Sayfa 487/1009 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587987 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,889 - 3,896 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Teşekkürler Sevgili enki:

Bizimki pozisyonumuza göre bir yaklaşım...

Çok terso oldum o başka.

Olacağım da. Çare yok.

Bizde bu ense oldukça.

Yalnız paranın sayısal öneminin giderek ne kadar azaldığı, yepyeni bir boyuta geçtiğimiz konusunda elhak haklısın.

Eski Amerikan filmlerini izlerken bazan şaşırırım.

Bin doların bile kıymetli olduğu yıllar.

Sonra hepimiz hatırlarız. Bu yönetim 1 milyar dolar hibe karşılığında (evet sadece 1 milyar dolar), Irak Savaşında ülke topraklarının bir kısmını yabancı (ABD) ülkenin askeri güçlerinin kullanmasına izin verecekti.

Nasıkl olduysa Meclisten geçmedi.

2. USDTRY de 3.4750 üstü olursa

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Teşekkürler Sevgili enki:

Bizimki pozisyonumuza göre bir yaklaşım...

Çok terso oldum o başka.

Olacağım da. Çare yok.

Bizde bu ense oldukça.

Yalnız paranın sayısal öneminin giderek ne kadar azaldığı, yepyeni bir boyuta geçtiğimiz konusunda elhak haklısın.

Eski Amerikan filmlerini izlerken bazan şaşırırım.

Bin doların bile kıymetli olduğu yıllar.

Sonra hepimiz hatırlarız. Bu yönetim 1 milyar dolar hibe karşılığında (evet sadece 1 milyar dolar), Irak Savaşında ülke topraklarının bir kısmını yabancı (ABD) ülkenin askeri güçlerinin kullanmasına izin verecekti.

Nasıkl olduysa Meclisten geçmedi.

İnsan öyle düşündüğü için mi pozisyon alır, yoksa pozisyon aldığı için mi öyle düşünür..yumurta-tavuk hikayesi gibi..

Forumda en ilginç suçlamardan biriside pozisyonuna göre konuşuyorsun suçlamasıdır..ya zaten insan öyle düşündüğü için pozisyonunu almıştır..dinlersin, akılına yatar yatmaz..nihayetinde herkes bildiğini yapar, bu kadar basittir..

Neyse yukarıdaki borsa-yabancı yatırımcı konusuna şunuda ilave edeyim..adamlar kolay para ile en son sirke şirketimiz Kükrer gıdayı aldılar..bankalarımız şirketlerimiz, belki bir kısmı %100 olmasada hisse-pay sahipliği ile yabancıların elinde..

Globalde kötü bir şeyler olacaksa zaten yabancının parası kendi ülkesindede tehlikede , Türkiye'dede tehlikede..dolayısıyla bulunan kolay para ile şirket, banka vb. almak çok daha kolay ve mantıklı gözüküyor..dolarların devamıda geliyor zaten..

Birilerinin harlaması gürlümeside sonuç itibarıyla bu saatten sonra pek bir önemli olmayabilir..Mısırda bile Mısır parası dalgalanmaya bırakıldığından itibaren halk fakirleşti ama en son 2 ay önceydi, son rakamı bilemeyeceğim, 40-50 milyar dolar civarında ülkeye para girişi oldu..muhtemelen düzelme yoluna gidiyorlardır..

O yüzden kötü ihtimal Mısır gibi bir duruma düşersen , adam sirkesini yurt içinde değilde Ortadoğu'da Balkanlar'da vb.. satar, olur biter..Abarttım mı..

4. ALTIN sanki savaşı fiyatlıyor

Kısa Vadeli yatırımlarla nakitte kalmakta büyük fayda var.

5. Gelmiş geçmiş en büyük hisse rallisini acaba hangi olay sonladıracak? Hisse Senediniz varsa arkanızı duvara yaslayarak gezmenizi tavsiye ederim! Tecavüzcü Coşkun her an işbaşı yapabilir ve uzun sürebilir.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    ALTIN sanki savaşı fiyatlıyor

ALTIN sanki savaşı fiyatlıyor

1929 buhranı neticesinde tam on sene sonra 1939'da 2. dünya savaşı çıkmıştı..aşağıdaki grafiğe savaş mantığıyla bakarsak, 2008 buhranı sonucu 2018'de savaş çıkacak demektir..

Dört beş ay daha vaktimiz olabilir..

Gelmiş geçmiş en büyük hisse rallisini acaba hangi olay sonladıracak? Hisse Senediniz varsa arkanızı duvara yaslayarak gezmenizi tavsiye ederim! Tecavüzcü Coşkun her an işbaşı yapabilir ve uzun sürebilir.

7. Buralara yazmanın fazla bir manası kalmadı artık..
    Dolarda öyle aman aman yükseliş bekleyen 4 tl 4.5 tl daha çok bekler..

Borsada düzeltme dışında 70K falan bekleyen daha çok bekler..
    eurusd de düzeltme dışında çöküş bekleyen daha çok bekler...

3 senelik dolar trendi i bütün dünyada bitmiştir..Geçmiş olsun..

2018 ortası gibi dolar beklentim 3.10..
    Oraya kadar 1 cent bile almam..
    3.10 dan bi zıplama yapar diye düşünüyorum..O zıplamada bakacaz artık durumlara..
    Allahtan atılacak barutumuz var biraz daha..
    Zarara mal vermek istemiyorum..Hele dolarda..Hisse olsa başka hissede çıkarırsın zararınıda dolar ı versen nereden çıkaracan..

Grafiklerle hem eurusd hemde usdtry yi anlattım bütün yaz..3.40 lar dedik bayram da 3.41 ile gördük..

FED eylül de 3 senelik dolar trendini kıracak gümbür gümbür hemde..

8. Geriye kalıyor bize has gerginlikler..
    Onda da herşey kontrol altında..
    2.90 3.90 hareketi bilerek ve isteyerek yapıldı..
    Genel kanı kontrolü kaybettikleri yönünde idi ama bu ALGI idi..
    Şimdi hala kafalar o ALGI da..Abi doları zorla tutuyorlar algısı..
    Yahu TRY yi hadi tutuyorlar da bütün EM ler dolar karşısında değer kazanıyor..Hepsini mi tutuyorlar..
    Geçiniz..Bu gibi fikirlerle yatırım yaptık tuttuk şeyi..

Dolarcılar için bi tane daha çok bütük dezavantaj var..O da OHAL ın kalkması..

FETÖ den tutuklananları izleyin..Gittikçe azalmaya başladılar..Yani kaldıracak adam kalmadığı noktada daha da fazla uzatmayacaklardır..
    Turp gibi sıkıyorlar herifleri..Daha su çıkmıyor ama..

K.Kore tam bir saçmalık..Dünyada hiç kimse umursamıyor..Japonya borsası bile ite kaka zor bela düşürüyorlar..
    Dünyayı yönetenler finansal piyasaları da yönetiyor..Öyle kimse şu aşamada atom savaşını falan göze alamaz..

İran israel e atom bombası sallayacak idi bir kaç sene evvel bunun yaygarası vardı..İmkansız demiştim..Tarih bilen bir kişi bunun imkansız olduğunu çok iyi bilirdi..Cahiliz..

Misal suriye meselesi ne oldu..Fırat kalkanı..işid bitti mi.YPG LPG tüpgaz bayırbucak türkmenleri falan filan fıstık..Ne oldu..
    Yine arakan meselesi gündemde..

K.Kore de tiyatro tamamen..Hiç bi cacık çıkmaz..
    Dünyada trilyon dolarları yönetenler umursamıyor burada toplaşmış 3 kişi K.Kore ye göre pozisyon alıyor..

Sürç-ü Lisan eyledi isek affola..

Bu arada dikkatimi çekti..Burada ne zararı yawww dolarlarım aynen duruyor diyen powerpc dostum diğer forumda 50K zarardayım bekleyecez artık diye yazmış....İlginç geldi belirtmeden geçemedim..

Haaa son olarak..Almanya ile hırlaşmamız da tamamen alman seçimleri yüzünden..eylül 24 ünde sanırım..
    24 eylülden sonra can ciğer kuzu sarması olur yahu şu ticaret hacmimi 2 katına çıkaralım mesajları veririz..

Hikaye hepsi..Yıllardır aynı teraneler ile kandırdılar bizi..

Sayfa 487/1009 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •