Tek rakibi THY değil mevduatmış. Böyle değişken fon yonetilmez ki ama ilk aldığım günlerde bu kadar defansif değildi. Sanırım yakında satıp başka fona geçerim.
Printable View
Aylık %2,5 garanti versin burdaki herkes ok.Yoksa ne işimiz var fonla, hepimiz borsayı takip ediyoruz ama çıkarken hemen satıp, düşüşte stop loss uygulayamıyoruz, uygun yerlerden alıp beklesek hertürlü bankalarla yüzde 30 alırız hem de yılda 2 kere
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen hocam satsak 4 gün sonra yeni fon almış olacağız o da ayrı muamma. SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabi Sn.hayrani aşağıdaki fonlar T+1 değişkenler.
AAK ATA PORTFÖY ÇOKLU VARLIK DEĞİŞKEN FON
ADE AK PORTFÖY DEĞİŞKEN FON
AED ATA PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
DBP DENİZ PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
EIB QİNVEST PORTFÖY DEĞİŞKEN FON
EIC QİNVEST PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FONU
FCV FİBA PORTFÖY ÇOKLU VARLIK BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
FID FİBA PORTFÖY DEĞİŞKEN FON
FNO QNB FINANS PORTFÖY BIRINCI DEĞIŞKEN FON
ICD ICBC TURKEY PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
IPB İSTANBUL PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
IYB AURA PORTFÖY DEĞİŞKEN FONU
OBP OYAK PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON
SUC ÜNLÜ PORTFÖY ÜÇÜNCÜ DEĞIŞKEN FON
TCD TACİRLER PORTFÖY DEĞIŞKEN FON
TE3 TEB PORTFÖY MUTLAK GETİRİ HEDEFLİ DEĞİŞKEN FON
TI4 İŞ PORTFÖY BİRİNCİ DEĞIŞKEN FON
YOD YAPI KREDİ PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON
YSU YAPI KREDİ PORTFÖY ÜÇÜNCÜ DEĞİŞKEN FON
ZBD ZİRAAT PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON
çok teşekkür ederim, t2 fonları nedense sevemiyorum. hisse fon olsa anlayacağım da. bir de şu 14'ten sonra hesaba geçmesi saçmalığı var. en azından 12'de falan geçse de yeni fon almak için bir gün daha beklemesek. kasten mi böyle yapıyorlar insanları kilitlemek için anlamıyorum. mantıksız, bir o kadar da haksız durum var ortada.
Yılbaşından bu yana getiriler kıyaslandığında, TCD'nin ardından ikinci konumunu hâlâ koruyor. İstikrar isteyenler için gerçekten çok iyi. Her hafta/ay pozisyon ağırlıklarını %100 isabetle değiştirecek yetenekleri/öngörüleri olsa zaten bu işi yapmazlar, kendi portföylerini yönetirler sadece. Haksızlık yapıldığını düşünüyorum biraz.
bir şeyi merak ediyorum dostlar. benim hesabım iş bankasında olduğundan soruyorum. iş cepte yatırım fonları menüsünde 2 seçenek var. iş bankası anlaşmalı fonlar ve diğer tefaş fonları olmak üzere. ben tefaşı işaretlemeden ilk seçenek üzerinden mesela dün öğleden önce iş bankasına ait bir bist fonu alsaydım yine öğleden sonra mı hesabıma geçerdi? yoksa eskiden olduğu gibi sabah geçip ben de bu gün borsanın iyi kapanacağı tahminime istinaden dün aldığım fonu bu gün satarak salı sabahı başka seçenek düşünme şimkânı mı elde ederdim? önceki yıllarda böyle yaptığımı hatırlıyorum ama bu yıl yıllar sonra fon işlemlerine geçtiğimden durumu merak ettim.
Dolar 65 geldi millet dolara hücum etti hala da alıyor alsın biz alırken onlar yoktu doğru zamanda doğru yerde olmak lazım güzel haberler çıkıp borsa çoşarsa çoştukça bi bakarsın 5.5- 5 vb derken herkes satmaya kalkmış 2001 de de buna benzer oldu isterse dolar düşmesin taşısınlar taşıma maliyetinle 6.5 - 7 alanlar bizi bağlamıyor ileri zamanlarda bakarız konjoktüre göre
bunlar ytd değildir herkes kendi bacağından asılır
gpg istikrarlı bir şekilde 2,50-3,00 getirse süper benim için. zaten elde hisse var öyle çok inişli çıkışlı fona gelemem. ancak garanı 955-956 lardan satmıştım 2 kez alım fırsatı verdi almadım. twiterda işte yorumlara çok takılmamak lazım. kendime kızıyorum almadığım için. eldeki kağıtlarda prim yapmıyor. birisi zaten elde hisse yokken alınmış sportif bir kağıt(büyük hata). neyse hisseleri sattıkça fon alımımı artırırım eğer kötü bir sürpriz olmaz ise. fon harici sadece banka kağıdı bakacağım artık düşüşlerde. yoksa gidip patron kağıdı alıp 2 sene taşıyıp yüzde 30 kar etmek o da edersem sadece yıpratıcı oluyor.
Bugün fon satışı gerçekleşecek olan ve fon satış bedeli hesaba henüz geçmeyen var mı acaba ?
bıst 105 de aştı 105100 ler de hisse fonculara duyrulur dünkü açığı deprem düşüşünü kapatıyor galiba artı 3 bankalar 7-8
Arkadaşlar bir sorum olucaktı, Vakıfbank Vk6 PPF'si sadece vakıftan mı alınıyor? Herhangi bir ücret kesiliyor mu aldığımızda birde kendi fonu olduğu için saat kaça kadar alıp satabiliyoruz? Tecrübe eden arkadaşlar var mı? Mesela FIL fonu fibabanka'dan 9-17 arası alıp satılabiliyor. Tşk
Bende hesabı açtırdıkta birkaç ay sonradan öğrendim fakat güzel oluyor. Bazı günler tedirgin etmiyor değil, işlemlerin geç gerçeklerştiği günlerde özellikle emir vermemişmiydim ben diyorsunuz bir şüphe oluyor. Mesala bugün fon satış bedelim hesaba geçmedi daha ama yerine fon alındı hesap ekside gözüküyor :)
Bu durumda... İş yatırım'da fon işlemi yapınca, öğleden sonra hesaba yatacak para ile sabahtan fon alış emri verebiliyoruz değil mi ?
Benim iş bankası yatırım hesabım var ve MKK'dan bakınca
görünüyor. yani soda senetleri İs yatırım da, yatırım fonları iş bankası hesabında görünüyor ama hesap numarası hepsinde aynı.Alıntı:
İş Yatırım xyz hesap Soda hisse senedi
İş Bankası xyz hesap... TCD fon
İş Bankası xyz hesap... IST fon
Bu nasıl oluyor ve nasıl çözülür, kafam karıştı şimdi.
t1 fonları inceledim. aşağıya aldıklarımdan gerisi pek işe yaramaz gibi geldi bana.
TCD TACİRLER PORTFÖY DEĞIŞKEN FON
OBP OYAK PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON
EIB QİNVEST PORTFÖY DEĞİŞKEN FON
YSU YAPI KREDİ PORTFÖY ÜÇÜNCÜ DEĞİŞKEN FON
GPG tahmini yüzde 0.5 ile günü kapadı.
Günü değil haftayı 0.5,günü değişim göstermeden kapamış rezalet sadece borsa yüzde 3 artmış kağıt değişmiyor ekgyo yok mu portföyde anlamadım epey de artmış bugün SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Böyle bir günde gerçekten enteresan GPG için. Hisse senedi ağırlığı az da olsa böyle bir günde 0 getiri zor olsa gerek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynen tam bir rezalet, Bu fonu aldığıma çok pişmanım çünkü ağırlık da bunda. Akşama kadar ne yaptınız da 0 getiri diyorsunuz. Rakip mevduat olunca böyle oluyor demek ki. Borsa'nin çıkacağı kabak gibi belliyken beklenmedik bir şekilde yükselen bist demiş bir de :vk:
Bir söz vardı; “Böyle bir günde bile kazanamıyorsan borsayı bırak” diye. Tamda bu durum için söylenmiş sanki.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3 güne gpg den ppf getirisi bile yok. işlem yapılmasa daha iyimiş...
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu fonu kademeli bir şekilde azalticam, hisse senedini %3,3 oranına indirmiş. Bi cacık olmaz..
gpg nin şu hareketi hafta içi olsa umursamam. ama 3 günlüğe sıfır çekmesi sinir bozucu.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi