Sana daha coook saldiracaklar.
Kalbini kiracaklar.
Yapma etme, gel bizi dinle, don milli paramiza, TL ye, al faizini
Syg,
Sana daha coook saldiracaklar.
Kalbini kiracaklar.
Yapma etme, gel bizi dinle, don milli paramiza, TL ye, al faizini
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
powerpc'nin agresif ve biraz da takýntýlý tarzýný desteklemesem de temelde ne yazýk ki haklý olduðu noktalar var. Bizler full TL'ye yatýrým yapmakla aslýnda çok büyük bir risk alýyoruz. Zira artýk TL çok spekülatif bir para birimi. Bir para biriminin deðeri çok anlýk ve o para biriminin otoritesi (tcmb) tarafýndan kontrol edilemeyecek þekilde dalgalanabiliyorsa, ne yazýk ki artýk o para birimiyle ticaret yapabilmek te mümkün olmuyor. Ticaret döngüsünün içinde her geçen gün azalan bir para biriminden de milli para birimi olarak ancak
kanuni zorunluluklar çerçevesinde bahsedebiliriz.
Burada tcmb'nin þapkasýný önüne alýp düþünmesi gerekli, son 5 ayda bu denli yüksek fonlama faizine raðmen TL sepet bazýnda %10 deðer kaybetti. Bizler yanýlgýya düþüp dolar kuruna bakýyoruz, ancak enflasyonu belirleyen parametreler çoðunlukla sepet kur ve aðýrlýklý olarak euro ile korelasyon gösteriyor.
TL'nin yanlýþ yönetildiðini ve güvenilmez bir para birimi olduðunu kabul edelim. Ben de TL'ye yatýrým yapýyorum ancak týpký borsalarda oluþan bir momentum trading döngüsü gibi yüksek risk alarak yüksek getiri için bu yönde karar alýyorum.
Hepimiz bir stadyumun içindeyiz. Stadyumun dýþýna çýkmak için ufacýk dar bir kapý var. Maçýn en heyecanlý aný olduðu için maç bittiðinde o kapýdan hiçbir zaman geçemeyeceðimiz aklýmýzýn ucundan bile geçmiyor.
Maçý en heyecanlý yerinde býrakýp , herkes coþmuþken usulca o dar kapýdan geçip gidenler gerçek kazananlar olacak. Þu anda 2. yarýnýn baþlarýndayýz. En heyecanlý yere çok az kaldý. Ýþte o an geldiðinde , o coþkuyu hissettiðimizde (%14 TL faiz , 3.4X dolar kuru) ben þahsen psikolojik olarak bu hazzý býrakýp o kapýya yönelip yönelemeyeceðimden emin deðilim. burada tam olarak bir zihinsel baðýmlýlýktan bahsediyoruz.
Yukarýda tasvir ettiðim o heyecanlý aný hissedip , bu orgazmý tam da yarýda kesip atabilecek olanlarý, irade ve nefislerini kontrol edebilmedeki güçleri ve buna baðlý kazançlarýndan dolayý þimdiden tebrik ediyorum
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
10 numara bir yazi sn. rxpu, tebrik ediyorum.
Bu yazinin icerigini hakki ile anlamak icin en az bir tane 1994 veya 2001 tarzi krize TL de yakalanmis olmak lazim.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
SGK da emeklilik olene dek hatta, olen in esi calismiyor ise onun da vefatina yada kizi ise o evlenmedikce sonuna dek maas odemesi var...
Ama BES te ole degil, biriken birikim in belli bir senede odemesi olacak yada toplu odemesi-
olene kadar vs degil, ikinci emekli maasi yutturmaca zaten...........
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Yer Ýmleri