O işte film cıktı.karatay ,yetistirme yada dogal faarketmez yiyin tavuk bol bol diyor ...
Printable View
7 Mayıs 2019 itibariyle bddk verilerine göre döviz mevduatı/toplam mevduat oranı yeni rekorunu kırdı, %55,24!!!!!
Hani döviz mevduatı azalmıştı. Azalmanın kur dalgalanmaları ve para aktarım mekanizmasından kaynaklandığı bence daha da belirginleşti.
Kurun artmadığı dönemlerde de oran artıyordu. Hatta 800 milyon dolar döviz mevduatı bozduruldu denildiği yakın tarihli zamanlarda da aslında bunun para arzındaki değişimlerden kaynaklandığı görülüyordu.Yani mudi çok büyük ihtimal ile döviz mevduatını bozmuyordu sadece para çarpanı değişiyordu. Örneğin TL mevduat aynı dönemde daha da fazla düşüyordu.
O zaman neye göre hesaplanıyor bu istatistikler. Ülkemizde çok basit bir matematik hesabı bile karmaşık hale geliyor. Mevduat toplamı hesabı TL Mevduat artı Döviz Mevduat hesabının toplamı değil mi? Dolar satıp euro mu alınıyor. Sözgelimi haber 1 milyar dolar satıldı geçen hafta. Ama 2 milyar da euro alındı. Satılan miktar haber yapılıp alınan döviz miktarı habere söz konusu olmuyor mu? Kafam karıştı iyice
İstanbul da Olanlar İçin
Bedava Kahve ve Browni, Doğum Gününü Gideceğiniz Gün Yapın
https://play.google.com/store/apps/d...roid.kronotrop
https://www.kronotrop.com.tr/tr/nere...otrop-roastery
Bu adamlar rezervleri harciyor.peki sira da mevduatlarda mi var .rezevlerde(munzam karsiliklar)
Buna hakki varmi mb nin?
General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Para arzı çok karmaşık bir fonsiyon ile oluşuyor. Dar arz var bu kredi çevrimi ve iteratik çevrim sonucu oluşan katsayı ile geniş para arzına evriliyor. Herkesin gördüğü sonuç geniş para arzı ama ters fonksiyonunu hesaplamak çok zor. O nedenle para arzındaki artış ve azalışları döviz satıldı veya alındı olarak yorumlamak doğru sonuç vermeyebilir.
Reuters: Türk bankaları Türk Lirası'nı desteklemek için bu hafta 4,5 milyar dolar sattı
Dalga boyları büyük olduğu için tek çare dövizde kademeli alım satım yapmak.
PPF fonları %25 lere yakın mevduat karşılığı getiri sağlayarak pozisyon değiştirme esnekliği sağlıyor.
Ancak ALTIN ve GÜMÜŞ oranınızı her daim arttırın 2020 Büyük Tufan başlamadan önce. Kağıt paraların oranını azaltmaya devam edin portföyünüzde.
Hazine ve maliye bakani degisiyormus arkadaşlar . Berat gidiyor is bankasi genel muduru Adnan Bali geliyormus. Sanirim dolardaki düşüş sebebi bu. 5.60 kara cekilebilir dolar..
Arkadaşlar merhaba banka bonolarından aylık mkk ücreti alınıyor mu fonlar gibi. Hiç alınan var mı? Tşk
Prof.Dr.Burak ARZOVA nın 8 mayıs tweeti...
Onaylanmış hesap
@arzovaone
8 May
Daha fazla
Kamu eğer elindeki dövizi satıyor ve dolardaki yükselişi önleyeceğini sanıyorsa ciddi bir yanılgı içindedir. Şöyle ki;
1. Bu tür müdahaleler artık geçmişte kaldı. Sadece sattığı ile kalır
2. TCMB nin rezervlerinin yeniden sorgulanmasına neden olur
3. Kur yeniden artar
Ben az et yemiyorum, hayvanlarımı dede yadigari çiftliğimde yetiştittiriyoeum, tüm aile ordan yiyoruz, olabildiğince ilaçsız yetisiyorlar, 40 yildir hayvanlarin soyu ayni, disardan almiyoruz...
Rusya 200 milyar dolar satti 2016 da kuru tutamadi.kur 85 e cikti.85 e bir virgul atin bizde[emoji39]
General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hiç bono almadım ama MKK komisyon tarifesinde bonolar için bir tarife var gibi gözüküyor.
https://www.google.com/url?sa=t&sour...qPonsp4zhb_11z
Et yememek B12 vitamin eksikliğine neden oluyor.
Bu ise yorgun hissetme, unutkanlık, halsizlik, kabız, kulakta çınlama vs. belirtilere neden olur. B12'nin vücutta eksik olduğu kan sayımıyla belirlenmektedir. İleri yaşta ortaya çıkma riski yüksek olduğu için 50 yaşından sonra düzenli kan testleri ile B12 seviyeleri takip edilmelidir.
B12 eksikliği genellikle et yemeyenlerde (vejetaryenlerde), mide ve bağırsak hastalığı olanlarda görülür. Bunun nedeni de B12 vitamininin çoğunlukla hayvansal besinlerde bulunmasıdır. Midelerinde atrofik gastrit hastalığı olanlarda veya midesi ameliyatla alınanlarda özellikle B12 vitamin eksikliği sık görülür. (Ki bende var)
B12 vitamini hayvansal besinlerde yani kırmızı et, tavuk, hindi eti ve balıkta ve çok az oranda sütte ve yoğurtta bulunur. Bitki ve mayada bulunmaz. Bir bardak pastörize sütte 0.9 mikrogram B12 vitamini vardır.
Sn.Emre bankadan bankaya değişiyor bu uygulama. Banka olarak İşbank üzerinden alım yaptım onun uygulaması 3 aylık dönemlerde ortalama bakiye üzerinden yatırım hesabı saklama ücreti adıyla 3 ay için 7.5 TL ile 33 TL arasında idi. MKK ücretleri bu ücretlerin içinde sanırım ekstrede MKK ücret kesintisi görmedim. Akbank için paylaşanlar olmuştu aylık 1.68 TL sanırım. Finansbank hesabından işlem yapan 10 TL kesildiği paylaşmıştı. Bazı bankalar işlem ücreti gibi isimler vermişler. MKK ücretleri sabit fakat bankalar daha fazla kazanmak için değişik adlarla ücret aliyorlar .
günde 2 bardak süt b-12 ihtiyacını karşılar. peynirde de b-12 vardır.
ayrıca ben tavuğun gezenini, organiğini arayanları, soyuna sopuna bakanları anlamıyorum. kızımıza damat almıyoruz, yemek için tavuk alıyoruz :)