[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Valla ıyı guldum okudum evdekı herkes guldu
Kolada lukstu arada bır ıcerdık ulen ne gunlerdı bee Özledım yoklugu[emoji2]
Hayırlısı..
Printable View
Faiz artmaz. Boşuna mı başkanlık sistemine geçildi? ))
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forum baya kalabalık
Vaziyet karışık anlaşıldı
Bakın Dolarcıyım faizin artması bana yaramaz ama vicdanlı biri ve aklın sesi olarak diyorum ki o FAİZ s..e ... s..e artmalı , artmazsa tası tarağı toplayıp Tl Dolar , Euro yada artık ne bulursa ona dönmeyen süzme salaktır.
Kesinlikle benzer tropikal ürünleri üretip İHRACAT yapan ihya olur! Çok karlı ürünler. Değişik tropikal ürünleri dar alanda üretmek ve ihracat yapmak çok karlı bir girişim. İç pazara satacağınız ürünler pek karlı değil. HAL sistemi bozuk olduğu için karın çoğunu Türkiye de HALCILAR KABZIMALLAR malı götürüyor, üretici havasını alıyor. Çiftçi olsam kesinlikle ihracat yapamayacağım hiçbir ürünü üretmezdim. İç pazarda ürünleri gelsin HALCILAR ve KABZIMALLAR üretsinler, çiftçiler enayi değil!
Aşağıda somut bir örnek gösterdim.
Yetiştirdiği tropikal meyveye sipariş yağıyor
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan bir çiftçinin 4 dönümlük serasında yetiştirdiği tropikal meyve pepinoya Türkiye'nin her yerinden sipariş yağıyor. Anavatanı Güney Amerika olan ve başta şeker hastalığı olmak üzere çok sayıda hastalığa iyi geldiği belirtilen pepino, kavun ve muza benzer tadıyla da büyük ilgi görüyor.
https://www.yenialanya.com/ekonomi/y...r-h325195.html
Currency against US Dollar, past year.
Nigeria: -0.1%
UK: -0.3%
Japan: -0.9%
Euro: -1.8%
Canada: -2.5%
China: -3.5%
Australia: -7.6%
Mexico: -8%
South Africa: -10%
India: -10%
Indonesia: -10%
Sweden: -15%
Pakistan: -16%
Russia: -16%
Brazil: -31%
Argentina: -80%
Turkey: -86%
Hee ! zaten bizim ülkede tahsilli, zeki çiftçi kaynıyor da hepsi mango , ejder meyvesi gibi tropik meyveler üretip köşe dönecek ha birde o kadar bilgili ve eğitimli olacaklar ki gavur ! dili filanda bilip gavura ! ihracat yapacaklar. Güldürmeyin beni allasen.
4 firmanın toplam piyasa değeri 3.8 Trilyon$ ediyor. İnanılmaz!
https://pbs.twimg.com/media/Dlx7-liX0AIQMfr.jpg:large
İşsiz üniversite mezunu çokta bunların kaçı doğru dürüst tahsilli sorun burada. Hocası olmayan yada olupta `ekonomide Doların çıkışı benim en son düşündüğüm şey` diyecek kadar hödük rektörlerin olduğu bir üniversiteden mezun olmuş o işsiz mezunların kafa ne kadar basar bu işlere !...
Gençliğimde meleketten bir misafirim gelmişti...Adamı güzel bir yere götürmüştüm ..Yolda yürüken Avokado meyvesini görmüş fiyatına bakmış sonrada Avogadro sayısına hem fiyat hemde isim olarak çok benziyor maşaallah bunu kim bu fiyattan alıp yiyor demişti...Şimdi bu meyve Alanya da yetiştiriliyor fiyatı daha makul seviyelere geldi.... Üretim olunca fiyatlar daha ulaşılabilir oluyor .....
GİZLİARŞİV isimli TWITTER hesabında bu yazılmış. :) :-)
https://twitter.com/_GizliArsivTR/st...66186594058240
GİZLİ ARŞİV
@_GizliArsivTR
Aug 25
İslam kimliğini ön plana çıkardıkları için 20 senedir desteklediğimiz ÜLKER... Türkiye'de şirketim batıyor diye yapılandırmaya başvurup, borç faizlerini sildirip, İngiltere'de şirket kuracağım diyerek MİLYARLARCA DOLARI İngiltere'ye aktarmıştır.
ÜLKER ÜRÜNLERİ ALMAYIN..!
Yok hocam ben bır fen bılg ogretmenıyım ıcerısındekınkımyasalları zararlarını pano yaptırıp asarım hatta
Hatta yerlı malında kola aldırmam ayran getırın derım dha napım[emoji2]
Ama cocuklukta degısık bır histi anılaramdaldırdın bızı sımdı kızıyorsun [emoji23]
Hayırlısı..
29.8.2018 tcmb fonlama verileri
likidite açığı :156 milyar TL
Kotasyon repo: 31 milyar TL %19.25
BIST o/n : 125 milyar TL %19.25
tcmb kotasyon ile repo fonlamasını da sona erdiriyor. Tamamen BIST o/n üzerinden günlük fonlamaya geçiyor gibi gözüküyor. Bu da haftalık fonlamaya göre aynı faiz oranında ek sıkılaşma demek.
Günlük fonlamaya geçiyor olması , ihale yoluyla repodan sonra kotasyon repoyu da kapatmaya başlaması 13 Eylül için bir faiz artışı sinyali olabilir.
Uğur Gürses Merkez Bankasının yaptığı hataları herkesin anlayabileceği sade bir dille anlatmış:
https://ugurgurses.wordpress.com/201...n-endiselendi/
Merkez neden endişelendi?
Ülkeye Cococola , mac donalds filan gibi ABD pislik yemek içecek kültürünü getirip bize modernlik, gelişmişlik diye yutturanların allah bin türlü cezasını versin. Ülkeye cola yı getireceğine bilim ve irfanı ithal etseydin ya ama olur mu yurdun insanı akıllanınca nasıl allah kitap takiyesiyle milleti mikeceksin dimi ya...
dolar 7 olduğunda herkes ayağa kalkmıştı. şu an dolar 6.45 ve herkes gayet relax/cool/sessiz...
Bu formasyonun ismi: ısınan suya ufak ufak alışan kurbağa formasyonu.!!
dolar endeksi iyi ki geriliyor, gerçi tl bağımsız takılıyor
iç savaştaki nijerya parası bile daha haysiyetli hareket ediyor..
Dolar 6.45 o hoşaf beyinlerin gıkı çıkmıyor ama yandaş Tv lerde bile izliyorum bağır bağı bağırıyorlar, yok bebelerinin maması pahalanmış, yok kıçlarına bağladıkları çocuk bezi pahalanmış da nasıl bu fiyat artışlarıyla başa çıkacaklarmış cır cırda cır cır. umutabi tavsiyesi, bir o çocukları maçanız yetmiyorsa dünyaya getirmeyecektiniz hadi kaza falan diyelim çocuk sahibi oldunuz o zaman ithal mama yedirmeyeceksiniz, ithal kağıtla yapılan kıç bezi kullanmayacaksınz, nişasta ( o da ithal mısır, buğdaydan yapılıyor ya neyse) mama , yıka yıka kullan kıç beziyle idare edeceksiniz ancak bu şekil beteri anlayıp yeter diyeceksiniz yok öyle Doların çıkışından bana ne diye ahkam kesip sonra ağlayıp zırlamak.
Eğer merkez bu dediğinizi yaparsa tekrar ediyorum o saatten sonra tümden ,Dolar Euro ne bulunursa bulunsun, Tl den kurtulmayan tasarruf sahibi süzme salaktır ve her türlü betere müstahaktır. Ama ben tüm Dolarcı hissiyatımla ve vicdanımla merkezin bu kadar hainliği yağacağına inanmıyorum.
Oransal olarak 7 günden 1 güne geçmek belki %19.25'in üzerine 10 baz puan atar %19.35 etkisi yapar ama asıl amaç bunun yanında bu kadar büyüklükteki bir TL meblağın (156 milyar TL) şu an için 1 hafta gibi inanılmaz uzun bir zaman tcmb'nin dışında sistemin içinde kalması. Bu TL shortlayan adamın da daha rahat hareket etmesine olanak sağlayabilir. Bence amaç faiz oranından ziyade süreyi olabildiğince daraltmak. Aslında sadeleşme taahhütünde bulunmasaydı belki de yine direk GLP'ye geçecekti ama artık bunu yapamaz, verdiği sözü tutmamış olur.
Eğer 13 Eylül'de politika faizinde 150 bazpuan artış yaparsa 1 haftalık repodan fonlaması gerekeceği için şu anki konuma göre parasal gevşemeye gitmiş gibi olur. Eğer bu faizin yeterli olduğunu düşünseydi günlük fonlamaya geçmezdi, ihale yoluyla olmasa da kotasyon repodan yine %19.25 ile devam ederdi. BIST o/n'ye komple geçiş te yapmazdı. O nedenle ben politika faizinde minimum 300 baz puan artış bekliyorum.
Önce; apar topar lokomotif(!) sektörümüz inşaatı kurtarmak için 4 bir koldan kampanya başlattılar..
Bu öğleden sonra; AB ye yeniden dönüş açıklamaları(4 bakanla birlikte),
Dövizin sanki yüksek ağustos enflasyonunu satın alıyor gibi hızlı yukarı hareketi,
Ve bu fonlama değişikliği...
Bende sizinle aynı fikirdeyim sayın Rxpu..
Tahminim 250 baz puandan az olmamak üzere
Faiz artışı ...
Garip bi durum ama faiz artışını mutahiti parekendecesi ister hale gelmek üzere sanki. Ülkede dolar dışında bisey alan olmayınca napsın gariplerim. Şu mutahhitlerden ne istiyorsunuz bilmem ki.
Ancak inşaat olayında dikkat ederseniz devlet ve bankalar olaya 1 kuruş katkı ile dahi olsa müdahil değil. Tüm yükleniciler kendileri risk alarak finanse ediyorlar. Bu detay çok önemli. Hatta devlet net tahsilatçı konumda (alım satım vergilerinden dolayı).
Sanırım 250 baz puan demek istediniz. Evet 200 baz puan ile 500 baz puan arasında bir tahmin aralığı var ancak geçmiş kararlara bakarak kur değil enflasyon baz alınacak gibi gözüküyor. Bu da orta noktada 250 bazpuan ile 300 baz puan arası bir noktaya denk gelebilir.
Ama bu hamle ile yine piyasanın önüne geçememesi muhtemel. Mehmet Bahçeci gibi arkadan yüklemeli politika izlemek devletin kaynaklarının verimsizce harcanmasına yol açıyor.
https://twitter.com/UykusuzDergi/sta...975895552?s=19
Olayı kısaca özetlemişler
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Usd/Ars +3.93%
Usd/TL +2.48%
Aynen ben gerçekten kendi adıma utanç duyuyorum. Yazıda sonuna kadar haklısınız. Haramzadelerin, betoncularin, bademci lerin oyuncağı haline düştük. Ve bunları olacağını az çok tahmin etmeme rağmen tl de kaldık. Merkez faiz artışı yapar dedik . Olmadı bundan sonrada yapmaz ! Bademleme ye devam
Bence olumlu bir süreç yaşanıyor. Öyle ya da böyle yerli (bence s.k. s.k.) malı kullanalım propagandası inanılmaz oranda arttı.
Lüks tüketim iyice azaldı. İthal araba ve tüketim ürünleri satışlarında bıçak gibi kesilme yaşandı.
Artık herkes belki de insanlar çocuk oyuncağını evde kendi kendine yapacak. Bunun ayıp bir tarafı da yok. Doğru olan bu zaten. Marketlerin hazır LEGO ları vb ithal paket oyuncakları $ ve € vererek hazır alıp tüketemeyecekler.
Belki de insanlar ufak alanda tavuk ve yumurta yetiştirir. (bence s.k. s.k.)
Bahçesine domates biber kabak salatalık eker masrafını azaltmak için. (bence s.k. s.k.)
Öyle ya da böyle en beteri görülüp asgari ücret $100 olduğunda muhtemelen tarihi dibi görerek toplumun adam olmak için hareket ettiğini göreceğiz.
Bence olumlu bir süreç. Toplum ancak böyle terbiye olacaktır.