Sana daha coook saldiracaklar.
Kalbini kiracaklar.
Yapma etme, gel bizi dinle, don milli paramiza, TL ye, al faizini
Syg,
Sana daha coook saldiracaklar.
Kalbini kiracaklar.
Yapma etme, gel bizi dinle, don milli paramiza, TL ye, al faizini
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
powerpc'nin agresif ve biraz da takıntılı tarzını desteklemesem de temelde ne yazık ki haklı olduğu noktalar var. Bizler full TL'ye yatırım yapmakla aslında çok büyük bir risk alıyoruz. Zira artık TL çok spekülatif bir para birimi. Bir para biriminin değeri çok anlık ve o para biriminin otoritesi (tcmb) tarafından kontrol edilemeyecek şekilde dalgalanabiliyorsa, ne yazık ki artık o para birimiyle ticaret yapabilmek te mümkün olmuyor. Ticaret döngüsünün içinde her geçen gün azalan bir para biriminden de milli para birimi olarak ancak
kanuni zorunluluklar çerçevesinde bahsedebiliriz.
Burada tcmb'nin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekli, son 5 ayda bu denli yüksek fonlama faizine rağmen TL sepet bazında %10 değer kaybetti. Bizler yanılgıya düşüp dolar kuruna bakıyoruz, ancak enflasyonu belirleyen parametreler çoğunlukla sepet kur ve ağırlıklı olarak euro ile korelasyon gösteriyor.
TL'nin yanlış yönetildiğini ve güvenilmez bir para birimi olduğunu kabul edelim. Ben de TL'ye yatırım yapıyorum ancak tıpkı borsalarda oluşan bir momentum trading döngüsü gibi yüksek risk alarak yüksek getiri için bu yönde karar alıyorum.
Hepimiz bir stadyumun içindeyiz. Stadyumun dışına çıkmak için ufacık dar bir kapı var. Maçın en heyecanlı anı olduğu için maç bittiğinde o kapıdan hiçbir zaman geçemeyeceğimiz aklımızın ucundan bile geçmiyor.
Maçı en heyecanlı yerinde bırakıp , herkes coşmuşken usulca o dar kapıdan geçip gidenler gerçek kazananlar olacak. Şu anda 2. yarının başlarındayız. En heyecanlı yere çok az kaldı. İşte o an geldiğinde , o coşkuyu hissettiğimizde (%14 TL faiz , 3.4X dolar kuru) ben şahsen psikolojik olarak bu hazzı bırakıp o kapıya yönelip yönelemeyeceğimden emin değilim. burada tam olarak bir zihinsel bağımlılıktan bahsediyoruz.
Yukarıda tasvir ettiğim o heyecanlı anı hissedip , bu orgazmı tam da yarıda kesip atabilecek olanları, irade ve nefislerini kontrol edebilmedeki güçleri ve buna bağlı kazançlarından dolayı şimdiden tebrik ediyorum
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
10 numara bir yazi sn. rxpu, tebrik ediyorum.
Bu yazinin icerigini hakki ile anlamak icin en az bir tane 1994 veya 2001 tarzi krize TL de yakalanmis olmak lazim.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
SGK da emeklilik olene dek hatta, olen in esi calismiyor ise onun da vefatina yada kizi ise o evlenmedikce sonuna dek maas odemesi var...
Ama BES te ole degil, biriken birikim in belli bir senede odemesi olacak yada toplu odemesi-
olene kadar vs degil, ikinci emekli maasi yutturmaca zaten...........
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Yer İmleri