Reis, bak Akp ye oy verenede saygım var zaten... Sıkıntı şu, cemaatçi olup cemaat çıkarı için bir gün ocu bir gün bucu olan kahpelere dayanamıyorum...
Mesela senin Akp li olduğunu biliyorum ve başım gözüm üstüne... Anlatabilmişimdir umarım...
Printable View
En azindan bulgarlar talani durdurur. Vallahi cok zoruma gidiyordu. Yilbasina gore hala cok kotu durumdayiz ama 18 neydi oyle ya kabus gibiydi. Ölümü gosterdiler sitmaya razi olduk. https://twitter.com/sputnik_TR/statu...f1CSMWC8w&s=19
kavga etmen guzum.
Eğer kul hakkıni görmezden gelerek kazanç istesem. İki evladımı da bir kamu kurumuna yerleştiririm. Kendim de medikal açar devleti soyardim. Ama zerre tenezzül etmedim. Kızım A101 de aynı babası gibi eziliyor. 12 saatten az çalışmaz. Hukuk mu var ki dava açacağım. Sosyal medya da o kadar şikayet var bir Allah'ın kulu sen niye böyle yapıyorsun diye soran varmı. Şerefimle alinterimle yarı aç gezerim ama hiç bir paraya satmam o kutsal değerlerimi.
Ekonomistlerin ortak düşüncesi 3/4 ay kurtarır.
Sonrası için farklı düşünceler var.Kimisi çok karamsar, kimisi daha iyimser.
tüm bu rezaletler, ülkenin uçuruma getirilmesi, ilkel politikalar filan.. ülkenin yarısını gaza getirince bir şey yaptığını (problemleri çözdüğünü) zanneden zihniyet. üstelik tüm bu rezaletler sözde "ustalık" döneminde oluyor malum şahsın.. çıraklık dönemi filan olsaydı demek ki daha da kötü olacakmış..hahaha..
Dolar bence 9.50 diptir.Oradan aşağısı ihracatı sıkıntıya sokar.
Gerçi ters flama for. vardı. 8.00 hedefli ama bu formasyon...
kanımca en azından şubata kadar dolar yatay,aşağı olur..
en büyük en fanatik akp li benim ..reis dombara dombara var mı bişey diyen.. döndüm işte..
Vallahi dolar muhabbetinden ben de bıktım.kimi görsem ,dolar ne olacak diye soruyor ...
Bizim gibi günübirlik yaşayan ülkede bir haberin, önlemin 3-4 ay işe yarayacağını tahmin eden ekonomistlerle yil sonu dolar kurunu 8.30 civarı tahmin eden ekonomistler aynı kişiler olmalı.
Yıl kapanınca av başlayacak...bu sefer vitrinde hazine ve dolayısıyla 84 milyon var...ya fetö,pkk, siyonistler,kiskananlar... iddialar çöpe gidecek ya da bu düşmanlar bu fırsatı bulmuşken ekonomimizi asfaltla silindir arasına sokacaklar ...ama en fazla 4-5 ocak daha geç olmaz ...
Dua edelim de foreksci balinalar kan kokusuna gelmeye baslamasin yil basindan sonra.Birde onlarla ugrasmayalim. Bu kez TL de bol ellerinde. 7.20 sonrasi yuksek faize getirip gommuslerdi ellerindeki TL yi. Simdi neredeyse 0 swaplar. Swap ac kapa da bir yere kadar isler.
Caho, ben Viobcu değilim. Ben bir çok sorunumu burada dile getirdim. Evet hiç mutlu değilim. Sadece faturalar, apartman gideri sağlık medikal ve okuyan bir çocuğun masrafı bir maaş gidiyor. Kız çeyizine çalışır. Oğlan in aylığı bin TL. Yaptığım gıda stoğu olmasa perişanım. Çok büyük sağlık sorunum var evi satıp ameliyat olamıyorum. Gittiği yere kadar gider. Ne kadar yaşarım bilmiyorum ama şu an özel hastanelerde ameliyat olmak benim gibiler için mümkün değil. Kamu hastanelerinde ne o cihaz var nede öyle becerikli Dr. Tabi bulunduğum ilde. Bir ay gidecek minicik bir hortum için benim gibiler 25 bin nasıl verir. 7 yıldır böyle gidiyorum. Daha önce bir yılda özelde beş ameliyat oldum. Artık tüketecek sıfır kalmadı. Rabbim kimseye dert vermesin ama günümüzde özel de tedavi coook pahalı. Yoldan çevir bir omurilik felçli birini sor. Bugüne kadar ne kadar harcamış. Çoğu evi eleği yedi. Bizde yedik sağlıkçı olduğum için evi yemedim. Zaten ne zaman öleceğim belli. Bari bir ev kalsın hatıra onlara. Ben burada tek faydam sağlık ile ilgili. Covid döneminde tek faydam sağlık. Belki burada yüzlerce sosyal medya da binlerce arayan oldu hepsine bildiğimi paylaştım hiç bir ücrette talep etmedim. Sen gece mışıl mışıl uyurken ben gece de burdayım. Beddua edeceğim sana. Ama kimsenin bu ızdırabı çekmesini istemem düşmanım bile olsa.
Büyük iş gücü kaybı da var.Ögretmenler odasında dolar-altın konuşuluyor.
HASTANE PERSONEL ODASINDA,KAMUDA,pazarda her yerde.
Doları 15 ten almış.Ne yapayım diyor?YORUM YOK DİYORUM.kimse bilemez deyip geçiyorum.
sat desen buralardan tepki verse suçlusun...bekle desen belki de 9.50 olacak vs..
sn. Ayasofya 2005 sağlıkla ilgili çok önerisi oldu.Pek çoğunu kullandım.gayette olumlu sonuç aldım.Hastalıkları yaşamış-görmüş ve sağlık altyapısı olan arkadaşların önerisi ,tecrübesi cidden verimli oluyor.
kendisine bir defa daha teşekkür ederim.
Bu gün cenazeye taziyeye gittim.65 Yaşında tanıdık vefat etmiş.Neyse, baş sağlığı dileklerinden 5-10 dakika sonra konu altına-dolara geldi.Gelenlere yemek verildi.Yine konu aynı.Ölen öldüğüyle kalıyor.
Ciddiyim, toplum travma geçiriyor.
Evet caho sadece oğlum diyor ki baba benim niye diğer kardeşlerim gibi resmim yok sorusu feto nün bana yaptığı zulm ile ilgili. Çoğu zaman eve gitmiyordum depo da yatıyordum. Onlar benden az çalışıyordu benden 3-5 kat fazla alıyor du. kendine nöbet yazar bana tutturuyordu beş kuruş vermiyordu bana. Şikayet mi edeceğim kime. O nöbeti beni işten çıkartmasın diye tuttum. İki kez ücretsiz izin verdiler. Herkesin bir kaç görevi vardı. Laboratuvar teknisyeni aynı zamanda şoför du gece. O kriz den beri ilk aldığım gıda olur yıllık. Bende çok büyük hasar bıraktı.
Okumak zor gelmeyenlere
Yazının tarihi 05.05.2020
https://www.stratejivefinans.com/vak...nin-kara-gunu/
Carsaf carsaf haberi de yapildi defalarca iktidarin tulum cikardigi illerde toplam mevduat oraninin icinde doviz orani cok yuksek. Ekseriyet vadesiz mevduatta elbet. Faiz hassasiyeti sebep tabiki. Birde bankaya gitmeyen yastik alti altin- doviz cok. Tanidiklarla konusuyorum birkac gundur zengini fakiri esnafi vb. Elbet bankada ya da kenarda doviz altin var. 800-900-1000 liradan kredi kartlariyla altin alanlar falan. Buyuk hayal kirikligi var. Kimisi kardan buyuk kaybetmis kimisi ciddi zarar yazmis. Kizginlar. Evinde huzuru kacan dukkanda yatip kalkan bile var. Reel zarar yazan cok olmasa bile kardan bu buyuk zarar ciddi etkilemis insanlari.
dünyanın en şaçma işi elin parasını alacaksın para kazanaksın hem hainlik hep aptallık hayatım boyunca 50 yaşındayım 1 dolar dahi almadım .
Kimseye birgün bile beddua etmedim, etmem... Ama Fetullah Gülen in beddularını çok gördüm...
Allah a inanan adam beddua etmez...
Ben çevresine(insanlara, hayvanlara hatta çevreye-doğaya) faydalı olmaya çalışan bir insanım, Allah inancım yüksektir... İçimde kötülük yoktur, keşke herkes böyle olsa...
Allah sana da şifa versin kardeş, iç huzuru bulman lazım, keskin sirke küpüne zarar...
DEM iyi düşünelim...
Mesela doların düşecegine inanıyorsan, DOLARI TL. YE CEVİRDİĞİNİ DÜŞÜNELİM.
10.000 DOLARI 10 TL DEN BOZDUN...ve bunu 3 ay yani %4 faiz den yatırdın...dolar düşünce zaten kazancın 2 açıdan oluyor.
mesela dolar 8.00 oldu oysaki sen 3 ay sonra 10.400 tl. alacaksın.yani 13.000 dolar eder...(dolar bazlı %30 kazanç)
dolar yükselirse ,mesela 14.00 olursa 14.000 tl. alacaksın ve hiçbir kar-zararın olmayacak..
şunu ifade etmeye çalışıyorum. dolar bu şekilde düşerse düşüşten etkilenmemek için dolardan tlye geçiş furyası oluşur mu?
çünkü önce bozan daha karlı olacak.
3 -5 ay sonra ne olur.o belli değil ama kısa vade konuşalım.
bu mantıkla fiziki dolar almak sanki şuan erken gibi mi?
bence 100 cm. yayı sıkıştırmak gibi olacak. yay 80 cm derken 30 cm. kadar sıkışacak...oradan fiziki dolara geçenlerle fırlama mümkün mü?
Benim kızdığım, şimdilerde hükümete saldıran ABD ye Almanya ya kaçmış fetöcülerin zamanında Ergenekon balyoz adı altında masumları ezip geçenler olması...
Biz dedik ı yargı size de lazım olacak ettiklerinizi bulacaksınız diye ...
Şimdi adalet hukuk istiyorlar...
Neresinden baksan riyakarca...
Önce bir özür dile helallik iste. Ben onun sümüklü mendiline tamah etmem. Hatta o hastanede çalışırken sürekli fg rüyasında peygamber efendimizi görmüş onunla istişare etmiş derlerdi. Bende o günlerde velev ki öyle olsun gerçekten rüyada olsa dinini bilen biri bunu anlatmaz. Peygamberimizin işi gücü yokta soruları çal kul hakkı ye mi diyecek. Bana da feto afyon adliyesi katiplik görevi teklif etti kabul etmedim. Nefsime uysam şu an perişandim.
Kişisel pencereden durumlar.
Usd nin gevşemiş olması pozitif.
Reelde işlerimiz biraz rahatlar.
Fakat fiyatlar ne kadar geri gelir orası soru işaretli.
Memleketin şaftı kaydı
Bu düzelir mi
Çok zor bence.
Artık yoğurda üfleyerek yeme zamanı.
Piyasalar ne olur
Çok büyük bir satış oldu.
Perşembe gününü merakla bekleyeceğim.
İçerden bilgi alan yabancı satmış gibi.
Bakalım ne kadar.
Buradan sonra yükselişler artık soru işaretli olacak.
Bir yandan da enflasyonist ortamda para nereye gidecek.
DTH lar bozulurmu
Önemli oranda olacağını sanmam.
Şu ana kadar Berat zamanındaki yöntemlerle dolar düşmüş oldu.
Faizle uğraşmayan kesim var.
3 ay olayı var.
Ve % 30 dan fazla enflasyonun olduğu yerde bu faize para gidermi? Zor gibi duruyor.
İlk hafta hem kredi faizleri gevşemedi hem mevduat faizleri arttı.
Bu ilk etkinin beklenenin ve pompal*****n tersi durum var demektir.
Yoksa
Hem kredi faizleri
Hem mevduat faizleri düşmeli idi.
Tabii daha erken
Bende ki ilk izlenim pozitif değil.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu kadar eşşek olursa sırtına semer vuran çok olur herkez vicdanlı merhametli ALLAH ın kulumu sandınız siz ,
şu adama inanıpda onun peşinden giden her türlü zilleti haketmiştir ilk gördüğümde bu dümenci abd uşağı dedim yok
abi olurmu öyle şey dediler çok makbul hocaymış o zaman ne işi var lan abd de dedim çıt yok ALLAH akıl fikir versin.
Sırada enflasyon getirili mevduat.
Önündeki tek engel tuık..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şahsi düşüncem dth lerde bozulma olmayacağı...
Dolar altında zarar edenlerin alttan paçal yapacaklarını..
Sadece TL faizde duranların bu sisteme gireceklerini tahmin ediyorum..
Bu kesiminde Enfasyon artışı engellelmezse yine mağdur olacağına..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ülkede en büyük parayı din ticaretinde kazanırsın. Cüppelinin babası ticarette iflas etmiş bugün kendisi ticaret yapmadan sefasını sürüyor. Feto olayınında en çok üzüldüğüm sade polisin ihracı. Fetoye öyle bir fırsat yetki verdiler ki. Rütbesiz polisler baskı ile muhtemelen bankaya para yatırdı dergi gazete aldı burs verdi. Kabul etmeyenler benim gibi sefalet içinde yaşadı. Ful nöbet devriye yazılmıştır. Bunlarda ne vicdan ne merhamet var. Sonrada ihraç oldu hepsi. Bence bu gücü onlara teslim eden de yargılanmalı. O polisler de kolay kolay ayıklanamaz yandı gitti garipler. Çalıştığım hastanede gazetesi dergisi bursu olmayan piyasada çok bulunan personel işten çıkarılıyor öyle tehdit ediliyor du.
RTE bir konuda başarılı muhalefet için bir hafta da 180 derece dönüyor medyada tek kalem. Muhalefet daha birini anlatmadan ikincisi çıkıyor. Adam kitap yazmış bir ayda iddiasını tutturacak gibi. Adam ne bilsin swap eksi rezervi. Deniz hocam olmasa bende bilmezdim. Hatta bu konuda ileriye dönük adım atmak isteyen olursa deniz hocamı okusun diye tavsiye ederim. Birde devrim akyıl.
MB nin satacağı rezerv 180 milyar dolar kaldı. Seçim için bi 50 daha satsa ne olur. -120 milyar dolar olur. Bir sürü model var çin japon alman değiştir değiştir kullan.