Kanada MB faizi arttırdı.
Sırada FED?
Printable View
Kanada MB faizi arttırdı.
Sırada FED?
Fisher istifa etmiş..sahindi....demek ki Fed in faiz artırması dahada zor bence..dolar negatif şu an.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ehhh adamı, hatta böyle değerli bir adamı, Yellen'den sonra FED başkanı yapmazsan olacağı bu..şimdi Trump hem başkan yardımcısını, hemde bir süre sonra FED'e başkanını:) atayacak..
Artık Trump faiz arttırmayın, faizler enflasyonun sebebi dedimi..akan sular durur..:cool:
Pardon ya karıştırdım..zaten adamlar enflasyonu arayıpta bulamıyorlar..:oleyo::oleyo:
Trump fed in ayak takimi parazitlerini kapi önüne koyacak dedigimde...
Yaaa orasi amariga orda oyle seyler olmaz diyenler burda mi :)
Nuri sevgenin Günün sözü:
Fed'de Fisher bize de düşer.... [emoji13]
Fed 10 kez arttircak len
10 yilliklar 10 olcak len
Dolar vatanına donecek len
Fischer var cok sahin len
900 milyar dolar len :kahkah:
Ama dolara da çakiyorlar .... Dolarcilarin nedir bu çektiği :) altında kalmaliymisiz.
Çakıyolarda yurt dışı alışverişte kuru 3.65 den hesaplıyor herifler[emoji35]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çakıyorlar ben alıyorum. Açtım kucağımı bekliyorum.
Hisse senetlerinde Tecavüzcü Coşkun geldiğinde dikkatli olun. :)
https://s3.amazonaws.com/tradingview/q/QNoWarVH.png
Abd son kasırga bilançosunun abd ekonomisine zararı müthiş büyük.
Yeni bir kasırga felaket bekleniyor. Abd ekonomisi için çanlar çok fena çalıyor, borç büyüyor, dolar değersizleşiyor.
Dolarda düşüş kaçınılmaz.
2 tl bile etmez ama gel gör 3.42 tl. Çok yukarlardasın dolar çok, balonunu çok şişirdiler, bir buçuk sene önce 1.90 tl de idin,
Çok şişirdiler seni.
şekilsiniz ya
Dolar gitme bir yere 10 gün daha bekle.istersen aşağı git .senin fiyatın artmasın.bendeki sayın artsın.ytd.
Dolar ile kredi alabilirsin ve bozdurup TL alırsın. Vadesi gelince doları ucuzdan alır yerine koyarsın. Doları VIOP ta açığa satabilirsin. Bir sürü para kazanma yöntemi var böyle düşünüyorsan ve eminsen.
Haydi bakalım. Emin misin? Yoksa laf olsun diye mi konuşuyorsun. Eminsen işlem yap dediğin şekilde delikanlı ol.
İpini koparan, bu başlığı laf çakma merkezi belleyip gelip, aynen Bodrum'u kirleten tatilciler gibi, çekip gidiyorlar...:)
Özgürlük var. Demokrasi var...
Ne güzel.
evet, teskerenin bedeli 1 milyar dolardı- yalnız hibe olarak kullanmayıp, 8 milyar dolar kredi (faizini ödeyerek) olarak kullanma opsiyonu vardı ve türk hükümetinin kredi seçeneğini kullanacağına kesin gözüyle bakılıyordu, borsada aylar boyu tek beklenti bu teskere idi.. meclisten geçmeyince %15 çökmüştü endeks :)
stanley fischer fed'den istifa etmiş.. fed'den önce israil merkez bankası başkanı idi, ondan önce citigroup başkanı, 2001 yılında ise imf 2.başkanı idi.. 19-şubat-2001 günü istanbul'da idi, mgk krizinden sonra dalgalı kura geçilmesini (yani sert devalüasyon) bizzat dikte etmişti .. üçlü koalisyon salı akşamı toplandı karar vermek için, ecevit ne diyeceğini bilemiyor, mesut yılmaz başka çare yok diyor, bahçeli ise karşı çıkıyordu devalüasyona.. h.özkan'ın bahçeli'ye dönüp- o zaman git imf 2.başkanına bizzat söyle kabul etmediğini, 2.başkan istanbul'da dediği rivayet edili.. ziraat bankası o gün TL piyasasında temerrüde düşmüştü, bir hafta sonra maaşlar bile ödenemeyecek demekti bu..
stanley 3 hafta önce de istanbul'da idi -yapı kredi'ye el konulup citibank'a verilmesi için lobi yapıyordu- o ziyarette medyaya da konuşmuştu türk ekonomisi hakkında (cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizi patlamadan 3 hafta önce)
http://666kb.com/i/dmgbrkiupgqlafcct.jpg
ben şahsen bu aralar bir 3,65 bekliyordum..ama beni yanılttı.....ama malesef ne olursa olsun döviz açığı var...ya yeni dövzi kaynağı bulunacak yada döviz yükselecek.....
Karayipler ve ABD son zamanların en güçlü fırtınası Irma Kasırgası'nı bekliyor
http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-41163218
Turistik bölgelerde tahliye başladı
ABD Başkanı Donald Trump, Florida, Porto Riko ve Amerikan Virgin adaları için olağanüstü hal ilan etti.
Florida eyaletinın Key West bölgesinde ise zorunlu tahliye kararı verildi.
İnsanların Key West'i Çarşamba sabahı boşaltması beklenirken uluslararası havalimanı bütün uçuşları durduracak.
Ulusal Muhafızların göreve çağrıldığı Porto Riko'da halk, gıda, su, jeneratör, pil ve diğer ihtiyaç maddelerini stoklamak için marketlerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
-----//////
Harvey kasırgasının ABD'ye maliyeti 180 milyar dolar
http://www.hurhaber.com/harvey-kasir...ri-343265.html
şekilsiniz ya
Benim teskere denince ilk aklıma gelen at pazarlığı oluyor maalesef..karikatürler felan..
O yılları hepimiz biliyoruz..buradaki herkeste eğer ekonomi ile ilgileri varsa o günlerde, koalisyon hükümetine en sert eleştiriler yapıyordu zaten..bunları yadsıyan yok..
Burada pek çok eleştiri getiriliyor ancak siz bekleyip bekleyip nasıl punduna getirdim der gibisiz bana göre..:)
Neyse uzatmayayım..siz aşağıdakileri ekonomik açıdan nasıl yorumlarsınız..sadece sormak istedim..
Malum pencereden %12 civarında faiz ödüyoruz yabancılara..bu faiz oranıyla aşağıdaki listeye bir göz gezdirelim bakalım..kaçıncı sıralardayız..hangi ülkelerle birlikteyiz..
https://tradingeconomics.com/country-list/interest-rate
Birde sıcak para olarak sene başından beri Türkiyeye ne girmiş bakalım:
Doğal olarak devamı burada:Alıntı:
Timothy Ash
Mevcut küresel ortamın yatırımcıların Türk lirasına yönelmesini sağladığını kaydeden Ash, "Bu durum, yatırımcıların yüksek faiz oranına sahip ülkelerde sabit getirili varlıklara olan talebini artırabilir. Türkiye, halihazırda Türk lirasında yaklaşık yüzde 11-12 seviyesinde getiri sunuyor. Bu da yabancı yatırımcılar için çekici." ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin portföy yatırımlarından artan bir şekilde yararlandığını belirten Ash, bu yılın ilk yarısında Türkiye'ye net portföy akışının toplam 17,8 milyar ABD dolarına ulaştığını, bu rakamın, geçen yılın ilk yarısında 8,9 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu kaydetti.
Sanki bu filmi biz tekrar tekrar görüyoruz gibi..en büyük fark malum koalisyon hükümetinin zamanında bu kadar gıcır gıcır basılmış Dolar Yen vb. yoktu sanki..:)Alıntı:
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nın öncü verilerine göre dış ticaret açığı Ağustos ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22.56 artarak 5.88 milyar dolar oldu.
Saygılar..
o zaman ki krizler kriz bile değilmiş. 3 lü koalisyon nasıl keklendi ise ufak rakamlarla ekonomi kriz diyerek ortalığı velveleye vermişler. şimdi asrın liderimiz bir kaç saat önce sadece suriye lilere 30 milyar dolar harcağımızı söyledi. evet asrın liderimiz canlı yayında söyledi. inanmayacak değiliz herhalde.
*
şimdi 30 milyar dolar nasıl sadece bir yere harcayabiliyoruz bu paralar nerden geliyor ? eskiden 1 milyar dolar bulamayan ülkemiz gömü mü buldu diye kimse sormuyor ?
*
tüm kamu kurumları satılmış bankalar özel sektör gırtlak kredi içinde yüzdüğü şu anlarda üstüne tl mevduatın üzerinde boyu aşan kredi dağıtıldığı bankalarımızla krizin k sinin telaffuz edilmesi yasak bir yana akıldan geçirilemiyor.
*
ecevit ne kek adammış yahu. ortada kriz mriz yokken özel sektöre daya krediyi gitsin mantığını nasıl bulamamışlar ? ver krediyi ver hazine garantisini sat kamu kurumlarını.
*
asrın liderimiz bu paraları nerden bulup harcıyor ? yıllardır sürekli cari açık 30 40 milyar dolardan aşşağı düşmüyor. totalde 400-500 milyar dolar cari açık verdi asrın lider.
?
denetim mekanizmaları olmadığı için ve tüm kurumların hepsi biat ettiği için kefeni giyip emrinde oldukları için bu kurumlarda merkezde hazinede kağıt üzerinde yazan rakamlar gerçekten var mı yok mu asla bilemeyeceğiz.
Bizim gibi kisa bir sure surecek deyip kalici olan otv gibi uygulamalar yapmiyor ABD. Zararini borclu bir ulke bulur ondan cikarir
BENZİN FİYATLARI ÜLKE GENELİNDE BÜYÜK ARTIŞA GEÇTİ
ABD'nin rafineri kapasitesinin yüzde 45'inden fazlası, Meksika Körfezi kıyısında kurulu. Texas eyaletini vuran kasırga, sonrasında ABD genelinde bir haftada benzin fiyatlarında ciddi derecede artışların olduğu belirtiliyor. Texas eyaletinin Corpus Christi ve Houston kentlerinde ABD'nin en büyük petrol rafinerileri bulunuyor. Petrol ve doğalgaz faaliyetlerinin şimdiden aksamaya uğraması, benzin fiyatlarını ülke genelinde artırdı. Yetkililer, rafinerilerden akaryakıt çıkışları yapılmadığı için benzin istasyonlarında birtakım yığılmaların olduğunu, sıkıntıların en kısa sürede giderileceğini belirtiyor. Benzin istasyonları rafinerilerden akaryakıt ihtiyaçlarını alamadıkları için Houston bölgesinde çok sayıda benzin istasyonunun kapalı tutulduğu belirtiliyor.
Texas eyaletinde, tarım ve hayvancılığın tamamen çöktüğü belirtiliyor. Texas'ın hayvancılıkta ABD'nin et tüketiminde yüzde 14'nü, tarım ürünlerinde de ise yüzde dokuzluk bir oranı karşıladığı belirtiliyor. Uzmanlar Texas'ı vuran kasırganın etkilernini ülke genelinde ABD ekonomisini ciddi derecede etkileyeceğini belirtiyor.
Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump'a büyük tepkiler gelmeye devam ediyor. Trump yönetimine yaşanan afet olaylarını ciddiye almadığı, devletin yeterli desteği vermediği, kurtarma ekiplerine destek sağlanmadığı, gerekli önlemlerin alınmadığı ve çok büyük ihmal olduğu gibi ciddi eleştiriler yöneltiliyor. Yetkililer, Texas eyaletinde kasırganın vurduğu bölgeler ile Houston kentinin alt yapı çalışmalarının ve şehirlerin onarılmasının 3 yıl gibi bir zamanı alacağını belirtiyor.
ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Kongre'ye Texas için ilk etapta 7.9 milyar dolarlık bir ödeme için izin istemişti.
----////
Az haber okuyun , kendinizi geliştirin, hiç bir büyük godoman kurumsal fon, parasını grafiklere göre bağlamaz)))
Hayatta değeri artan ya da azalan her şeyin bir sebebi vardır...
Usa ekonomisi için çanlar çalınca para ordan kaçar, grafiklere bakıp, gerçek bir durumu akıllı mantıklı yatırımcı görmezden gelmez)))
Mevzu bu, dolar 2 tl ye düşerse alırım, düşmezse almam, altın ya da beklentili hisseler varken ne işim olur, olana da lafımız yok lakin, rüzgara karşı işemem, grafiklere göre 4.40 tl olacak diyenlerin suratı şu an sırıl sıklam sidik kokuyor, parfümde kesmez bu kokuyu.)))
şekilsiniz ya
Ben şahsım adına crash geliyor felan yazmadım..ama o tip arkadaşın birisine ''sn flash crash'' şeklinde çok kere hitap ettim..ancak hiç bir zaman niye böyle yazıyorlar diyede kızmadım, bir şeyde demedim..çünki kendi adıma konuşayım bir gün doların arkasından mal mal bakacağımızı hiç gözardı etmedim..yukarıda, yani bir önceki gönderide sebeplerinede kısaca değindim..ancak yinede herşey sentral bankerlerin elinde..mecbur kalırlarsa doları yerin dibinede sokarlar bunlar..o zaman başka bir şeyin ardından mal mal bakarız, o farklı konu..:)
Globalde bir şok oluştuğunda dünyanın parası cumburlop ABD hazine bonolarına dalıyor..normalde kaçması lazımdı..Çanlar ABD için çalıyorda, o bakımdan yani..:)
Yoksa 17,8 milyar dolar sıcak para(sene başından beri) globalde bir sıkıntı olduğu için mi bize geliyor..güvenli liman bizmiyiz yoksa..neyse karıştırdım galiba..az okusam iyi olucak..:)
En hızlı 10 mikroişlemcinin 2'si Çin'de, 1'i Almanya, 1'i İsviçre'de (emin değilim), 6'sı ise ABD'de imiş..
Bizim hızlı mikroişlemci babayiğit arama aşamasında..:kahkah:
hatırlıyorum, inanılmazdı türk medyasının tutumu.. amerikan çıkarları adına elinden gelen herşeyi yapmıştı.. güzergah sağlamak karşılığı finans paketi için pazarlık eden türk tarafını küçük düşürmek için muazzam bir kampanya yürütmüşlerdi, at pazarlığı falan, hakikatten utanılacak şeylerdi.. full destek verdikleri amerikan işgalinin sonucu görüyoruz 15 senedir- kan, gözyaşı, açlık, ölen çocuklar, mahvolmuş bir ülke.. ırak-kandil'in pkk üssü olabilmesi de ırak savaşıyla gelen konjonktür oldu
Trump: Zayıf dolar istiyorum.
Stanley Fischer: faiz arttırımını destekliyorum. (kuvvetli dolar)
Stanley Fischer istifa etti.
Trump beyaz sarayda Melani'nin elini tutmuş dolaşıyor.
açık ara en yüksek faiz TL faizi.. açıkça görülüyor..
dünyada faiz niye düşük? amaç ne ? niye sıfır faizler, parasal genişleme programları var ? temel amaç büyümeyi desteklemek öyle değil mi ?
peki TR en yüksek faiz ortamındaki ekonomi olmasına rağmen, nasıl oluyor da en yüksek büyüme gösteren ekonomilerden biri olabiliyor ? bunu da sen düşün :)
saygılar..
ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr'ın, yarın Senato Adalet Komitesinin karşısına çıkarak Rusya'nın 2016 ABD Başkanlık seçimlerine müdahalesiyle ilgili iddialar kapsamında kapalı oturumda ifade vereceği bildirildi. Trump Jr'ın avukatı Alan Futerfas ise yarın yapılacak oturumla ilgili yazılı açıklama yaptı.
http://www.hurriyet.com.tr/trumpin-o...recek-40571190
At pazarlığı ve karikatür deyince bizim basından bahsetmedim açıkçası..aklımdada değil zaten ne yazdılar ne yazmadılar..
At pazarlığı mevzunu söyleyen Bush'du..at pazarlığı konusunda Texas örneği vermişti..karikatürler ise yabancı basında çıkan karikatürlerdi..
Irak konusunda haklısın..
Irak-Kandil konusunda ise yine aklıma kötü şeyler geliyor..içeride bir sürü şehidimiz gelirken..sadece bir kez Kuzey Irağa girebildik..oda girebilirsin dediler girdik..kısa bir süre sonra çık dediler, çıktık..oysa K.Irak o beğenmediğin koalisyon dönemlerinde bile canımızın istediğinde girebildiğimiz yerlerdi..Barzani, Talabani sadece Türk askerini seyretmekle yetinirlerdi..neyse uzatmayayım..
Oooo ortalıkta trilyonlarca dolar..getiriye aç yatırımcı EM'lerde tezgahı iyi kurdu..bir tarafta sağmal inek gibi sağarken diğer tarafta büyümelerine katkıda bulunuyor..filmi tersine çevirdiğinde, yani para çıktığında ise zaten 2008'de yaşadık , krizin merkezi ABD'den daha fazla küçüldük..QE'ler yardıma koştuda toparlıyabildik..
Bugün örneğini verdim..çayına atacak şeker bulamıyan Mısıra bile parasını serbest dalgalanmaya bıraktıktan sonra 40-50 milyar dolar civarında para girdi..birkaç ay önceki rakam, son rakamı bilmiyorum..sanırım sıcak para sayesinde toparlamaya başladılar..IMF faktörünüde unutmadan ekliyeyim..tamamen sıcak paraya bağlamayayım işi..
Ayrıca daha önce konuştuk..tekrara girmek istemiyorum..şekildeki büyüme revizyonu bir önceki revizyondu..:)
http://fs5.directupload.net/images/170906/q7fweyo9.png
Büyüme konusunda şu sorularda sorulabilir tabiki;
KGF hazine garantileri ne alemde..
Kredi-mevduat oranı ne alemde..
Döviz rezervleri ne alemde..
Bankaların likidite riskleri ne alemde vb. vb..
Saygılar..
Artık dünyada krizin ayak sesleri geliyor...ülkeler çaktırmadan sorunlu bankalarına el koymaya başladılar. kripto paralar değerleniyor.Jeopolitik çatışmalarda arrtık yavaş yavaş potaya girdi. Herhangi bir savaş ihtimali bence yok.Ama krizi ötelemek yada yükselen varlık balonunu yavaş yavaş azaltmak için bu tür olayları kullanmak istiyorlar..ABD borsaları hala yükseliş trendinde gözükse de artık yorulma belirtileri göstermeye başladı.FED geri çark etmek üzere.Çünkü hala yeterince büyüme sağlanamıyor.Enflasyon yükselmiyor.Rusya düşük petrol ve doğal gaz fiyatları nedeniyle ciddi gelir kaybına uğradı.Suriyedekis avaşa bir ara ayda 5milyar dolar harcadığı söylenmişti.Ama bu savaş bile petrolü yükseltemedi. İtalyan bankaları keza bayağı borçlu.İtalyan türev piyasa ECB ile ayakta duruyor.Ekonomisi bir düzgün durumda kalan ALAMANLAR gibi....bu alamanlar çok akıllı.Kripto paraya pek varlık yatırmadılar.
Asıl soru şu tahvil balonu nerde patklayacak? Çindemi yoksa italya da mı? hala bir süre daha idare edecekler gibi...ama bakalım nereye kadar?