Sayfa 483/1005 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 3,857 - 3,864 arası.

Konu: Viop LII

1. Vatandaşı askerlikten soğutmak diye kanunlarda bir suç var diye biliyorum.

İnsanları hayattan soğutmak diye de suç icat edilebilir.

Olumlu düşünmekte fayda var.

En büyük günah Allah'dan umudunu kesmekmiş. Yani şirk vs den daha büyük deniyor. Zaten Kuran'da iki tane olsa eninde sonunda biri diğerini yener vs deniliyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Vatandaşı askerlikten soğutmak diye kanunlarda bir suç var diye biliyorum.

İnsanları hayattan soğutmak diye de suç icat edilebilir.

Olumlu düşünmekte fayda var.

En büyük günah Allah'dan umudunu kesmekmiş. Yani şirk vs den daha büyük deniyor. Zaten Kuran'da iki tane olsa eninde sonunda biri diğerini yener vs deniliyor.
    neden 3 değilde 2 tanrı

koy bir tane daha adalet tanrısı.

iki tanrı birbirinin işine karışıp yamuk yaparsa adalet tanrısı ceza versin diğerine.

durum dengelenir

Tatile çıktım realist olmaya ara vermek istiyorum.
    Ama sn ariston ve sn EMLAK cı üstadlarımı okuyunca işim zor.

Gecenin bu saatinde okuma alışkanlığıda edindim sayenizde ki pek okuyan biri değilimdir.

Hayatda iki şeyi yapmak benim için yeterli 1-nefes almak 2- nefes vermek.

Odunluk ruhumda var aslında.
    Gündüzleri çift oksijen sal.
    Geceleri çift oksijenin yanında çaktırmadan bi denede karbon.

Saygılar sn EMLAKCI ve sn Ariston şeflerim.

not: Kusursuz fırtına gelecekse şimdiden yaprakları döksekde gerektiğinde yeniden yeşillensek.illa gelecekse kışın gelse de alışkanlıklarım değişmese.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

4.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    neden 3 değilde 2 tanrı

koy bir tane daha adalet tanrısı.

iki tanrı birbirinin işine karışıp yamuk yaparsa adalet tanrısı ceza versin diğerine.

durum dengelenir

Bence olayı örnek olarak 2 de bitiriyor, yoksa 3-4-5 gider olay hepimiz tanrıyıza döner.

Bu ayetten hareket ile kişinin kendini Tanrı ilan etmesinde o kişi için sakınca yok, tarihte o tip kişiler hep çıkmış.

Tabi tanrının bazı niteliklerini insan koymuştur bazı temel özellikler yok ise tanrı sayılmaz tiran, zorba, deli, mecnun, meczup vs olur, onun üzerine Kuran'da ekstra özellikler de sayılıyor.

5. Bütün kötülüklerin anası bu internet. Besim Tibuk gibi bir giriş oldu ama ben öyle düşünüyorum. Yararından çok daha fazla zararı olduğuna inanıyorum. Tüm bu dert yanılan konuları bir şekilde internete bağlayabilirim. Globalleşen dünya diye bir rüya yarattılar, interneti de katalizör olarak kullandılar. Öyle evde tek başına oturup kapı pencereyi kapatarak da soyutlanamıyorsun. Ağa dahil olduğun zaman sen de 8 milyar insanla aynı ev hatta aynı odadasın.

6. Allah her hangi bir zaafiyet belitsine ima yolu ile bile olsa çok kızıyor. Kafanızdaki tüm sorular ölüp dirilince cevaplanacak deniyor.

Bir yerde kıyamet saatini kendimden bile gizleyecektim diyor. Zaafiyet belirtisisi olmasın diye saklamamış olabilir.

Merhametim gazabimı geçti diyor.

En merhametli insan benchmark olur, bekara karı boşamak kolay derler tabi kendisini yakar o başka.

Merhamet edin ki Allah da size merhamet etsin şeklinde hadis var diye biliyorum.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bence olayı örnek olarak 2 de bitiriyor, yoksa 3-4-5 gider olay hepimiz tanrıyıza döner.

Bu ayetten hareket ile kişinin kendini Tanrı ilan etmesinde o kişi için sakınca yok, tarihte o tip kişiler hep çıkmış.

Tabi tanrının bazı niteliklerini insan koymuştur bazı temel özellikler yok ise tanrı sayılmaz tiran, zorba, deli, mecnun, meczup vs olur, onun üzerine Kuran'da ekstra özellikler de sayılıyor.
    işin tanrı kısmı benim alanım değil ama özetle yazayım

insanoğlunun yanılgısı belkide en büyük yanılgısı şu ... bir kelimeye bir tanım yüklüyor ama o tanımladığı şeyi anlamlandıramıyor..

örnek tanrı veya sonsuzluk.

sonsuzluk diyip geçiyor ama anlam veremiyor

ben cehenemde 500 milyar sene kalacam desem. benim zaman algıma göre sonsuzluk içinde bu değer 1 mikro saniye ble değil.

daha da dünyeviyi anlatacak olursam biz yüzmeyi nereden biliyoruz. ?

yüzmeyi biliyoruz çünkü atalarımız biliyordu . yani yüzme yeteneği olmayan insanlarda aslında yüzmeyi biliyor yani yüzebileceğini biliyor.

biz uçmayıda biliyoruz yine atalarımızdan.. ancak kanatlarımız yok. ancak uçmayıda biliyoruz. kanatların olsaydı çok güzel uçabilirdin.

ama uçamayacağımızda biliyoruz. bu fizikle.

o nedenle kimse uçmayı denemiyor

ne alaka deme..

yüzmeyi bilmeyen insanlarda aslında yüzmeyi biliyor ama antremanı yok. ama biliyor.

nereye gelecez biz eğer cenetten kovulmuş isek cennetteki huzuruda az veya çok bilebiliyor olmamız lazım.

veya adem babadan geldiysek. bu bilgi birikimi ademden buyana olan nesilden nesile aktarılır şuan bilmem ne ülkesinde elinde dedesinin kemiğini sivriltip geyik avlayan insanları görmezidük.

ama hala var.

o nedenle tanrı kısımlarını ben yazmak istemeyip atlıyorum. herkes inandığına inanıyor zaten

yoksa tanrı hakkında benim görüşlerim bende kalsın diyip geçiyorum. yazsam saygısızlık olur. takmıyorum o nedenle.

8. İnanmak için deli, inanmamak için zırdeli olmak lazım.

Sayfa 483/1005 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •