5 HAFTADIR ALIYORDU..satmaya başlamış demek...
İşte borsa tamda bu şekil, hangi arkadaş diyordu, mantığın bittiği yerde borsa başlar diye, güzel söz...
bi fıkra geldi aklıma
biraz gülelim :kahkah:
Dünyanın ünlü istihbarat teşkilatları kendi aralarında yarışma düzenler, en iyi olanı tespit etmek isterler. Ormana giderler ve sayıları kadar ceylan bırakırlar. Bir tane ceylanı en kısa sürede bulan istihbarat teşkilatı en iyi seçilecektir. Önce CIA ajanı çıkar yola ve 2 saat sonra önünde bir ceylan koşarak gelir. Bu kadar sürede böyle bir işi başarmak takdire şayan bir olaydır tabi ki. Ancak, ardından yola düşen MI5 ajanı 1 buçuk saatte gelince alkışlar da ona gider. Derken KGB ajanı 1 saatte, MOSSAD ajanı da yarım saatte ceylanı kapıp gelince gözler bizim MİT ajanına dikilir. Yarım saatten az bir sürede ceylanı getirirse şampiyon bizimki olacaktır.
Bulundukları yerden ayrılalı 5 saat olduğu halde dönmeyen MİT ajanını merak etmeye başlarlar. Fakat ortalıkta yoktur bizimkisi. 10 saat geçer hâlâ yok. 20 saat derken, ertesi gün olur.
Nasıl olsa yarışı kaybetti. Ormanda vahşi hayvanlara yem olmuştur düşüncesiyle tam ayrılacaklar ki, bir gürültüyle irkilirler. Arkada bizim MİT ajanı, önüne katmış kocaman bir fili, zavallı fil kendilerine doğru çığlık çığlığa geliyor:
- Abi valla ben ceylanım… Tamam, abi itiraf ediyorum, ben ceylanım !!!