Reis te iki gundur yuzu iyi gulec oldu, basaksehir ve fb sayesinde- bole olmasi sevindirici..........
Printable View
BES yerine 3-5 sene icinde 100.000 ISYAT biriktirsin, omur boyu 1.250 TL. maasi kendi yaratsin.
Yillar once bir arkadas vardi, CIMSA'da 8.senem diye yazardi, maaliyeti sifira inmisti.
Yine FROTO'da bizim Halil BUHUR Hoca'nin maaliyeti sifira inmek uzere.
Matematik problemlerde cozum tekdir.
Simdi enflasyon ne olacak diyenler cikacaktir mutlaka.
Cimento Fabrikasi gibi, otomobil fabrikasi gibi yatirimlar enflasyondan etkilenmez pek, konutlar gibi.
2001'den sonra hem dolar hem euro deli gibi fırlamış :((
yaklaşık 20 yıllık EURO grafik
https://i.hizliresim.com/zBDovg.jpg
devalasyon olmaz demedim..serbest kurda birden olmaz dedim..ekonomik olarak ikisi arasında ciddi fark var..birinde halk birden cebindeki paranın eridiğine şahit olur...diğerinde ise uyutulur...kanıksanır....zaten 1.80 den 3.94 e giderkende böyle oldu..Asıl sıkınrı stagflasyonda olur..enflasyon yüksektir ama ekonomi büyümez.İşsizlik artar..toplum bunalıma girer..vs.vs....
BES bir zorunlu tasarruf sistemidir.
Buyuk bir yapinin bireye dayattigi bir sistem bireyin lehine calismaz.
Fonlarin ortalama getirisi ortadadir.
Bir de o fonlardan yasayanlari dusunun plazalarda masa basinda facebookta, twitterda salla basi al maasi pozisyonunda olanlari.
Akli olan oturur, okur, arastirir finansal yonden kendini gelistirir, kendi tasarrufunu, kendi yatirimini yapar.
Syg,
10 numara 5 yıldız
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bazen Bes sirketlerinin benim ilgilendigim hisselerdeki alimsatim zamanlamalarina bakiyorum ve goruyorum ki el elin essegini turku cigirarak ariyor.
Syg,