Trump: Zayıf dolar istiyorum.
Stanley Fischer: faiz arttırımını destekliyorum. (kuvvetli dolar)
Stanley Fischer istifa etti.
Trump beyaz sarayda Melani'nin elini tutmuş dolaşıyor.
Trump: Zayıf dolar istiyorum.
Stanley Fischer: faiz arttırımını destekliyorum. (kuvvetli dolar)
Stanley Fischer istifa etti.
Trump beyaz sarayda Melani'nin elini tutmuş dolaşıyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
açık ara en yüksek faiz TL faizi.. açıkça görülüyor..
dünyada faiz niye düşük? amaç ne ? niye sıfır faizler, parasal genişleme programları var ? temel amaç büyümeyi desteklemek öyle değil mi ?
peki TR en yüksek faiz ortamındaki ekonomi olmasına rağmen, nasıl oluyor da en yüksek büyüme gösteren ekonomilerden biri olabiliyor ? bunu da sen düşün
saygılar..
ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr'ın, yarın Senato Adalet Komitesinin karşısına çıkarak Rusya'nın 2016 ABD Başkanlık seçimlerine müdahalesiyle ilgili iddialar kapsamında kapalı oturumda ifade vereceği bildirildi. Trump Jr'ın avukatı Alan Futerfas ise yarın yapılacak oturumla ilgili yazılı açıklama yaptı.
http://www.hurriyet.com.tr/trumpin-o...recek-40571190
At pazarlığı ve karikatür deyince bizim basından bahsetmedim açıkçası..aklımdada değil zaten ne yazdılar ne yazmadılar..
At pazarlığı mevzunu söyleyen Bush'du..at pazarlığı konusunda Texas örneği vermişti..karikatürler ise yabancı basında çıkan karikatürlerdi..
Irak konusunda haklısın..
Irak-Kandil konusunda ise yine aklıma kötü şeyler geliyor..içeride bir sürü şehidimiz gelirken..sadece bir kez Kuzey Irağa girebildik..oda girebilirsin dediler girdik..kısa bir süre sonra çık dediler, çıktık..oysa K.Irak o beğenmediğin koalisyon dönemlerinde bile canımızın istediğinde girebildiğimiz yerlerdi..Barzani, Talabani sadece Türk askerini seyretmekle yetinirlerdi..neyse uzatmayayım..
Oooo ortalıkta trilyonlarca dolar..getiriye aç yatırımcı EM'lerde tezgahı iyi kurdu..bir tarafta sağmal inek gibi sağarken diğer tarafta büyümelerine katkıda bulunuyor..filmi tersine çevirdiğinde, yani para çıktığında ise zaten 2008'de yaşadık , krizin merkezi ABD'den daha fazla küçüldük..QE'ler yardıma koştuda toparlıyabildik..
Bugün örneğini verdim..çayına atacak şeker bulamıyan Mısıra bile parasını serbest dalgalanmaya bıraktıktan sonra 40-50 milyar dolar civarında para girdi..birkaç ay önceki rakam, son rakamı bilmiyorum..sanırım sıcak para sayesinde toparlamaya başladılar..IMF faktörünüde unutmadan ekliyeyim..tamamen sıcak paraya bağlamayayım işi..
Ayrıca daha önce konuştuk..tekrara girmek istemiyorum..şekildeki büyüme revizyonu bir önceki revizyondu..
Büyüme konusunda şu sorularda sorulabilir tabiki;
KGF hazine garantileri ne alemde..
Kredi-mevduat oranı ne alemde..
Döviz rezervleri ne alemde..
Bankaların likidite riskleri ne alemde vb. vb..
Saygılar..
Son düzenleme : enki; 06-09-2017 saat: 23:13.
Artık dünyada krizin ayak sesleri geliyor...ülkeler çaktırmadan sorunlu bankalarına el koymaya başladılar. kripto paralar değerleniyor.Jeopolitik çatışmalarda arrtık yavaş yavaş potaya girdi. Herhangi bir savaş ihtimali bence yok.Ama krizi ötelemek yada yükselen varlık balonunu yavaş yavaş azaltmak için bu tür olayları kullanmak istiyorlar..ABD borsaları hala yükseliş trendinde gözükse de artık yorulma belirtileri göstermeye başladı.FED geri çark etmek üzere.Çünkü hala yeterince büyüme sağlanamıyor.Enflasyon yükselmiyor.Rusya düşük petrol ve doğal gaz fiyatları nedeniyle ciddi gelir kaybına uğradı.Suriyedekis avaşa bir ara ayda 5milyar dolar harcadığı söylenmişti.Ama bu savaş bile petrolü yükseltemedi. İtalyan bankaları keza bayağı borçlu.İtalyan türev piyasa ECB ile ayakta duruyor.Ekonomisi bir düzgün durumda kalan ALAMANLAR gibi....bu alamanlar çok akıllı.Kripto paraya pek varlık yatırmadılar.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Asıl soru şu tahvil balonu nerde patklayacak? Çindemi yoksa italya da mı? hala bir süre daha idare edecekler gibi...ama bakalım nereye kadar?
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri