Benim telefonda tweeterlarina ulaşılamıyor diyor
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
https://twitter.com/FonYatirimi?s=09
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nnf 0.288
Oph 0.52
Gmr 0.31
*mkk verisi
bistin yükseldiği gün ipb gene saplamış, osd tahvil fonu tcd gibi bir sözde değişken gerçekte hsyf'nin amiral gemisini sollamış :kmk: gündem yine yoğun türkiye fonlarında sıkıcı gün yok..
arkadaşlar çok saçma bir şeyle karşılaştım... bir banka aracılığıyla çalışıyorum, fon alımında örneğin 145 bin lira değerindeki alımım için banka 172 bin lira gibi bir parayı blokeye aldı. bir başka fon için denediğimde yine aynı şeyi yaptı. 80 bin liralık ortalama alım için 97 bin lirayı bloke etti. bu blokeleri nemalandırıyor ama, önceden böyle bir şey yoktu. bankaya sorduğumda uygulama böyle bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyor... aynı durumu sizler de yaşıyor musunuz bu saçmalığın nedeni nedir sizce?
ben önceden sattığımı yerine tamamen aynı olarak koymak için mecburen adet giriyorum... önceden blokajlar makul oranda oluyordu. örneğin 145 bin liralık alım için 150 ya da 152 bin liraya bloke koyuyordu. şimdi bu blokaj korkunç şekilde artmış... bu kendi para piyasası fonunda parayı tutmak için atılmış bir adım olabilir mi? yasal mı? bunu bilmek istiyorum sadece esasen...
(Sayın Nida'ya yanıt olarak)
hayır hayır normal tefas fonları... ama tahminime göre kalanı beklet. kalanı iptal et seçenekleri nedeniyle olmuş olabilir... önceden kalanı bekletle alıyordum, galiba bu sefer kalanı iptal et seçeneği seçili olduğu için nolursa olsun fonu almaya çalışacağı için fazladan blokaj yapıyor olmalı... benim tahminim bu... bankacı da benim tahminimi bile yapamıyor... bilmiyor yani...
o konuda vicdan azabım var ya: ) haziranda keşfettim fonu bi telefonla arayım dedim bugüne kadar harikaymışsınız bundan sonra rokete devammı kardeş dedim, yani borsanın yönüne bağlı kimse bilemez dedi, borsanın yönüne bağlıysa kendim yarısı ppf yarısı arçelik tüpraş ereğli yapar geçerim o zaman sizden niye alıyım kardeş dedim, o da ama beyefendi üzerimizdeki baskı çok büyük gündem karışık bilemeyiz falan dedi psikolojisi çöktü o an:P ben de yinede aldım ama temmuz başında baktım yan çizmeye başladı sattım. benim yüzümden fon battı.
IPB hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Hangi senaryoda yükseleceğini anlayamıyorsunuz. Borsanın yükselişine bile sevinemiyoruz. Uzun zamandır oluşturduğu olumlu çizgisini bozdu. 6 ay önce alanda reel olarak zararda. Hisse fon, emtia fon olsa anlaşılır da, oluşturduğu kendi imajına uymuyor. neden böyle oldu, bilemiyorum. Fon yöneticisi mi değişti veya aktif olmaktan vaz mı geçtiler bilinmez.
Fon adet olaak yazıldığında tutarın %20 fazlası bloke ediliyor. QNFB'de tutar girişi de yok.İş,Vakıf, YKB,Osmanlı'dan tutar olarak girdiğimde o günün kapanışından tutar/fiyat kadar adet geliyor.%20 eski İMKB tavanından gelme saçma bir olay.Hatta 2 . saçmalık fon takasından gelecek parayla başka bir fon alamamak, bu da yanlış.Burada bir marj dahilinde işlem yapılabilmeli aslında.
IPB -1 , ACD ise +1 . Ipb yi yoneten kisiyi acd ye verdiler herhalde o fona biraz yatirimci ceksin diye kimbilir ?
Ipb deki amacimiz para kazanmaktan ziyade para kaybetmemek diye bir soz soylemislerdi youtubeda sera hanimin yayinlarinda. Para kaybediyoruz ama fon her durumda - yazabiliyor.
Neyseki kotu gunler geride kaldi diyelim. IPB den beklentim yuksekti, 1 aya yakin sureyi bosa gecirsede hala umudum var. Belki eski gunlerdeki gibi bir gun +5 , +7 gorebiliriz.
Belli bir dayanagim yok. Tamamen kendimi avutmak icin soyledigim yalanlardan biri. Daha ne kadar kotuye gidebilir soz konusu fon bilemiyorum. Tabi yukarida yazdiklarim ve bu yazi yatirim tavsiyesi degildir. Tamamen kendi dusuncelerim biraz avuntuya ve serzenise ihtiyacim vardi.
Ipb ne olduda bu hale geldi cok ilginc. Bir zamanlar gayet guzel getirisi olan bir fondu. Kap ta Yonetim ayni gozukmekte. Gecmisle su ana kadar fonda gozlemledigim tek fark yatirimci sayisindaki artis. Piyasayi yanlis okuyorlar herhalde, turevde terste kaliyorlar belkide.
Madem bu kadar yazmışsınız ben de ufaktan görüşlerimi dile getireyim. Ben IPB ve onun yöneticilerine güveniyorum. Her fon-Her yöntem bazı dönemlerde endeksten ayrışır ve negatif getirileri olur. Önemli olan bu dönemin bir kaç yıldan fazla uzun olmaması. Buffett bile bazı yıllarda endeksin altında getiri elde ediyorken her gün-her gün sadece IPB de değil diğer fonlarda da endeks ile karşılaştırma yapmak abes ile iştigaldir.
Endeks ile karşılaştırma 3-5 yıllık dönemlerde ve hatta daha fazlası dönemlerde yapılır. Her gün ve her hafta sürekli endeksi yenen bir yöntem henüz icat edilmedi ama uzun vadede endeksi yenmek hem akıllıca yapılan değer yatırımıyla hem de vadeli piyasada hedge mekanizması kullanılarak yapılan trend takibi yöntemler ile yenmek mümkün. Bunları da ancak 5-10 yıllık geçmiş performanslarla bakıp öğrenebiliriz 5-6 ay performansa bakarak değil.
Tufan beyin en büyük şansızlığı serra hanımın yayınına fon performansının zirvesinde çıkmış olmasından başka bir şey değil. serra hanım iyi hoş ve fon piyasası için de katkıları muazzam ama nedense hep fonları performanslarının zirvesinde tanıtım yapıyor ya da öyle denk geliyor diyelim. Sene başında da mac ve tkf için şampiyon diye başlıklar atarken burada uyarmaya çalışmıştım.
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Bu GBC ne zaman artı yazacak acaba
Altın düşer bu eksi
Altın artar yine eksi
Azimutun fonları arasında açık ara en büyük zararda olan fon
Aylık zarar -8
Bugün itibarıyla 1 yıllık getirisi 1,68 olmuş🙂
Temmuz dağılımına göre IPB -1,03 kapatmış gözüyor. Son iki gündür temmuz dağılımıyla aşağı yukarı aynı getiri geliyor.
Ek 27563
Haklısınız, bende 2 aya yakın zamanı kaybettim bu fonda, yayını bende izledim ancak söyledikleri gibi para kaybetmeme durumu olmadı. Piyasanın kötü olmadığı zamanlarda kazanmıyorsa ne zaman kazanıcak? Mevduat üstü getirir beklentisiyle aldım, ancak 2 ay değil 6 ay önce alan da zararda ne yazıkki. Bakiyemin az bir bölümünü kendim değerlendiriyorum ve başarılı sonuçlar aldım. IPB gibi iddialı oldukları fon, eski performansından çok uzak.
Fon buyuklugunu kendilerine ait diger fonlardan alim yaparak buyutuyorlar galiba.Cunku bu kadar deger kaybi yasarken bizim millet fona yeni giris kolay kolay yapmaz.Genelde zirveden girer dipte satar :)
Amiral gemisi diyorlardi GBC icin.Titanic'in sonu gibi oldu 1 yillik periyotta :)
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fon yönetim binasında ayın başında ekonomi dergilerini şöyle bi karıştırıp en çok ismi geçen hisselerden emtiadan falan ortaya karışık bir portföy yapıyorlarsa ve ayın kalanında bilgisayarda solutire oynayıp şakalaşarak vakit geçiriyorlarsa şaşırmam: ) sonuçta bisküvi demeyi beceremeyenlerin liderliğe yükseldiği ülke.
Zaten bu tür riskli fonlarda genelde alıyorsun uzun süre zararda bekliyorsun, sonra maliyetine gelince satıp kurtuluyorsun. Bunda da beklemekten başka çare yok herhalde, altın daha fazla düşmez diye düşünüyorum.
Tabi bu durumda zaman ve taşıma maliyeti kaybı oluyor, daha önce de defalarca farklı fonlarda başıma geldi.
Artık risk derecesi yüksek ve değişken adı altında düzgün yönetilemeyen fon almamaya karar verdim.
Kesinlikle katılıyorum sayın Ersunan. Maalesef kademeli alma alışkanlığımiz pek olmadığı için ve yüklü bir alım yaptığımizdan dolayı hep bunlari yaşıyoruz. GBC şu anda açık ara Azimut'un en kötü fonu ve bu fonun son 5 yıllık grafiginde de açıkca görülüyor. Takip ettiği ve benchmarkin da ciddi altına düşmüş durumda. Sabırla beklemekten başka bir şey gelmiyor elden. Bende Azimut'un 2 tane serbest fonu var ve ikisinin de hali içler acısı
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aldığın gün sana tokat atan hisseyi hayatında tutmamalısın evlat. - Michael douglas borsa filminden 1987
Guzelmiş fakat traderlar icin gecerli.
2 sene elinde temeli saglam firma tutup dolar bazinda zarar etme ihtimalin yuzde 0'a yakin bence.
Saygilar.
Herkesin dilinde garan var ama dunyadaki bankacilik kac yildir sknti yasiyor.TR'deki batık krediler ise degerlemeleri aşagiya bariz cekiyor.
Burada istikrarli buyuyen, temeli saglam, yatirim yapan şirketlerden bahsediyorum.
Eregli, hektaş, froto, alkim vb. yillardir hep en ustlerde olan firmalar.
Bu dönemde asels ve tupras milleti zarar ugratti ama sayisi kazandiranlardan daha az.
Bence portfoy yapan birinin kisa vadeli bakmiyorsa para kaybetmesi inanilmaz zor.
Saygilar.