tam bir al at çı hissesi..
2-3 çizgi atanlara , çizebilenlere ..
10 senede boyunca sürekli olarak kazandırmış tipik al sat hissesi.
al sat yapmayı düşünmeyen ,sürekli elinde tutma amacıyla düşünenlere sürekli kaybettiren bir tipik al sat hissesi.
Printable View
tam bir al at çı hissesi..
2-3 çizgi atanlara , çizebilenlere ..
10 senede boyunca sürekli olarak kazandırmış tipik al sat hissesi.
al sat yapmayı düşünmeyen ,sürekli elinde tutma amacıyla düşünenlere sürekli kaybettiren bir tipik al sat hissesi.
Hiçbir hisse sürekli çıkmaz veya sürekli düşmez. Bu işin doğası budur. Eğer böyle olmazsa yani yukardan satıp aşağıdan almak gibi işlemler olmazsa nasıl para kazanılacak? Biz o çizgileri burada da paylaşıyorduk ama sizin gibi inanmayanlar olunca artık paylaşmaz olduk.
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
sasa hekts grafiğini inceleyin bakalım ...
algı yapmayın ..
ben de biliyorum hiç bir hisse sürekli çıkmaz veya sürekli düşmez..
sağlıklı hareket eden bir hisse olsaydı bu hisse, sasa hekts gibi yukarı çıkışlardan sonra bi yüzde20 yüzde 30 düzeltme yapardı. sadece krizlerler yüzde 50-60 düşüşler olurdu pandemi krizi gibi vs.
Bu qoduğumun hissesi her 2 senede bir yüzde 70 -80 düzeltme yapıyor.Tabi buna düzeltme mi soygun mu demek lazım orası ayrı.
ha bu hissenin karakteri buysa da skarm boyle karaktere..
al satçıları zengin eden soyguncu karakterli hisse. .
Bu hisselerden bahsederken halka açıklık oranları, piyasadaki lot sayıları gibi faktörlere de bakın. Bir de istisna ve kaideler kuralı var
uzatmaya polemiğe gerek yok artık..
bu hisseden tamamen soğudum .. midem bulanıyor artık..
söyledim daha önce enflasyon bazlı zararımı çıkarayım bu hisse benim için tarih olacak bi daha yüzüne bakmam .
Her hisse zamanı gelince trendine geri döner ya da çıkar.
Yani sat-al da al-sat da yapmakla lot arttırılabilir. Yapabiliyorsanız bir kısım hissenizle yapın bence. YTD.
Mesela şu an 38.00——39.30—-42.96 rakamları önem arzediyor sanki.
aksa tavan bugün .. son 1 senede 3 kat gitti..
sasa 1 senede 3 kat gitti..
hekts 1 senede 3 kat gitti..
kords 1 senede 2.5 kat gitti.
froto.1 sende 3 kat gitti
kontrolmatik 1 senede 2.5 kat gitti..
bunların çoğu da giderken al satçılara alım satım fırsatı vermedi uzun vadeli düşünenler sürekli elinde tutanlara yatırım mantığıya , yatırım yapanlara kazandırdlar..
ve bunlar hepsi milyar liralık piyasa değerinde bazılarıda milyar dolar piyasa değerine sahip , dev şirketler ..bist30 ve bist100 hisseleri.. ona rağmen hepsi 3 kat gittiler son 1 senede
ayrıca..
son 1 senede ;
dolar 2.5 kat yükseldi
ev fiyatları 3 kat yükseldi
araba fiyatları 3 kat yükseldi
elrktrik doğlagaz vs faturalar 3 kat yükseldi
teknoloji eşyaları 3 kat yükseldi.
gıda fiyatları ortalama 3 kat bazı gılarda 5 kat yükseldi
akaryaıt benzin mazot vs 3-4 kat yükseldi .
kağıt ürünleri 3 kat yükseldi .
ülkede her şey 3 kat yukarı gidderken , bu qofuğum hiissesi 3 kat dibe doğru yani aşağıya 3 kat gitti.
1 sene sonra Gartner'a 1 yorum dustu sonunda.
4 puan vermisler. PAM ozelliklerini ve teknik destegi gelistirmeliler demisler. Gunluk kullanan Amerika/ India eyaletinden bir sirket
Yatirim tavsiyesi degildir
türk hava yolları thyao + %6 :kalp::kalp::kalp:
al satçılara kazandırmaya devam et seni pezvgin kağıdı ... qoduğum al satçı hissesi
ben gerçek yatırımcı hisseyatı istiyorum yatırım yaptığım bir hissede, al satçılara öyle kolay kolay kazandırmayan sürekli elinde tutanların kazandığı yatırımcı hissiyatı istiyorum bu sebeble kurumsal hiiselerle bist 30 ile yoluma devam edeceğim gerçek yatırımcıların olduğu yerlerde..
sasa hekts froto aksa kords sisecam arcelik vesbe thyao kontrolmatik ile yoluma devam edeceğim ve bu hisselerde bu zamanlarda başlamak üzere( endeks seçim gününü beklemez borsa geleceği satın alır) özellikle seçim sonrası bist 30 da dolar bazlı en az 5 kat ralli bekliyorum 2-3 sene vadede
froto +6 % :kalp::kalp::kalp:
bu hisse de 3 haneler geelbilir girmeyi dusunuyorum bakalım
o olabilir şu olabilir 5 senelik satılan hayal yani özet olarak
halamın bıyıkları olsaydı amcam olurdu..
şu al satçılara kazandırma artık sayın Spek Bey ,senden rica ediyorum son isteğim bu olsun senden .
bugün, yeni uzun vadeli sepetimin maşallahı vardı..
thyoa +%10 tavan
froto +%5,58
kords +%4,36
sasa + %3,76
hekts +%2,76
sise +%3,24
aksa % +2,30 ( cuma tava olmuştu)
vesbe + %3,90
kontrolmatik +%2,11
arcelik bugün -0,38 kapattı ama geçen hafta perşembe tavan cuma günü de +%9,20 olmuştu.
dolar 16,42 oldu..
son bir senede ikiye katlayan bist endeksi, tüm zamanların rekoru olan 1 ay önceki zirvesine geldi..
kim *iker kronttu. al satçı pzvk hissesi qoduğumun zavallı hissesi
bu sepetteki hepsinin çok büyük hikayeleri ve büyük yatırımları var...
aksa da bunlardan biri son 1 senede 4 kat yükseldi maşallahı var ..
dev yatırımları var ..
aksa bugün de yine tavan mı yoksa :kalp::kalp:
sasa da şu an + %6 :kalp::kalp:
hekts +4% :kalp::kalp:
:wave: selam bol kazançlar
Selamlar Sn.Umut0109. Eski dostlara bir selam vermek istedim:wave:
halamın bıyıkları olsaydı amcam olurdu..
bu hisse için ne güzel bir cümle bu
Usta yada selamlar lionnes ede selamlar ironman e de selamlar
Güzel portfoy yapmıssınız Sn.lionnes
sayın Yıldız Tozu , siz hatır sordunuz ama ben gidiyorum bu hisseden :)
ilerde bu sepetim 2-3ye katladığında tekrar gelirim belki ( geldiğimde inşallah düşükten bulurum kronntu da yine paramı 2-3 katlarım ) , paramın tabi bir kısmıyla gelirim çünkü bu sepetteki hisseleri en az 10 sene tutmayı düşünüyorum:)
saoğlun sayın Yıldız Tozu ..
çok iyi araştırdım..
hem hikayesi güzel olan hem büyüme odalanan şirketleri, sürekli maddi duran varlıklarını yani yatırımılarını arttıran ve arttıracak olan , ortakları kurumsallığı benimsemiş olan şirketleri seçtim..
ek olarak ihracat ve satışlarının çoğunu döviz olarak yapanları seçtim..
bir diğer avatajı da genel bist endeksinin hala dolar bazlı dipte olması ve seçimler öncesi ( borsa geleceği satın alır seçim gününü beklemez ) ve sonrası 3 senede 4-5 kat ralli bekliorum bist 30 hisselerinde
kimya, celik ile birde enerji şirketide sokun derim.
su anda populer ama karsan , naten , yukselen veya tugcelik , alkim,cemtas, parsan, mercan ıda arastırmanızı öneririm.
Belki bir iki tanede attım kalsın belki patlar hissesi de katılabilir.
bu kaçıncı zam?
Doğalgaz fiyatlarına zam: Konutta yüzde 30, sanayide yüzde 10
https://www.ntv.com.tr/ntvpara/dogal...LkW_4o-n0ESxsQ
üllkede herşeyin fiyatı son 1 senede en az 3 kat arttı , artmaya da devam ediyor..
bu hisseyi aldığım güne lanet olsun !!!
Herşeyin fiyatının artmasına değil de bu hissenin artmamasına mı takıldın.
Elektrikte mesken abonelerinin tarifesine yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine ise yüzde 25 zam yapıldı.
https://www.dunya.com/ekonomi/elektr...-haberi-659499
sen bakkalsın bir de aynı sokakta başka bakkallar da var ..
bu bakkallar kendi ürünlerine bir senede 3 kat zam yapıyor.. sen ise aynı fiyatla mı satmaya devam edeceksin ürünlerini .... hatta aynı fiyatı geçtim, senin ürünlerin, geçen seneden yüzde50 aşağıya satıyorsun hala..
sokak : ülkeyi temsil ediyor, bakkallar da ülke içindeki şirketleri
bist endeksi şu an itibariye tüm zamanların rekoru zirvesisini kırdı..
Su sekilde daha dogru olabilir: Bir kac dukkanin var, bakkallar kiraliyor. Sonra, bakkallar, her urunlerine her ay yuzde 10-20 zam yapiyorlar. Bazen her hafta. Sen ise zammi senede 1 yapiyorsun. Toplam zam miktariniz ayni olsa bile aradaki zaman zarfindaki farklar senin zararina yazar.
Ustune, bazi bakkallar, durumlari kotuye gittigi icin, senin bir anda teklif ettigin yuksek gorunen artisi kabul etmiyor, ya cikiyor, ya da cikmasin diye indirim yapiyorsun.
Neyseki, dukkanlarinin yarisi yurtdisinda ve onlar bunlardan etkilenmiyor.
Bu arada yol kenarindaki vatandasin biri de gece gunduz bakkala kufrediyor, durmadan zam yaptigi icin kotuleyip duruyor.
Bu sonuncusu konudan bagimsiz ama kimse yazmadi olmasin.
Yatirim tavsiyesi degildir
valla sokaktaki hiç bir bakkalın durumu kötüye gittiği yok hepsi de ürünlerine son 1 senede az 3 kat zam yaptığı için hem kiralarını hem de faturalarını rahat raht ödeyebiliyorlar..
sokakta tek bir bakkal var ürünlerine zam yapmadığı için perişan halde.