Arcelikin bilancoya bakanlar eregliyi gömer mi acaba?
Profosyonel liglerde 65 ilden 130 futbol takýmý varmýþ.
Aradaki farký yatan finans, alt yapý, tarih, yönetici, teknik ekip, stad, oyuncu, teknik, taktik, kondisyon, seyirci, lobi vs çok faktör var.
Ne yaptýðýn kadar nasýl ve kimler ile yaptýðýn da önemli bir faktör.
Þans ve zamanlama da önemli.
Normalde bir terliðin dahi yönetebieceði sistemi kurmak gerekir.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Öyle bir þey yok öyle bir þeyi aramak da anlamsýz gereksiz saçma imiþ Ariston aðabey.
Bunu da bu yaþýmda öðrendim bu arada.
Ben de hep sistem dedim ben gitsem de yerime gelen rahat etsin dedim kurumsallýk kaðýt kürek dokümantasyon dedim. Dedim de dedim.
Bu iþlerin en tepe noktasýnda olmasý gereken þirkete geldim þimdi.
Gördüm ki...
Abbboooooo....
Biz TR de iyiymiþiz.... Ýyi mi?
Ben de o nedenle artýk diyorum ki iyi iþ iyi adamlarla yapýlýr. Ortalama adamlarla þikayetçi mýzmýz konformist adamlarla sistem mistem hikaye hiç yola çýkma daha iyi.
Bak Elon Musk çýktý çekirdek saðlam kadro ile bütün otomotiv sanayini s...ti attý daðýttý. Bakarsan az ama öz saðlam ekip.
Böyle artýk biraz disruptive bakýyorum hayata.
Hah iþte bu kadar.
Sevgili kardeþim adam teknik mühendislik iþi yapacaksa fakirlikten gelen kafasý basan hýrslý bir tip olmalý
Böyle bir ekip kur ak gitsin.
Kurumsal firmalar yeni düzene ayak uyduramadý ve Amerika bu iþi çok iyi çözdü.
Dünyada bunu Amerika hariç kimse anlayamadý herhalde.
Baþka ülke ben bilmiyorum belki Ýsrail
Þu an ki sistemde ülkemize 100 milyar dolar girse de durum düzelmez. Bizdeki asýl sorun birincisi devlet çok müsrif ve bundan hiç fedakarlýk yapmýyor. Ýkinci problem gençlerimiz çalýþmayý sevmiyor. Ülke sanayisi yabancýlar olmadan çalýþamaz durumda. Konya gibi bir yerde dahi Afganlý Suriyeli olmasýn sanayisi kaçak göçmenlerle yürüyor. Belki çalýþma þartlarý mükemmel deðil ama bizim genç nesil ailesi cebine harçlýk koyduðu sürece çalýþmaz. Ailesi cebine harçlýk koyacak durumda olanlar mecburen çalýþýyor. Konya sanayisi merkeze 100-150 km uzaklýkta ki ilçelere servis koyup çalýþacak adam arýyor bu bile yetmiyor. Gençler deki kafa baþka türlü çalýþýyor.
Sosyal medyadaki at suratlý geçen sene yazdýðýnda dikkat edin demiþüdük.
Aslýnda bi ara 200 lüðü öptüðünde alýnýr da demiþüdük. Emme alamadýk paramýz yoðudi. Ýyi ki yoðumiþ.
Son bi korku verirler mi emin deðilim ama verirlerse de buradan bu çocuk girer muhtemelen artýk, 1 dolara mesela gelirse, gelir mi bilinmez tabi.
Yer Ýmleri