Akıl alır gibi değil. İğneden ipliğe her şeye geçirdiler. Ranta gelince vergi yok. Nas böyle buyuruyor ellam.
Printable View
Arcelikin bilancoya bakanlar eregliyi gömer mi acaba?
Profosyonel liglerde 65 ilden 130 futbol takımı varmış.
Aradaki farkı yatan finans, alt yapı, tarih, yönetici, teknik ekip, stad, oyuncu, teknik, taktik, kondisyon, seyirci, lobi vs çok faktör var.
Ne yaptığın kadar nasıl ve kimler ile yaptığın da önemli bir faktör.
Şans ve zamanlama da önemli.
Normalde bir terliğin dahi yönetebieceği sistemi kurmak gerekir.
Öyle bir şey yok öyle bir şeyi aramak da anlamsız gereksiz saçma imiş Ariston ağabey.
Bunu da bu yaşımda öğrendim bu arada.
Ben de hep sistem dedim ben gitsem de yerime gelen rahat etsin dedim kurumsallık kağıt kürek dokümantasyon dedim. Dedim de dedim.
Bu işlerin en tepe noktasında olması gereken şirkete geldim şimdi.
Gördüm ki...
Abbboooooo....
Biz TR de iyiymişiz.... İyi mi?
Ben de o nedenle artık diyorum ki iyi iş iyi adamlarla yapılır. Ortalama adamlarla şikayetçi mızmız konformist adamlarla sistem mistem hikaye hiç yola çıkma daha iyi.
Bak Elon Musk çıktı çekirdek sağlam kadro ile bütün otomotiv sanayini s...ti attı dağıttı. Bakarsan az ama öz sağlam ekip.
Böyle artık biraz disruptive bakıyorum hayata.
Hah işte bu kadar.
Sevgili kardeşim adam teknik mühendislik işi yapacaksa fakirlikten gelen kafası basan hırslı bir tip olmalı :)
Böyle bir ekip kur ak gitsin.
Kurumsal firmalar yeni düzene ayak uyduramadı ve Amerika bu işi çok iyi çözdü.
Dünyada bunu Amerika hariç kimse anlayamadı herhalde.
Başka ülke ben bilmiyorum belki İsrail
Şu an ki sistemde ülkemize 100 milyar dolar girse de durum düzelmez. Bizdeki asıl sorun birincisi devlet çok müsrif ve bundan hiç fedakarlık yapmıyor. İkinci problem gençlerimiz çalışmayı sevmiyor. Ülke sanayisi yabancılar olmadan çalışamaz durumda. Konya gibi bir yerde dahi Afganlı Suriyeli olmasın sanayisi kaçak göçmenlerle yürüyor. Belki çalışma şartları mükemmel değil ama bizim genç nesil ailesi cebine harçlık koyduğu sürece çalışmaz. Ailesi cebine harçlık koyacak durumda olanlar mecburen çalışıyor. Konya sanayisi merkeze 100-150 km uzaklıkta ki ilçelere servis koyup çalışacak adam arıyor bu bile yetmiyor. Gençler deki kafa başka türlü çalışıyor.
Sosyal medyadaki at suratlı geçen sene yazdığında dikkat edin demişüdük.
Aslında bi ara 200 lüğü öptüğünde alınır da demişüdük. Emme alamadık paramız yoğudi. İyi ki yoğumiş.
Son bi korku verirler mi emin değilim ama verirlerse de buradan bu çocuk girer muhtemelen artık, 1 dolara mesela gelirse, gelir mi bilinmez tabi.
Bu çok net abi.
Avrupa mum 2 sorunu var.
1 konfor 2 sosyal devlet.
Abi sosyal devlet nedir bi yerden vergi al öteki yere ver.
Bu bir şeyi mahfeder : VERIM
çünkü adam teknik iş yapacaksa cerrah olacaksa fazla para ister abi bu doğaldır.
Avrupadaki sosyal devlet bir sorun doğurdu.
Nedir ?
Kimse cerrah olmak istemiyor kimse yazılımla uğraşmıyor eee bu sefer hadi dünyadan cerrah alalım hadi yazılımcı bulalım.
Amerika’ya bak çalışan kazanır çalışmayan sokakta yatar.
Hart kapitalismi kötü sanardım son zamanlarda çok düşünüyorum üstüne.
Şu an direkt kötü diyemem
Maden çıkarıp satan firmaların tahsil ettiği KDV'yi mahsup edebileceği çok kalem olmuyor diye biliyorum.
Geçen sene Şişe Cam önemli maden üreten Soda şirketini ve diğer önemli şirketleri ana şirket ile birleştirdi bu şekilde maden için KDV ödemek durumunda kalmadı diye düşünüyorum. Birleşme raporunda önemli bir sinerji ve vergi avantajı olacağı söyleniyordu. Bir kaç ufak şirket dışında ürünlerinde yurt içi rakibi az.
Öte yandan bugün A101'de baharat kavanozu seti gördüm kutusuna baktım P.R.C. yazıyor.
Malesef Çin çok ucuza üretiyor, gümrük vs durduramıyor.
Öte yandan üreticiler de hayır kuruluşu değil, karlılık en yüksek ne noktada ise o şekilde fiyat belirliyor.
Tüketici de zor durumda; milli duygular, bütçe ve kendini mutlu etme seçenekleri arasında kafası karışıyor.
Yazıp yazmamakta çok düşündüm ama bir akademisyen-entelektüel vatansever olarak
Türk Milletini ikaz etmek mecburiyetindeyim.
Türkiye de iyi gösterilen her şey illizyon.Ağustos sonundan itibaren
Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik ,toplumsal, siyasi krizini yaşayacağız.
https://twitter.com/KurtogluKagan/st...61765988605953
Abartılı..
artık tercihler büyük rol oynuyor
beyinler dolu
ben kimsenin artık dünyada çok çalışayım çok para kazanayım gibi düşüncesi kaldığına pek inanmıyorum
önceden tekerlek bulduklarında bence insanoğlu için yeterliydi.
iş görürdü. çok büyük kolaylıktı
şimdi cinciğinin cinciği ile kafalar çok dolu. haliyle insanlar bence sıkıldı
herif ofis boy arıyor çalışacak eleman misal şirkette
yazmış.
photoshop bilecek autocad bilecek. excelle hakim .. 3dmax iyi kullanacak solidworks yapacak ingilizce iyi olcak.
sanırsın yapay zekayı işe alıyo
:drunk::drunk:
TV'de Aristoteles vs o zamanları konuşuyorlardı. O zamanlarda buhar makineleri biliniyordu dediler ama ilerletmemişler çünkü yeterli köle varmış.
Bir yandan köyde doğup oradan çıkmayan insanın hayatı, diğer yanda okyanusun dibindeki Titanik'i veya uzayı merak edip yolculuk yapmak isteyenler var.
Çok kompleks ve kaotik bir zamandayız, kafayı yemeden kendine uygun düzgün tercihler yaparak yaşamak gerçekten zor.
Bunun dışında bir toplumsal yapı içinde yaşadığımız için başkalarına kendini beğendirme baskısı da önemli bir etken.
Ben yalnız olduğum için bir şekilde idare ediyorum ama insanlar (veya insanlar yolu ile üst akıl) çok fazla insanın hayatına karışıyor.
abi bir sıkıntıda şu felaket çoğalıyoruz..
belki 5 sene önce flan yazmıştım . dünya artık insanoğlunu virüs olarak görüyor. dünyanın kendisi görüyor bunu.
bu sıcaklıklar vs. sadece ozonu deldiğimiz veya incelttiğimiz için değil. dünya artık karşılık vermeye başladı bu duruma.
önceki nesillerin ağaçların veya bitki örtüsünün sonra hayvan canlılarına nasıl dünyanın kendisi bunların yaşamlarına son verip reset attığını biliyoruz.
yeri geldi bunu donarak yaptı. yeri geldi oksijene boğdu .. neredeyse tüm canlıları yok etti.
şimdide yakıyor bence.
insanların gelişimi artık risk altında. herşeyin artık çok daha zor elde edildiğini belki kimsenin artık birşeyler geliştirmek için çaba sarf etmeyeceği bir durum çıktı ortaya.
zenginlere özel devletler kurulabilir.. fakirlere ayrı vs.
nasıl naziler üstün insanı yaratma çabasına girdi. akıl almak mümkün değil.
zaman zaman kaotik bi yere evrilme çabası oluyor bence şuan ortam öyle bir yöne gidiyor.
kısaca insan
beni bi salın mk diyo
:drunk::drunk::drunk:
Vatandaşı askerlikten soğutmak diye kanunlarda bir suç var diye biliyorum.
İnsanları hayattan soğutmak diye de suç icat edilebilir.
Olumlu düşünmekte fayda var.
En büyük günah Allah'dan umudunu kesmekmiş. Yani şirk vs den daha büyük deniyor. Zaten Kuran'da iki tane olsa eninde sonunda biri diğerini yener vs deniliyor.
Tatile çıktım realist olmaya ara vermek istiyorum.
Ama sn ariston ve sn EMLAK cı üstadlarımı okuyunca işim zor.
Gecenin bu saatinde okuma alışkanlığıda edindim sayenizde ki pek okuyan biri değilimdir.
Hayatda iki şeyi yapmak benim için yeterli 1-nefes almak 2- nefes vermek.
Odunluk ruhumda var aslında.
Gündüzleri çift oksijen sal.
Geceleri çift oksijenin yanında çaktırmadan bi denede karbon.
Saygılar sn EMLAKCI ve sn Ariston şeflerim.
not: Kusursuz fırtına gelecekse şimdiden yaprakları döksekde gerektiğinde yeniden yeşillensek.illa gelecekse kışın gelse de alışkanlıklarım değişmese.
Bence olayı örnek olarak 2 de bitiriyor, yoksa 3-4-5 gider olay hepimiz tanrıyıza döner.
Bu ayetten hareket ile kişinin kendini Tanrı ilan etmesinde o kişi için sakınca yok, tarihte o tip kişiler hep çıkmış.
Tabi tanrının bazı niteliklerini insan koymuştur bazı temel özellikler yok ise tanrı sayılmaz tiran, zorba, deli, mecnun, meczup vs olur, onun üzerine Kuran'da ekstra özellikler de sayılıyor.
Bütün kötülüklerin anası bu internet. Besim Tibuk gibi bir giriş oldu ama ben öyle düşünüyorum. Yararından çok daha fazla zararı olduğuna inanıyorum. Tüm bu dert yanılan konuları bir şekilde internete bağlayabilirim. Globalleşen dünya diye bir rüya yarattılar, interneti de katalizör olarak kullandılar. Öyle evde tek başına oturup kapı pencereyi kapatarak da soyutlanamıyorsun. Ağa dahil olduğun zaman sen de 8 milyar insanla aynı ev hatta aynı odadasın.
Allah her hangi bir zaafiyet belitsine ima yolu ile bile olsa çok kızıyor. Kafanızdaki tüm sorular ölüp dirilince cevaplanacak deniyor.
Bir yerde kıyamet saatini kendimden bile gizleyecektim diyor. Zaafiyet belirtisisi olmasın diye saklamamış olabilir.
Merhametim gazabimı geçti diyor.
En merhametli insan benchmark olur, bekara karı boşamak kolay derler tabi kendisini yakar o başka.
Merhamet edin ki Allah da size merhamet etsin şeklinde hadis var diye biliyorum.
işin tanrı kısmı benim alanım değil ama özetle yazayım
insanoğlunun yanılgısı belkide en büyük yanılgısı şu ... bir kelimeye bir tanım yüklüyor ama o tanımladığı şeyi anlamlandıramıyor..
örnek tanrı veya sonsuzluk.
sonsuzluk diyip geçiyor ama anlam veremiyor
ben cehenemde 500 milyar sene kalacam desem. benim zaman algıma göre sonsuzluk içinde bu değer 1 mikro saniye ble değil.
daha da dünyeviyi anlatacak olursam biz yüzmeyi nereden biliyoruz. ?
yüzmeyi biliyoruz çünkü atalarımız biliyordu . yani yüzme yeteneği olmayan insanlarda aslında yüzmeyi biliyor yani yüzebileceğini biliyor.
biz uçmayıda biliyoruz yine atalarımızdan.. ancak kanatlarımız yok. ancak uçmayıda biliyoruz. kanatların olsaydı çok güzel uçabilirdin.
ama uçamayacağımızda biliyoruz. bu fizikle.
o nedenle kimse uçmayı denemiyor :he:
ne alaka deme..
yüzmeyi bilmeyen insanlarda aslında yüzmeyi biliyor ama antremanı yok. ama biliyor.
nereye gelecez biz eğer cenetten kovulmuş isek cennetteki huzuruda az veya çok bilebiliyor olmamız lazım.
veya adem babadan geldiysek. bu bilgi birikimi ademden buyana olan nesilden nesile aktarılır şuan bilmem ne ülkesinde elinde dedesinin kemiğini sivriltip geyik avlayan insanları görmezidük. :he:
ama hala var.
o nedenle tanrı kısımlarını ben yazmak istemeyip atlıyorum. herkes inandığına inanıyor zaten
yoksa tanrı hakkında benim görüşlerim bende kalsın diyip geçiyorum. yazsam saygısızlık olur. takmıyorum o nedenle.
İnanmak için deli, inanmamak için zırdeli olmak lazım.
Kişinin Tanrı hakkındaki görüşleri tamemen kendine özeldir. Normal durum tanrı tanımamakdır, iman sahibi olmak ise farklı bir durumdur.
Kimi yumuşak af eden tanrı sever, kimi duaları kabul eden tanrı ister, kimi sert anında adalet sağlayan ceza veren tanrı ister vs. Her kişiye uyan bir Tanrı'ya inanıyorum daha bir sorun yaşamadım.
tanrı binlerce peygamber yollamış. şuan birtane daha yollayıp o peygamberde bir mucize gerçekleştirebilir. tanrı için birşey deişmez ondan kolayı yok.
mesela şuan kamerada var ay'ı ikiye bölüp tekrar birleştiren bir peygamber olsa . kimse bu büyüye yok demez.
ha kimisi uzaylılar yaptı diyecek vs. inanmayacak olan yine inanmaz.
neyse
tavukların kanadı var ama ucamıyor
Olaya sadece insan açısından bakarsak yanılabilirz.
Alemlerin Rabbi yerde ve gökte her şeyin sahibi deniyor.
İnsan belki önemli bir oyuncu ama tek oyuncu değil. İnsana yeterli mesajı verdik artık ekstra mesaj vermeye gerek yok sürekli onu destekliyoruz diyordur belki.
Önceki sayfalarda belirttiğin olumsuzlukları da bu bağlamda değerlendirmekte fayda var.
Uykuya zor dalan bir insanım. Bazı geceler artık uyku tutmayacağını anladığımda, kafamı yastığa koyup düşünerek, akıl yoluyla hakikat arayışına giriyorum sonra bi bakmışım uyumuşum sabah olmuş bile. Beyin bile bir noktadan sonra kendini koruyabilmek adına sigortayı indiriyor :)
hakikatı şuan öğrensen yine uykuda problem yaşarsın
uyku sorunu olan insanlarda bence beyin kontrolü kolay kolay teslim etmeme isteği yaşıyor.
tabi bi yere kadar direnebiliyor.
hakikatı öğrensen bu kez bu hakikatı nasıl kullanabilirim ne işime yarar vs vs düşüneceksin emin ol.
uykuda zorluk kötü birşey değil. beynin hakimiyeti kabetmeye olan direnci. kolay kolay teslim etmiyor sana.
bu aslında sorun değil bence iyi birşey
hem REM dönemini az yaşarsın daha yüzeysel. hemde uzun uzun rüyalar görmezsin :he:
Ertesi gün artacak hisseyi söylemedikleri gibi kendin bulduğun hisseyi aldığın anda düşüyor.
Kanımca iman sahibi olmak çok bir kar getirmiyor ama kafa rahat oluyor.
>>>>>
Bu bir rıza lokmasıdır
Yiyemezsin demedim mi?
>>>>>>>>>
Temel, Ramazan günü Sultanahmet Meydanı’nda sabırsızlıkla iftar vaktinin gelmesini beklerken, bir turist kafilesi gelir, içlerinden birkaç turist, oradaki satıcılardan irice bir karpuz alır ve Temel’in gözü önünde yemeye başlarlar.
Susuzluktan dili damağına yapışan Temel, usulca karpuz yiyen turistlerin yanına yaklaşır ve kulaklarına eğilerek, şöyle der
- “Uy, dininizun kıymetini bilin”
insanları diğerlerine göre üstün kıldık diye diyor ama kitaplarda.
ee birazcık torpil fena olmazdı.
boyuna deprem boyuna virüs boyuna acı boyuna keder boyuna hastalıklar..
:drunk::drunk: dediğim gibi üstad o konuların 3-5 kez üstünden gelip geçeli çok oluyor kendi adıma çoğunu unutmuşumdur bile.
kendi adıma o defterler çoktan kapandı
tanrı konusunda benden bu kadar
Muhtemelen böyle bir durumum var. Anestezinin daha uzun sürmesine dahi neden olabiliyor bu. Hatta bi keresinde doktor etkisi altına girdiğime düşünerek beni dalgaya almaya başladı ben de ses etmemiştim. Ameliyattan sonra anestezi sırasında söylediklerini hatırlatınca çok bozulmuştu.
Allah böyle yaratmış demek ki. Vardır bir hikmeti :)
ilk dişimi çektirmeye gittiğimde doktor 1 tane uyuşturcu çaktı.
15 dk sonra geldi iğenin ucunu batırdı dişime hissediyormusun dedi. küfür edecektim nerdeyse.
10 dk daha bekleyelim dedi yine geldi. yine hissediyorum dedim.
2 ci iğneyi çaktı..
ikinci iğneden sonra yine hissetseydim..
heralde allah yarattı demezdim :he:
hissediyormusun diye iğne batımak ne ya..
Şimdi aklıma gelen şarkı.
https://www.youtube.com/watch?v=LRbJBlhafkA
Yıldırım Gürses - Çal Kanunum Çal
Cennet ve cehennem olmasa beni takdir etmeyecek miydimiz şeklinde bir ayet var diye biliyorum.
Biriyle tanıştım, lise bitirmiş yazılım yapıyormuş ailesinin çocuklarının resimlerini filan gösterdi köpeği filan var. Üniversite diploması yokmuş üzülüyordu.
Ben de şöyle dedim, eskiden sadece kurmay subaylar general oluyordu, artık erlikten başlayıp general olunabiliyor.
Benim bir arkadaşım vardı annesi küçükken ölmüş, Tanrı vs o tip şeylere inat ile inanmazdı.
Bir arkadaşım var geçen İslam'dan nefret ediyorum diye yazmış.
Başka biri vardı yanımda çalışan her türlü kötü sözü söylerdi, ben inançlara karışmam normalde, ama bir gün ona benim arkadaşlarım hep ateist kötü söz hiç akıllarına bile gelmez, ağızlarından Allah lafı bile duymadım, sen ne diye inanmadığın şeye bu tip şeyler söylüyorsun senin ailen neye inanıyor dedim. Ertesi gün Nesimi'den uzun uzun şiirler okudu. Yani kişisel husumet bazen olabiliyor. Başıma bir şey gelmeyecek ise "Allah'ı sevimiyorum" vs denilebilir, o kişiyi bağlar.
Bu insanlar kötü olsa benim arkadaşım olabilir mi?
ariston abi sen anlamakta zorluk çekiyorsun hatta hiç anlmıyorsun
atayiz bir tanrıya dine falan sövmez. söven falan varsa öyle biri din düşmanıdır. onlardan uzak dur. onun kensinede nede insanlığa saygısı yoktur. o zaten ataist falanda değildir. kaybomuştur tahminen
bak sonkez şöyle ifade edeyim
asdas diye bir elemente karşı yani "olmayan bir elemente" karşı nefretin olabilir mi ?
sevgin olabilir mi ?
inancın olabilir mi ?
umudun olabilir mi ?
husumetin olabilir mi.
nefret veya aşk olabilir mi ?
olamaz demi.
ataist gibi düşünemediğin için .. oluyor.
kendini en azından ataistliğin ne olduğunu bilen biri dinlerle allahla ilahlarla işi olmaz. sövmeside anlamsızdır. 3600 tane din var bunlara oturup tek tek sövmek ne bileyim aptallık. !!! ismini dahi bile bilmediğim bir dine bi insan nasıl söver.
benim gibi düşünemediğin için oluyor..
atayizlik sana din düşmanı olan kimse gibi gibi algılaman normal.
yukarıda dediğim gibi.. inanmıyor olmak benim için zulüm de değil mutlulukta değil hiç bir anlam ifade etmiyor.
kendimi özel biri gibi falanda hissetmiyorum
durum bu.
geçelim şurayı artık :he:
islama söven belki bir hristiyan görebilirsin ama atayiz göremezsin.