Beni karıştırma, sen kendi derdine yan.:he:
Ben diyorum Ankara, sen diyorsun götüm kara.:kahkah:
Printable View
2024 yılında un bulgurdan tutup yapabileceğim tüm ürünleri kendim yapacağım sucuk kıyma Makinesi var daha kullanmadık. Bir işe yarasın
Aldığınız her şeyin etiketine bakın diyorum başka da bir şey demiyorum.
Etiketlere de güvenmiyorum ama yapacak bir şey yok.
Bugün neler arıyorduk, zeytinyağını bulduk olmadı mı ben sıktırıp getireceğim, sucuğu da hayvan alıp kestirip burada doltutturuz, tereyağı kolay, balda bulundu, başka ne vardı?:oleyo:
Konya'nın Hadim Ermenek bozkır Derbent gibi yakın ilçelerinde çoğunluğu tarım ve hayvancılık ile uğraşır. Bunlar Pazar günleri çoğunlukla otobüsten iner inmez satar. Köy yumurtası pekmez vs de denk geliyordu. Ben her pazar uğrar alırdım o zaman nüfus fazlaydı yeniyordu. Yazın giderim denk gelirse yine alırım.
Ben şu yaşıma geldim köylünün ucuza sattığı bi şeye daha rastlamadım , Mersin'in yaylalarına bile çıktım Gülnara kadar gittim seni gördüklerinde hemen pantolonu indirmeye çalışırlar :kahkah:
Fena da bozduğum çok oldu bana köylü demeyin...
E100 E199 Renklendiriciler
E200 E299 Koruyucular
E300 E399 Antioksidanlar, asitliği düzenleyiciler
E400 E499 Kıvam artırıcılar, stabilizörler, emülgatörler
E500 E599 Asitliği düzenleyiciler, topaklanmayı önleyiciler
E600 E699 Aroma artırıcılar
E700 E799 Antibiyotikler
E900 E999 Tatlandırıcılar, gazlar, parlatıcılar
E1000 E1599 Diğer
Gıda katkılarının hepsinin kodları ezberimdedir zaten, meselâ E401 denince aklıma Sodyum Aljinat gelir hemen.:dvr:
Yslnız bu kurnaz köylümüz şehirlilere minimum x2 ile kaktırmaya çalışıtken yörenin tüccarına senden istediğinin yarısına 6 ay veresiye verir öyle de bi akıllıdır. ..... Lar
Bizim köylü pazarı şu şekilde kimi yumurta kimi peynir yağ yoğurt kimi kuzu kimi kurutmalık vs pazarda eksiği neyse alacağı için onu satar cep harçlığı yapar. Öyle pahalı değil zaten simsarlar %50 aşağı aldığı için normale yakın yinede ucuz verip geçiyor alıcıyı bulursa.
Abi öyle değil kümeste değil 20-30 tavuk var birazını kendi yer fazlasını satar. Öyle yüzlerce tavuk olmaz kimsede. Öncelikle kendi ihtiyaçları için. Fazla olursa satarlar. Yazın her köyden gelen gidenle yumurta alırım iki üç koli. Kolayda bozulmuyor yumurta doğal olduğu için
Kaza öncesinde sürekli belki 10-15 köylülerden alış veriş yapan biriyim. Tam tersine pazarlık yaparken fazla vermeye çalıştım. Abi sattığı şeyler ihtiyacını karşılamaz o kadar fakirler ama gönülleri zengin cömertlerdi. Birinde yaşlı teyze gördüm az pekmez birazda yeşil soğan getirmiş bunu satacak da ihtiyacını alacak. Hepsini aldım fazlası ile para verdim kabul ettirmeye baya uğraştım.
Kaza olalı 10 sene oldu o temiz insanlar ölmüş olabilir. Ama bizim semt pazarında hala temiz köylüler var. Hatta çoğunda nakit yetişmiyor ürün çok hoşuna gidiyor kimisi sonra ver der kimisine EFT yapıyorum o derece benim gördüğüm
Yaz aylarında Ayhan başkanı atarım fiyatları söyledim 1/3 fiyatından çoğu ürün bizim köylülerde. Abi o kadar güzel taze çıtır çıtır ürünler bedava gibi geldi bana. Hatta her pazara gittiğimde hanımı tembihledim bir malını elleyip zarar verme iki pazarlık yapma diye.
https://i.hizliresim.com/dq56zeg.jpg
Pazara giderken, bunları tak bari.:kahkah:
Lafım şaka, keşke daha fazlasını yapabilsek.
Cigara ve rakıda sağlığa zararlı katkı maddesi falan varmı, o konuya hiç değinmedik.:dvr:
İnsanın vicdani merhameti varsa başkası olamaz. Ben onların iyilik meleğim görürüyorum hatta hanıma söylüyorum bunlar ekmeyi üretmesi bırakırsa aç kalırız. Hatta bir çok pazarcı abi herkes senin gibi olsa diyor. Bende onlara sanki bunu yetiştiren benim gibi düşünüyorum ve ürettiğim sebze meyvenin ahmaklar tarafından ezilmesine gönlüm razı olmaz diyorum ve öyle davranıyorum.
gozunuz iskembe gorsun
https://www.facebook.com/reel/733695291974323
Yeşil soğanı 69 s değdirmemek için çok uğraşıyorlar
https://www.instagram.com/reel/Cz0xi...E2aTFicTY3dA==
Dünki zeytin muhabbeti üzerine ahan zeytini böyle yapacqksınız.. pazarda mevsiminde bulursanız alın yapın. Hem dahaa ucuz hem doğal sağlıklı çok basit bir yöntem kuru sele yapacaksanız. Bir tane örme sepet alın zeytin ve tuz üzerinedw biraz ağır bi taş koyun suyunun süzüleceği güneş almayan bir yere koyun.
Başkanım günaydın.
Bizim Adapazarı - Geyve tarafında da güzel zeytin yapılır, pek bilinmez ama, geçen benim ehtiyar getirdi kendisi yapmış. Harika.
Pazar günü 100.Yıl İşçi Blokları tarafında pazar var, orada bir zeytinci var hemen her bölgeden türlü çeşit zeytin getirip satıyor. 50 çeşit vardır.. Bu hafta sonu uğrayacağım oradaki pazara, mor su zeytini alacağım bulabilirsem.