vatan...millet...sakarya...
devlet için kurşun atanda yiyende ŞEREFLİDİR..
kimmiş bu ŞEREFLİ kişiler anlaşılıyormu şimdi
Printable View
ATİLLA PEKER'İN İDDİALARI
Anadolu Başsavcılığı, Kutlu Adalı cinayeti soruşturması başlattı
Bu ülke için öldü. Saygıyla anıyorum.
https://foto.haberler.com/haber/2020...8_5013_amp.jpg
100 kişiye düşen vaka sayısı
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b96ebda248.jpg
Erdoğan 22:30’da TRT ‘de gazetecilerin sorularını cevaplayacak
İBB de Kiptaş arsa alalim diyor.
O arsayı birisi 11 milyon usd ye aliyor, 3 gun sonra kiptaşa 40 milyon usd ye satiyor....ve alan adam 3 günde 29 milyon dolar ( 240 milyon tl) kar ediyor
Hikaye bu...Tv lerde anlatilan bu kadar...
Adam da fetöcü yurtdısina kaçmış....
Ben yemedim ama çok kişi yedi...
Bir adam bu ulkede 3 gunde 240 milyon kazaniyorsa o 240 milyonu adama tek başina yedirmezler, 240 milyonu kimler kazandırdiysa payinı almiştır. Bu konu birine yıkılarak kapatilmamalı, payinı alan herkes ortaya çıkartilmalı. Çokmu zor elbette degil....
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Box office Türkiye : Dün yayımlanan genelgeyle 1 Haziran'dan itibaren yeniden faaliyete geçebileceği açıklanan sinema salonlarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda 1 Temmuz'a kadar kapalı kalmasına karar verildi.
Erdoğan : 3 doz aşı oldum / TRT Haber
Gazeteci : Efendim 3 doz mu aşı oldunuz ?
Erdoğan : 3 doz aşı ve bir de antikor ile ilgili oldum
Erdoğan: "Artık parlamenter demokrasi bizim için mazi oldu. Millet için de mazi oldu." / ForeksHaber
Geçen netflix de birkaç yıl önce çekilmiş bir aksiyon filmi izledim. Filmde Amerikalı ajanlar kolombiyada bir uyuşturucu örgüt liderini yakalamaya çalışıyorlardı. Filmde çetenin uyuşturucuyu kolombiyadan venezuella Caracasa kaçırıp ordan dağıttıkları gibi bir replik geçti. Demek ki bilinen ve rutin bir rotaymış bu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında, "Merkez Bankası başkanım ile görüştüm, faizleri düşürmek lazım" şeklindeki açıklaması sonrasında dolar 8.80 lirayı gördü
https://www.borsagundem.com/haber/er...kseldi/1575447
N11.com paylarının halka arzI için SPK'ya başvuruldu.
KAP açıklaması şöyle:
Sermayesinin yüzde 50'sine sahip olduğumuz ve ortak girişim metodu ile muhasebeleştirdiğimiz iştirakimiz Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri Anonim Şirketi'nin (n11.com) paylarının halka arzına ilişkin olarak 20 Mayıs 2021 tarihinde halka arz izahnamesi ile birlikte Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurumuz gerçekleştirilmiştir. Şirketimiz, halka arz süreci de başta gelmek üzere, ortak girişimde bulunduğu diğer ortağı ile birlikte her türlü finansal ve stratejik girişim ve yatırımları değerlendirmektedir. Değerlendirilen bu farklı opsiyonlar ışığında, halka arz süreci ile devam edilmeye karar verilmesi durumunda, Sermaye Piyasası Kurulu'na güncellenmiş bir halka arz izahnamesi ile tekrar başvuru yapılacak ve süreç devam edecektir.
Bilerek yülseltiyorlar.
Amaç nedir, yukselmesinin ulkeye faydasi nedir bilmiyorum ama "MB başkanına söyledim faizi düsürecegiz" cümlesinin doları ziplatacagını ilkokul çocukları dahi şu an biliyor.
Söylenen her kelimenin konuşulan her cümlenin neyi nasıl etkileyecegini hükumet ve ekonomi yönetimi çok çok iyi biliyor ve metni ona göre hazırlıyor.
Dolayısiyla dolar bilerek ve isteyerek yükseltiliyor. Kârı nedir belki bizde zamanı gelince ögreniriz.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye çok büyük bir ülke, potansiyeli de oldukça büyük. Ancak bu büyük olmasından halkın adilce yararlanması,toplumsal kalkınma olabilmesi için parlamenter demokrasi ile yönetilen cumhuriyet olmamız yani fabrika ayarlarına dönmemiz lazım.
Diğer ihtimalde ülkenin kaynakları bir azınlığın eline geçer ve bu azınlığın bu kaynakları sürekli olarak sömürdüğünü görürüz.
Dışarıdaki ''bıyıklı yabancıların''parası yüksek kurdan tl ye çevriliyor,içerideki yerli ve milli borsamıza ve bazı yerlere giriyor daha sonra faiz yükselmesi veya ''dostum biden,putin'' türü gerginliği azaltma çabaları ile veya mb nin başına 1 aylığına da olsa piyasadan anlayan biri getirilerek doların ateşi düşürülüyor sonra hoop bıyıklıların parası katlanarak dışarı onlar kazanıyor,son 5-6 yıldır defalarca denendi,onlar için net garantili kazanç yolu, biz ise her seferinde market alış verişlerinde içi gittikçe boşalan ambalajlara daha çok para vermek zorunda kalıyoruz
faiz indirmeli .iyide nasıl .. neyle..
ülkenin sıcak paraya ihtiyacı var.. hazinenin durumu malum.mb kasası ekside..turizm desen nanay..bu senede gitti. dış borç ödemeleri var..ne olacak nasıl olacak..döviz artmasına rağmen ihracah hala ithalatı karşılamaktan çok uzak..
görünen o ki daha çok zamla uyanırız günlere
https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarl...niyor-6443971/
Bu yazıyı okuduktan sonra Peker'in bile şansı vardır. Ne diyeyim?
Sn nikrece,
Kim söylemişti hatırlayamadım ismini ancak Türkiye 2 ayrı ülke içeriyor içerisinde. Biri İsviçre, diğeri bangladeş. Bangladeş olan kesim kalabalık, demokrasi, insan hakları vb beklentileri yok. Öncelikle karınları doysun, görece başta temel ihtiyaçları karşılansın yetiyor, tercihleri buna göre oluyor. Bunlar kim daha iyi popülist ise onun peşine takılırlar. İyi bir gelecek hayalinden ziyade geçmişteki atalarının gücüyle, iyi hayatlarıyla övünmek onlar için yetiyor.
Diğer kesim eğitimli, dünyanın hangi ülkesine gitse uyum sağlayabilecek, gelecek kaygısı olan, demokrasi, insan hakları, adalet, iyi eğitim, kaliteli ve özgür yaşam tarzı beklentileri olan kesim. Ancak bunlar sayıca azlar. Ve son yıllarda zaten çoğalmadıkları için başka ülkelere giderek sayıları daha da azalıyor.
Atatürk bu ilk kesimi eğiterek ikinci kesime taşımayı planlamıştı, o plan doğrultusunda işler yaptı ancak ömrü yetmedi. Ondan sonra ülke ufak ufak popülizme yönünü çevirdi. Türkiye'de iktidarı da bu ilk kesimin tercihleri belirliyor.
bu tanımlama yalnış ağbi
kim dediyse ya da niye dediyse de
şimdi para denen mefhum
artırılabilir eksiltilebilir hatta sıfırlanıp bitirilebilir
money can be made or lost
dunyada para her an her yerde puff diye bitebilir abi
hem de bi anda buna new york tel aviv monaco london singapur honkkonk gibi süper zengin yada abartı tüccar yerlerde dahil
ama isviçre de para hiçbi zmn bitmez abi - - - isviçre çok muazzam bi yer ya
İnsan profili olarak kast etmiş sn Moruk. İsviçre'nin servet konusuna hiç değinmiyorum. Ülkemizin hiçbir kesimi bir isviçreli denki gibi olamaz servet konusunda.
Ama yaşam tarzı, eğitim seviyesi, hayattan beklentiler anlamında ülkemizin bir kesimine benzediğini düşünüyorum. İsviçre demesek bile ülkemizin bir kesimi herhangi bir Avrupa insanından farksız, hatta bazı yönlerden daha iyi bile olabilir.
pardon abi ben fazla gılobal düşünmüşüm
tabi canım
paranın elde ettiği şımarıklığı kast ediyosan
isviçre dekiler dahi burdaki o tayfanın eline su dökmek ne demek
imrenerek bakar
uzaklardan hatta
Pazar sabahına alarm kurup video seyreden veya bekleyenler ve sayıları milyonları bulan kitleler, ilk önce bu söyleşiyi seyretmeliler ama heyhat seyreden sayısı 6000 bile değil.
https://www.youtube.com/watch?v=Fv_h055U1ks
Mayıs ayında ihracat, % 65,5 artarak 16 milyar 480 milyon dolar, ithalat, % 54 artarak 20 milyar 629 milyon dolar, dış ticaret hacmi, % 58,9 artarak 37 milyar 109 milyon dolar oldu. Bu değer ile tüm yılların en yüksek ikinci Mayıs ayı ihracat değeri oldu.
Altın ticareti hariç tutulduğunda, 2021 yılı Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre;
- İhracat, %72 artarak 16 milyar 240 milyon dolar,
- İthalat, %70,4 artarak 20 milyar 438 milyon dolar,