Sayfa 487/1002 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587987 ... SonSon
Arama sonucu : 8013 madde; 3,889 - 3,896 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

1. Konya'nın Hadim Ermenek bozkır Derbent gibi yakın ilçelerinde çoğunluğu tarım ve hayvancılık ile uğraşır. Bunlar Pazar günleri çoğunlukla otobüsten iner inmez satar. Köy yumurtası pekmez vs de denk geliyordu. Ben her pazar uğrar alırdım o zaman nüfus fazlaydı yeniyordu. Yazın giderim denk gelirse yine alırım.

Bugün neler arıyorduk, zeytinyağını bulduk olmadı mı ben sıktırıp getireceğim, sucuğu da hayvan alıp kestirip burada doltutturuz, tereyağı kolay, balda bulundu, başka ne vardı?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Aldığınız her şeyin etiketine bakın diyorum başka da bir şey demiyorum.
    Etiketlere de güvenmiyorum ama yapacak bir şey yok.
    Buradakiler ansiklopedi gibi adamlar bunlar limit tavanda arkadaşlar öyle boru pohu almazlar.

4. Ben şu yaşıma geldim köylünün ucuza sattığı bi şeye daha rastlamadım , Mersin'in yaylalarına bile çıktım Gülnara kadar gittim seni gördüklerinde hemen pantolonu indirmeye çalışırlar

Fena da bozduğum çok oldu bana köylü demeyin...

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Konya çok ucuz bazı ürünler de hele ki dağ köylerine denk gelirseniz bedava gibi. Keçi tulumundan tut bal vs çok kalın ve ucuza geliyor. Köylü pazara gelir satar ihtiyacını alır gider. Bu dediğim pazarlıklı değil köylünün istediği fiyat.
    Mutfak, dolayisiyla gida guvenligi onemlidir benim icin bir anne olarak.
    Lakin, bakima muhtac anacigima baktigim icin, saatlik bile olsa evden uzaklasmam mumkun degil.
    Satan da, alan da mutlu olsun sizin oralarda.

6.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Konya'nın Hadim Ermenek bozkır Derbent gibi yakın ilçelerinde çoğunluğu tarım ve hayvancılık ile uğraşır. Bunlar Pazar günleri çoğunlukla otobüsten iner inmez satar. Köy yumurtası pekmez vs de denk geliyordu. Ben her pazar uğrar alırdım o zaman nüfus fazlaydı yeniyordu. Yazın giderim denk gelirse yine alırım.
    Bu arada köy yumurtası lafı da artık havada kalıyor.

Neredeyse tüm köylü ek yem olarak sanayi tipi civciv ve tavuk yemi veriyor hayvana.
    Öyle börtü böcek yiyen tavuktan alınan yumurta kurtarmaz köylüyü de.

7.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Bugün neler arıyorduk, zeytinyağını bulduk olmadı mı ben sıktırıp getireceğim, sucuğu da hayvan alıp kestirip burada doltutturuz, tereyağı kolay, balda bulundu, başka ne vardı?
    Leblebi..

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Buradakiler ansiklopedi gibi adamlar bunlar limit tavanda arkadaşlar öyle boru pohu almazlar.
    E100 E199 Renklendiriciler
    E200 E299 Koruyucular
    E300 E399 Antioksidanlar, asitliği düzenleyiciler
    E400 E499 Kıvam artırıcılar, stabilizörler, emülgatörler
    E500 E599 Asitliği düzenleyiciler, topaklanmayı önleyiciler
    E600 E699 Aroma artırıcılar
    E700 E799 Antibiyotikler
    E900 E999 Tatlandırıcılar, gazlar, parlatıcılar
    E1000 E1599 Diğer

Gıda katkılarının hepsinin kodları ezberimdedir zaten, meselâ E401 denince aklıma Sodyum Aljinat gelir hemen.
    Son düzenleme : reha kaya; 09-02-2024 saat: 00:18.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 487/1002 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •