Originally Posted by
ercanbay
Merhaba,
Beni yakalamışsın Batırık kardeşim. Şimdi google'a bakmayacağım da, tecahüli Arif (sanatı: üstü kapalı anlatma yada bir seferde iki şey anlatma gibi özetlenebilir. Öyle hatırlıyorum) inceden icra ettim.
Şimdi, Melasis'e hak vermiyor değilim. O da haklı, Kemal bey de haklı ama bekleyenler daha çok haklı. 1 - 1000 lot arası her iki senette de çok tabanlar gördük. Buna zamanında izin veren Kemal bey ve diğer ilgili kişileri zamanında kınadık ve senetten çıktığımızda bile kınayacağız. Bunun adı ............ . Herkes dilediğini yazsın.
Ben "Kalleşliktir" diyorum.
Herşey dört dörtlük farkındayım. Herkes farkında...Ama öyle bir farkındalık yarattılar ki bu "Kalleşler" hisseye haber geldiğinde bile hissede kıpırdama olmadığı zamanlar oldu.
Bu "Kalleşliği" yapanlar, halen işbaşında. Geçtiğimiz yıl, Tmsf anlaşmasını fiyatladık... Haber ne zaman geldi? O haber gelinceye kadar fiyatlama yapılmış mıydı? Evet. Diyelim ki, haber erken geldiğinde de bu kadar fiyatlardı. Gazete haberi ile Kap haberi arasındaki süre içinde çıkmak zorunda olanlar ne olacak? Bunda bir kasıt yok mu?
Peki 9/2017 yi neden fiyatlamadı?
Kemal Z. nin başına bilmem ne gelmiş... Biliyoruz.., Kemal için dua da ettik. Herkes etmiştir. Ama bunları atlattık. Elbette bunun bir, gerek çukurdan gerek Basmaneden karşılığı olacak. Ama biz Kemal Z'nin taziyesinde bulunduk. Kendisine "Kemal Abi yapabileceğimiz bir şey var mı? Al şu paraları da lazım olur..." dedik. Zor gününde yemek dağıttık, çay servisi yaptık.
Cenaze ortadan kalktı...Kemal Z. bizi tokatlamanın peşinde. Kötü gününde yanındaydık Kemal Z.
Sen de artık bi Adına yakışır gibi davran. Arkadaşım; Zaten zenginsin. Mezara bir şey götüremezsin. Götüremediklerin çocuklarına ve torunlarına kalacak. Cenazende yanında bulunan bu vefalı yatırımcıya da bir şeyler yap ki, o da ölmeden bir mezar yeri falan satın alsın...
Tut ki, büyük bir savaş çıktı. (Parayı ne yapacaksın diyenler olacaktır.) O parayala, şimdi biraz altın alırsam, savaş zamanı da geçer. Silah alırım. Çocukların güvenliği için harcarım. Bu extrem örneği attım ama olabilirliği yok mu? Ne olacak bizim hisseler? Buhar...
Demir tavında dövülür. Askerlikte "Alay geçti boruyu *ötüne sok" derler.
Dürüstlük, şeffaflık ve artık biraz da hız bekliyoruz...
Zamanında, Amerika'da bir Yahudiyle iş yapmıştım;
"Para lazım, mevsimlik bir iş yapacağım, bana ortak olur musun? dedim.
"İş ne " dedi. Anlattım mantıklı buldu ve istediğim parayı verdi.
Dedi ki;
"Yanlız, ortak olmuyorum, ben sana yatırım yapıyorum. Paramın karşılığı ne kadar para vereceksin?"
Rakamları ve parasına ne kadar para'faiz' vereceğimi yazmayayım. Anlaştık. 3 ay sonra iş bitti ve zarar ettim. İş o kadar büyüktü ki, kontrol altında tutamadım. Benim hatam... Yahudi, zarar ettiğimi de dinlemedi, parasını da aldı. Ha, benimle bir daha iş de yapmadı. Bir dahakine o parayı verememe riskini almadı.
Biz bu şirkete borsadan ortak olduk. Ama ne için? Yatırım olsun diye...
Para kazanamadığı zamanlarda bir şey istemedik. Kötü günlerde sabrettik. Ancak şirketin önü açıldı ve kar etmeye başladı. Varlıkları da değerlenecek...
Bunu saklamaya, bunu yedirmemeye çalışan ve geciktiren...
Ne demiştim?
"KALLEŞTİR"
Saygı ve selamlarımla, İyi geceler.
Telefonda bir arkadaşıma "Daha ılımlı olacağımı söylemiştim" Can çıkar huy çıkmazmış. Ondan özür diliyorum.
Batırık kardeşim, sen de beni gaza getirme kardeşim ya.