öteki şeyde de düşen kırıldı ama aşağı gitti. asdas.
bakalım zabah nasıl olacak ortalık.
Printable View
Teröristler için eskiden öldürdük denirdi sonradan etkisiz hale getirildi sözü yaygınlaştı.
Öte yandan normal düzenli ordu savaşında, karşıdaki askeri inine kadar kovalayıp etkisiz hale getirme olmuyor. Bir taraf hedefine varacak ise ve diğer taraf da onu engelleyemeyecek ise bir şekilde çatışma sona eriyor, ama emin değilim. Karabağ ile alakalı general tvde anlatıyordu şimdi anlamazsınız dedi başka şey anlattı.
SON DAKİKA
Prof. Dr. Uğur Şahin: Aşının salgını bitireceğinden eminim
Sozcu.com.tr, Gündem
Güncellenme
22:48, 12/11/2020
Corona aşısı çalışmalarında ilk klinik deneylerden başarılı sonuçlar aldığını açıklayan Almanya merkezli
BionTech şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının salgını bitireceğinden
emin olduğunu söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...m-6123179/amp/
Bence olağanüstü bir son dakika haberi
Geçen TV'de gazeteci kitap yazdım daha basılmadan yasaklandı dedi, başka bir sürü kitabı var.
Internet ve Sosyal Medya kirli ama arada bilgiler olabiliyor. Hatta biri bir şey yazıyor sonra silene kadar o arada gözüne çarpabiliyor.
Bir süre sonra sır filan kalmaz daha şeffaf ama gerçekçi bir dünya olabilir.
son graf olsun ve adios ..
Ek 26290
Yarın ne olur?
Bloomberg Economics: Türkiye, 2050'de dünyanın en büyük 10. ekonomisi olacak https://sptnkne.ws/EsYD
sıkın dişinizi,az kaldı
Bu kriz teğet geçerse... 30 yıl... hayat kısa günü yaşa.. etrafta corona olmayan kalmadı
Haftaya faiz arttırımın da göreceğiz. 500 puan bekleniyor/isteniyor.
Daha altında bir arttırımda şey kaç lira olacak, piyasa dostları olarak göreceğiz.
Sadece arttırımda yetmeyebilir, açıklamalar ile de devamı gerekirse yapılır diye desteklenmesi lazım.
Gene terste kalacak bazı arkadeşler.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Devlet hastahanesi, devlet cezaevi, devlet bakım evi var ama devlet ödül evi yok.
Olumsuzlukları giderince kalanlar olumludur şeklinde muhtemelen bir durum var. Ya da bu insana dünyayı versen o kadar da mutlu olmaz hiç o işlere girmeyelim dendi.
Yani bu dünyanın zelzelesiz, su basmasız, ne çok soğuk, ne çok sıcak vs güzel bir örneği istenirdi muhtemelen.
matrikste 1 dk yakın vade dataları bozulmuş...sizde de böyle mi? her bardan peş peşe 2 tane var. o/h/l/c değerleri aynı peş peşe 2 bar...sabah sabah baktım sistem sinyalleri kafayı yemiş...nooluyo yav falan sonra grafiğe yakından bakınca anladım sapıtmış...
BBHT Gökhan çok güzel açıkladı. faizleri artırarak aslında faiz düşmesine neden olursun...
inşallah bir bademlik yapmazlar ve gerekli artırımı yaparlar yoksa duman olacak ülke ekonomsi.
Hala ne olduğunu kavramayanlar goruyorum
3 gemi yanaştı 1 saat once dolar euro dolu :)
22 yıl önce (1998) bugün, dot.com çılgınlığının daha başındayız.
Theglobe.com hisseleri $9 dan halka açılıp ilk gün $97ye kadar çıktıktan sonra $63,50den kapattı (+%606).
2 yıl sonra 10 cent in altındaydı.
Stephan Paternot ve Todd Krizelman Cornell de okurken üniversitenin bilgisayar ağında ilkel bir chatroom görüp heyecanlanmışlardı. 1994 Noel inde $15 bin sermaye toplayıp bir Apple internet sunucusu alarak 1 Nisanâ da theglobe.com internet sitesini açtılar.
Siteye ilk ay 44 bin ziyaret yapıldı.
Yeni alevlenmekte olan dot.com çılgınlığının coşkusunda, 1997 de $20 milyon daha toplayıp kendilerine yıllık $100 bin maaş bağladılar. Şirketteki paylarının değeri de $500 er bindi. Daha 23 yaşındaydılar.
Halka arz günü hisse fiyatları $9 dan $97 ye çıkarken şirket yaptığı $2,7 milyon ciro üzerinden $11,5 milyon zarar yazıyordu.
O gün 3,1 milyon hisse satıldı ve deli piyasa şirketi $840 milyondan değerledi. Theglobe.com sonra bilgisayar oyunları pazarına girip gaming dergileri aldı, online oyunlar satmaya başladı.
2 yıl sonra dot.com balonu patlamaya hazırlanırken piyasa da bu üstün zekâlı (!) çocukları sorgulamaya başladı (2 yıl sonra uyanmışlar). 1999 yılında, CNN Paternot’u bir gece kulübünde manken kız arkadaşı ve parlak vinil pantolonuyla masanın üstünde dans ederken görüntüledi. Kızı kapattım, parayı kapattım, artık iğrenç ve anlamsız bir hayat yaşayabilirim. dedi.
Haklıydı tabi, parayı ona iğrenç ve anlamsız sözcüklerini keşfeden piyasa vermişti.
2001 yılında dot.com balonu patladığında theglobe.com hisselerinin fiyatı 10 cent’in altındaydı,
zaten Nisan ayında Nasd** kotasyonundan da çıkarıldı. (Ali Perşembe)
Dolarcilar yarin reyiz istifa ederse 4 de gozunuzu acarsiniz :)
Damat istifasi bile tl yi saha kaldirdi
Dis borc varmis ekonomi kotumus hikayeee
Piyasa hizlica aksiyon alir Reel 1 yil arkadan gelir
AMAN be bitmeyen senfoni ... geçtiğimiz senelerde de diğer bir data sağlayıcısında saat geri gidiyordu aahahaha.....
aslında en güzel yurtdışı data sağlayıcılarından canlı veri hizmet almak.. prorealtime da viop olması lazımdı... esignal' de de vardı galiba ... biraz tuzlu olur ama değebilir verilen mangıra...
Açılışta flatledim inatlaşmaya gerek yok kar kardır cebimize koyalım. Gün içi tekrar short deneriz duruma göre.
Sistem de şu an flate geçti...
banklarda ,vob ve endekste günlüklerde hoş olmayan görüntü var.
MUM larda...DOJİLER VS.
Gurbetciler akp ye bir daha oy yok diye isyan ediyorlar
10.20 den 9 altina dustu euro Magduruz zararimizi kim kim karsilayacak diyorlar:)
https://t24.com.tr/haber/iddia-koron...geliyor,914527
Bu haberi paylaşmamın nedeni,yanılmıyorsam bu başlıkta daha evvel bir sayın üye;şehir hastanelerinin bazılarına çok lüks odalar yapılıyor ama zannetmeyin sizin için demişti diye hatırlıyorum,özel hastane ne halt ederse eder ama adı üstünde halkın vergileriyle yapılan hastanelerde sırf 3-5 dolar gelecek diye kendi vatandaşların mağdurken,yabancı ve bulaşıcı hastalık taşıyan tipleri buralarda tedavi etmek,hangi kanuna hangi akla hangi vicdana uyar?
Kilit hisse eregli bence
Dikkatle izliyorum
Rusların Sputnik Aşısı;
Almanya menşeli, kurucusu Türk olan
BionTech şirketinin Aşısı;
Çok Yakında onay alıp almadığı açıklanacak
Amerikan şirketi Modernanın Aşısı;
Bu gelişmeler, dünyada mevzuları bi anda terse değiştirdi.
Globalde Altından kaçış ve ülkemizde dolardan kaçış başlamış görünüyor.
Havayolu şirketlerinde ve Petrolde ,
Globalde de hareketlilik var.
Dolar/Tl şu an kayışı koparmış, lastik şemyel patlatmış vaziyette cantta gidiyor..
Net te döviz açığı olan şirketlerin bilanço yansıması içinde olumlu.
Özellikle 80 milyar tl nette döviz borcu çok olan THY gibi şirketler için daha da mühim, dövizin düşmesi.
Şu an ki Aşı haberlerine ek olarak;
Yakında faiz beklentisi ile dövizde tekrar bi panik atak ile 2. Düşüş dalgası bekleyen analist yorumları şu an çoğunlukta görünüyor...
Şahsi öngörüm; Altın ve dolar/tl de büyük çöküş için
Abd li Moderna nın AŞI sının onay alması lazım, o zaman büyük kaçış başlar.. şu an kazanı sallıyorlar.
Hep söylüyorum, tekrar edeyim.
Altın ve Dolar, yatırım aracı değildir. Ticarette kullanılan takas aracıdır. Çıkarma maliyeti 900-1000 $ olan Altın ağır olduğu için sonradan para bulunmuştur. Yatırım aracı, şirket yatırımı, şirket hisse senetleridir.
SON DAKİKA
Prof. Dr. Uğur Şahin: Aşının salgını bitireceğinden eminim
Sozcu.com.tr, Gündem
Güncellenme
22:48, 12/11/2020
Yatırım tavsiyesi değildir.
Güncel durum tespitleridir.
HSBC, tercih ettiği Türk hisse senetlerini açıkladı
Türk hisse senetlerinde yeni fırsatlar gördüğünü belirten HSBC, duruşunu
nötr'den taktik bir overweight'e çevirdi.
Türkiye'den tercih ettiği 5 hisse senedini açıklayan HSBC bunların tamamı
için "AL" tavsiyesi verirken fiyat hedeflerini şöyle belirledi:
Garanti Bankası: 10.05 TL
Koç Holding : 25.90 TL
Mavi Giyim : 56.00 TL
Sabancı Holding: 12.15 TL
Tüpraş : 140.0 TL
Orta - uzunda benim için kritik olan iki tahvildir.
UV tahvil, sert düşmeye devam ediyor. Tüm bilançoya dayalı değerlemelerimi tekrar gözden geçiriyorum, spotta %100 e doğru mal alıyorum.
VİOP da kısada her şey olur ama orta - uzunda bilanço ve tahvilin dediği olur arkadaşlar.
Aman da çömeliyor Viop yine amman
Ahan da çö mee li yor yi ne de ah hann 🎵