Arcelikin bilancoya bakanlar eregliyi gömer mi acaba?
Profosyonel liglerde 65 ilden 130 futbol takımı varmış.
Aradaki farkı yatan finans, alt yapı, tarih, yönetici, teknik ekip, stad, oyuncu, teknik, taktik, kondisyon, seyirci, lobi vs çok faktör var.
Ne yaptığın kadar nasıl ve kimler ile yaptığın da önemli bir faktör.
Şans ve zamanlama da önemli.
Normalde bir terliğin dahi yönetebieceği sistemi kurmak gerekir.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Öyle bir şey yok öyle bir şeyi aramak da anlamsız gereksiz saçma imiş Ariston ağabey.
Bunu da bu yaşımda öğrendim bu arada.
Ben de hep sistem dedim ben gitsem de yerime gelen rahat etsin dedim kurumsallık kağıt kürek dokümantasyon dedim. Dedim de dedim.
Bu işlerin en tepe noktasında olması gereken şirkete geldim şimdi.
Gördüm ki...
Abbboooooo....
Biz TR de iyiymişiz.... İyi mi?
Ben de o nedenle artık diyorum ki iyi iş iyi adamlarla yapılır. Ortalama adamlarla şikayetçi mızmız konformist adamlarla sistem mistem hikaye hiç yola çıkma daha iyi.
Bak Elon Musk çıktı çekirdek sağlam kadro ile bütün otomotiv sanayini s...ti attı dağıttı. Bakarsan az ama öz sağlam ekip.
Böyle artık biraz disruptive bakıyorum hayata.
Hah işte bu kadar.
Sevgili kardeşim adam teknik mühendislik işi yapacaksa fakirlikten gelen kafası basan hırslı bir tip olmalı
Böyle bir ekip kur ak gitsin.
Kurumsal firmalar yeni düzene ayak uyduramadı ve Amerika bu işi çok iyi çözdü.
Dünyada bunu Amerika hariç kimse anlayamadı herhalde.
Başka ülke ben bilmiyorum belki İsrail
Şu an ki sistemde ülkemize 100 milyar dolar girse de durum düzelmez. Bizdeki asıl sorun birincisi devlet çok müsrif ve bundan hiç fedakarlık yapmıyor. İkinci problem gençlerimiz çalışmayı sevmiyor. Ülke sanayisi yabancılar olmadan çalışamaz durumda. Konya gibi bir yerde dahi Afganlı Suriyeli olmasın sanayisi kaçak göçmenlerle yürüyor. Belki çalışma şartları mükemmel değil ama bizim genç nesil ailesi cebine harçlık koyduğu sürece çalışmaz. Ailesi cebine harçlık koyacak durumda olanlar mecburen çalışıyor. Konya sanayisi merkeze 100-150 km uzaklıkta ki ilçelere servis koyup çalışacak adam arıyor bu bile yetmiyor. Gençler deki kafa başka türlü çalışıyor.
Sosyal medyadaki at suratlı geçen sene yazdığında dikkat edin demişüdük.
Aslında bi ara 200 lüğü öptüğünde alınır da demişüdük. Emme alamadık paramız yoğudi. İyi ki yoğumiş.
Son bi korku verirler mi emin değilim ama verirlerse de buradan bu çocuk girer muhtemelen artık, 1 dolara mesela gelirse, gelir mi bilinmez tabi.
Yer İmleri