Eregl yükseldiğinde bizimki yükselmez ama düşünce fırsatı kaçırmıyor, neyin kafasında bu tahtacı bir anlasak.
Printable View
Eregl yükseldiğinde bizimki yükselmez ama düşünce fırsatı kaçırmıyor, neyin kafasında bu tahtacı bir anlasak.
Endeks hissesi gibi ama endeksten daha fazla düşüyor, keşke yükseliş olurken de aynısını yapsaydı, yükselişlerde hep gerilerde kalan eşek oluyor.
40'lı fiyatlar rüya, 50'ler hayal, 60'lar ne hayal ne de rüya. Patron mal satmak isteyince belki yine oraları görür ama olumlu haberlerle zor gibi, fiyatlamıyor çünkü.
https://i.hizliresim.com/3v397hp.png
https://i.hizliresim.com/eoouwab.png
yukarda 6 tane metal sektöründe şirketler var
ereğli-------- defter değeri 61 80 tl şu an cari fiyatı 47 32 tl
kardemir d / defter değeri 39 50 tl şimdi cari fiyat 24 74 tl
koç mtl ----- defter değeri 18 81 tl şimdi cari fiyat 14 22 tl
çemtaş ------ defter değeri 9 07 tl şimdi cari fiyat 8 23 tl
isdemir ------ defter değeri 35 00 tl şimdi cari fiyat 35 14 tl
kocaer ------- defter değeri 13 71 şimdi cari fiyat 36 00 tl
bu şirketlerle defter değer fiyatlarını mukayese eden ucuz mu pahalımı bilebilir 2022 yılından bu güne kadar yeni giren şirketler 120 şirketden fazla çoğunluğu borsadaki şirketlerden pahalı arz oldu birde çok yükseldiler yatırımcılar fiyata bakmadan yükselen hisseleri alıyor kocaer 6 ayda 9 00 tl den 25 00 tl ye gidiyor 5,5 ayda 12 00 tl ye kadar düşüyor 2023 mayısından 2024 şubatına kadar 10 ayda 12 00 tl den 68 77 tl ye yükseliyor . defter değerine göre / F / K oranına göre bürüt kar marjına göre yada satış hasılatına göre şirketlerin değerini bulmaya çalışabilir spekülatif çok yükseldiğinde de satar
yatırım tavsiyesi değildir
Sıçtık desene 13-14 lere kadar tepki verecek gibide değil, ah ulan yusuf kaderli selam gönderdim sana anladın sen beni tahtacı ortağı ….
Şirkete de sorunca 'herkesten fazla kazandırdık, daha ne istiyorsunuz' diyorlardı. Pahalı hisse temel olarak ama başka hesaplardan dolayı bekliyorum.
Dinlemedik onları, 60'dan 70'den satmadık, şimdi 36 liradan hiç satmam, seneye veya 2026 vadem var, 2 sene daha kaybetmeyi göze aldım.
Sn. Kartopu yanlış anlamayın bu hisse var mı sizde veya bir beklentiniz var mı, dedikleriniz doğru katılıyorum ama ne için ilgilendiğinizi merak ediyorum sakıncası yoksa, iyi niyetinizden şüphem yok, iyi bilirim sizi, vardır bir bekletiniz mutlaka.
Endeks %2 eksiyken Kcaer %2.5 eksiydi, endeks %1 artı kapadı Kcaer %1.5 eksi kapadı.
Bir gün söke söke alacağım senden tahtacı, sen böyle devam et bakalım.
49.70'den 12.5 m alan kurumsal yabancıya üzülüyorum, :) hiç bir öngörüsü yok muydu, pahalı olduğunu bilmiyor muydu acaba, patron ne taahhüt ettiyse artık.
arkadaşlar diğer şirketler stabildir yani karlılığını artıracak ekstra bir beklentileri yoktur...ama kocaerde mesela en son 7 MW lık jes kuyuları bulundu..bu kuyular ile kocaer enerjide tamamen bağımsız oldu..kocaerde enerji giderleri tüm giderlerin içinde %9 luk bir orana sahip idi...işte bu kuyulardan elde edilecek enerji ile enerji maliyeti sıfıra düşecek...net kar marjı da %9 birden bire artacak..böylece net kar marjı yüksek bir şirkete dönüşecek...
jes kuyularından elde edeceği diğer enerji ile de ulusal şebekeye elektrik satabilen (15 yıl ve dolar bazında en yüksek fiyattan 10,2 cent diye hatırlıyorum ) bir eneji şirketi de olacak..işte kocaeri diğerlerinden farklı yapan budur...tabi sonrasında jeotermal tarım da yapılabilecek...bu tarım ürünleri ile de ihracatlar yaparak ciddi bir gelir elde edebilecek...
yalnız piyasalar çok sıkıntılı...faizler yüksek var olan nakit faize veya altına gidiyor...böyle olunca da hisseler kan ağlıyor...ederlerinin çok altına iniyorlar....iyi günde de kötü günde de doğruları söylemek zorundayım...ama doğruya doğru hisse kötü performans sergiliyor...tıpkı diğer hisseler gibi...
şu anda elimde kocaer yok ama yoktur diye gidip bu hisseye b..k atamam...düşmesini isteyemem...iyi günde ne dediysem kötü günde de aynı şeyleri söylemek zorundayım...dediğim gibi konjöktür şu anda borsanın aleyhinedir...önümüzdeki aylarda jes santralleri devreye girmeye yakın ve özelikle de bilançolarda yansımaları görülmeye başlandığında kocaer eski kocaere dönüşecektir..tabi şu faiz belasının da düşmesi lazım..
Aynen katılıyorum, JES, yurt dışı yeni üretim tesisleri kurma, Neom gibi büyük bir projede tedarikçi seçilmesi, içeride kapasite artış yatırımları vs.
Yani şirketin bugününden ziyade yarın nerelerde olacağını düşünerek yatırım yaptık ve bunu anlatamadık bazı arkadaşlara, beğenmiyorsan elinde yoksa gelip kıyaslamak, kötülemek etik değil, şahsen pozum olmayan hissede yazmam, takip etmem.
Güncel temel verilerin iyileşmesi sağlam bir bilançoya bakar, malum EM ile bilançolar anlamını yitirdi, temel veriler özellikle de f/k değerleri.
49,70'ten 12,5 milyon lot alan kurumsal yabancı diye bir şey yok. Sıfır bedelli 12,5 milyon lot hala tahtada satılıyor. En ufak bir alıcı buldular mı yapıştırıyorlar. Patron satışı olan tahtaların hepsinde aynı hikaye. SPK ya izliyor ya da zaten izin vermiş. Zor toparlar bu tür tahtalar.
Patron öyle açıklama yaptı, yabancı sermayeli kurumsal bir yatırımcıya 49.70 lira ve 12.5 m satış diye.
Patrona güvendik, zaten bursada o kadar malı alacak para kimde var, 100 tane alıp hava atıyor millet, 10 bin sermayeli yatırımcı alabilir mi.
Bu arada Eregl gelen haberle hareketlendi, bir bizimki haberleri fiyatlamıyor, Hakan bey tekrar satmayı düşünürse belki 50 yapar.
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
Bitirdin yatırımcıyı patron efendi, belki kasanı ağzına kadar doldurdun ama güveni sıfırladın, bir daha mal satacak bir tek adam bulamasın ama yabancı kurumsal var onlara verirsin.
Yukarıda gapler bırakarak düşüyor, yakın gapler 46-42-36, savunmasız bırakılan tahtaların kaderi, arkasında Hakan Kocaer gibi bir kodaman olmasına rağmen tepeye göre sermayenin yarısını bitirdiler, 69'dan 34'e, helal olsun sana, %100 çıkacak da millet parasını kurtaracak, yarı fiyatında, üstüne enflasyonu kuru koy.
12 ,5 milyon lotu ilk açıkladığı gün bunun dolandırıcılık olduğunu söyleyip 3/2 hafiflemiştim..bu bildiginiz tahtada patron satışı.bedava halk kredisi kullandı.spk ya şikayet edelim arkadaşlar başka seçenek yok.açıklasın bakalım hangi kuruma satmış?.tahtada patron dolandırıcılığı var!.bu saatten sonra bu hisseye güzelleme yapanda patronun adamıdır,piyonudur.
Patronun yabancı sermayeli kurumsal yatırımcı ibaresine aldandım, bu kadar açık yanıltıcı bir bilgilendirme olacağını hiç sanmadım, hala yeni şeyler öğreniyoruz.
Hisse düşük hacimlerle büyük düşüyor, düşürülüyor, endeks normalleşirse toparlanması da hızlı olur.
Hocam gece yarısı bile atılan kap'larla ve hemen sonra ürkütmeden ciddi satışlarla niyetin ne olduğu çok açıktı.ki o zaman endex bozuk degildi.bildiginiz patron tahtası.yurt dışında ayrı bir şirket kurup tahtadan hortumladığı paraları vergiden kaçırmak için orda topluyor..
Yoksa şirketin işlerinde bir sorun yok ama patron dolandırıcılığa son vermedikçe hisse çöp kalmaya devam eder ..ytd
Zaten bir hissede faaliyetlerden daha çok patron konuşuluyorsa ondan bir hayır beklenemez, bunu Cemts-Bucşm'de de başka hisselerde de gördüm.
Her gelen olumlu haberle mal çaktılar, hiç bir zaman gelen haberle üstün koymadı. Hissesi yarı fiyatına düşmüş Kocaer yönetimi yatırımcısını koruma yükümlülüğünü yerine getirmiyor tam aksine zarar sebep oldu oluyor, bir an önce çeki düzen vermeli, itibar giderse bir daha zor geri gelir.
Maalesef ben de başka bir patron hissesi olan Miatk'te yakalandım. Benzer gelişmeler onda da oldu. Ancak, onun konusu üretim olmadığı için favök ve net kar marjı yüksek. Birkaç çeyrek içerisinde zararımın bir miktar daha azalacağını tahmin ediyorum. Ancak, Kocaer'de açık bir manipülasyon dönüyor. Patron hisseye sahip çıkmak istese açıklar 1 milyar TL bedelli bir geri alım programı. Nihayetinde yukarıdan satılmış milyonlarca lot var. Bugünkü kapanışla biler F/K'sı 39. Her şey F/K değildir tabii ama 664 milyon dolar piyasa değeri de abartılı görünüyor ki piyasa tepki vermiyor. Yapılacak tek şey asla maliyet düşürme alımı yapmadan ve zararına satış yapmadan beklemek gibi görünüyor. Ben miatk'te öyle yapıyorum. Bir örnek vereyim. Benim portföyde GLYHO var. BIST'te kendi alanında dünyada bir numara olan tek şirket. Dünyada 26 farklı kruvaziyer limanı işletiyor. Birçok iştiraki var. Consus enerji, naturel gaz, global menkul değerler, istanbul portföy vb. Bu holding bile bu düşüşte 300 milyon dolardan fiyatlanıyor. Yanlış anlamayın beni lütfen.
Aynen katılıyorum bedava halk kredisi kullandılar, patron satışı haberi kaçıp kurtulmalıydık ama malesef aldandık çıkmadık. Patronun sattım dediği fiyattan satıp kurtulcaktık. Her attıkları kapta hafif yükseltip çaktılar malı, suç bizde her defasında burdan döner diye satmayıp bekledik büyük zarar ettik, olan oldu bu saatten sonra beklemekten başka yapacak bişey yok ana parayı kurtaran kaçsın ne diyeyim ortolama 45 43’ü geçsin üçe beşe bakmadan satıp çıkacağım buda kulağımıza küpe olsun, patron satışını duyduğunda hemen sat ve kurtull.YTD
Aynen öyle ortak, bizim gibi en fazla 3-5 kişi daha belki böyle bir kumpasa düşmüştür, 50-60!larda satmaya kıyamadığımız hisseyi sahibi en son 49.70'lerden çaktı, sahibi bizden daha az mı biliyor ederini, bu saatten sonra beklemekten başka şansımız yok, şahsen benim sürem var, belki zararla çıkarım beli olmaz.
Bu dönemde bu kadar beklenti olupta tepeden yarı fiyatına düşen bu çapta kaç hisse var acaba, bu bile olup bitenler için bir kıstastır, düşersin ama bu kadar düşmek normal değil.
Koca eşek dün %4.5 düşmesine rağmen bugünkü yükselişte sadece %1.7 tepki verebildi, onu da kapanışta mıçmazsa tabi ki. Cemts bile %3.5 tepki verdi be, 140 ülkeye ihracatmış, katma değerli ürünmüş, budur şudur hikaye, yuh diyorum başka da bir şey demiyorum.
6-7 aydır sistematik bir operasyonun resmidir.
https://www.tradingview.com/x/ojktC3fl/
https://s3.tradingview.com/snapshots/o/ojktC3fl.png
Sn. Dandanakan'ın grafiği.
Ben de yazmazsam kabristandan farkı olmayacak, ne hallere düşürdün tahtayı hakan efendi, güven her şeydir, istersen 3-5 de buralardan sat endeks de hep düşüyor zaten, mal çok sende nasıl olsa.
Endeks düşerken %4-5 düşer, çıkarken 1.5 yırtınarak ancak, 79 liradan düşmüşsün 35'e yahu, Allah bildiği gibi yapsın.
Yakında hisse geri alım programı açıklar, raat olun. Dediydi dersiniz. Hadi bye...
İnan ki artık foruma girip bakasım bile yok. Zaten konuşmaya tartışmaya değecek bir haber de, bilgi de yok. Geri alım olsa bile (ki olacak) fiyata muazzam bir katkı sağlamayacaktır.
Kötü haber girdabından çıkılmadıkça keyfimiz yerine gelmeyecek sanki. Belki not artırımları ve akabinde faiz indirimleri bu gidişe bir dur diyebilir. Ama negatif haberler (özellikle ortadoğudaki savaş durumu) her türlü olası iyi habere ket vuracakmış hissiyatı var bende.
Temkinli olmakta fayda var.
Bütün hisseler yeşillenirken Kcaer ısrarla ekside, davran cebine üç beş al artık Hakan efendi, hisseye kimse kuruş sokmuyor artık.
Bunun çakılmasının haberle falan alakası yok, patron hisse satacağı için bilerek 50 üstüne getirip milyonlarlca lotu 50 den satıp, 50 60 arası küçük yatırımcının eline verdiler. Paraları faizde bizim paramızdan faizde para kazanıyolar şu anda, faizlerin düşmesine yakın bu fiyatlardan geri alırlar sonrada sattıkları 50 li fiyatlara getirirler. Bakın hiç halka arz görüyomusunuz, borsayı şişirirken her gün 2-3 tane halka arz vardı, yüksekten çaktılar küçükyatırımcıya sonra yarıya düşürdüler. Hepsi şirket bunların spk görmüyomu sanıyonuz, danışıklı döğüş yerse• Yukardan çaktılar şimdi faizdeler hepsi bir oyundu. Bizde bu oyunun bir parçası olduk, hiç bir zaman küçük yatırımcı borsada kazanmamıştır. Ama işte ne yapalım hep bir umutla yaşamıyomuz bu dünyada hayeller, hayaller.. hangi patron çaldıklarını yiyebilmişki. YTD
Eylül Ayında Dahilde İşleme İzin Belgesi Alan Borsa İstanbul Şirketleri
KOCAER ÇELİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ihracat 24.952.125 usd ithalat 19.950.000 usd
Bu arada aylık sipariş rakamları gelmedi, gerçi kmse takmıyor ama ben önemsiyorum.
Herkes bilanço gönderdi bu vatandaş niye göndermiyor, hisse 40 bile olamıyorsa bilanço iyi değil demek ki, bir de Ekim ayı sipariş raporu da göndermediler, satış yapmamış olamazalar herhalde ya da kayda değer değil olabilir. İyi gün dostu patron haber üstüne haberle 50 liradan verdin malını 37 liraya düşmüş hisse, şimdi tek bir haberin olmaması manidar.
Bu endekste kırmızıda hala, yazıklar olsun sana.
Geçen sene bu tarihte 3. çeyrek bilanço gelmişti, bu akşam gelebilir, hisse endekse rağmen düşüyorsa ve bilanço kötü gelirse birileri önceden hissetmiş demek olacak.
Dün ve bugün %6 düştü hisse, hangi hisse bu kadar düştü, batık şirketler bu kadar düşmedi.
Aylık sipariş rakamları göndermediler, bilanço göndermediler, bütün dünyaya ihracat, katma değersiz şirket, borsaya girer girmez kötü patron sınıfına dahil oldu, küpünü doldurmakla iyi patron olunmaz.