MOPAS MOPAŞ Marketçilik
Arz Fiyatı: 35.00 TL
Lot sayısı: 57.330.000 Adet
Arz büyüklüğü: 2 Milyar TL
Bireysele Eşit Dağıtım
Başvuru Tarihleri: 21-22-23 Ocak
https://pbs.twimg.com/media/Ghb8UqtW...pg&name=medium
Printable View
MOPAS MOPAŞ Marketçilik
Arz Fiyatı: 35.00 TL
Lot sayısı: 57.330.000 Adet
Arz büyüklüğü: 2 Milyar TL
Bireysele Eşit Dağıtım
Başvuru Tarihleri: 21-22-23 Ocak
https://pbs.twimg.com/media/Ghb8UqtW...pg&name=medium
Pahalı bir arz. Enflasyon muhasebesiz sonuçlarla, enflasyon muhasebesi uygulanmış diğer şirketleri karşılaştırıp yüksek değer bulmuşlar.
https://www.youtube.com/watch?v=yIlTBqC0FWI
Nihai dağıtıma esas tahsisat oranları Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için %38,46, Mopaş Grubu Çalışanları için %2,52, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar için %48,19 ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar için ise %10,84 olarak gerçekleşmiştir.
Yurt içi bireysel yatırımcılara dağıtılması planlana pay : 38.411.100 (%67)
Gelen talep : 22.048.560 adet - 235408 kişi
Dağıtılan : 22.048.560 adet - 235408 kişi
Hatta ky'den artan 16 milyon lotu da yine yurtiçi kurumsala vermişler...
Yurt içi kurumsala dağıtılması planlanan pay : 11.466.000 (%20)
Gelen talep : 41.192.750 adet - 64 kurum (%56)
Dağıtılan : 27.626.554 adet - 61 kurum (%48)
Kesin yine kurumsala iskontolu vermişlerdir...
Akfen'de ky'ye ayrılan 26 milyondu, gelen talep 22 milyondu...
Bunda ayrılan 38 milyon gelen talep 22 milyon...
Nasıl yorumlamak lazım bilemedim...
Birebir kıyaslama aslında çok doğru değil... Sahipleri ve sahiplerinin karakterleri farklı, sektörler farklı, son 3 yıllık karlar farklı, farklı da farklı...
Benim çekinmeme sebep olan noktayı yazayım...
-KY'den yeteri talep yok, artanı yine kurumsala vermişler...
-Kurumsala fazladan verilen 16 milyon (Bu akfis te 4 milyon idi)...
-Ve en önemlisi kurumsalların iskontolu almış olması...
29 ocak ilk işlem günü.
Benim gözlemim:Şirket yönetimi atak yapabiliyor.Risk alabiliyor.Mağazaları iyi yerlere açıyor.Migros gibi Şok gibi durağan ve yavaş giden değil.AKTİF.Atalar Kordonboyu,havacılar kampı yanına geçen ay bir mağaza açtı 10-15 gün % 30-40-50 gibi iindirmle işe başladı.Müşteriyi adeta bağladı.Orta vadede çok umutluyum.Y.T.Değildir.
bist de bim , migros , şok . büyük olarak 3 tane parekende şirketi var
bim 9 aydan 9 aylığa kadar 12 aylık 364 milyar hasılat yapmış sermaye 607. 2 milyon sermaye ye bölünce 602 bin tl katları kadar satış yapmış hisse cari fiyatı 515 tl
migros aynı şekilde 12 aylık 202 milyar hasılatı var sermayesi 181 054 milyon sermayesine bölünce 1 115 00 tl katları kadar satış yapmış cari fiyatı 548 bin tl
şok ** aynı şekilde 12 aylık 141 milyar hasılatı var sermayesi 593 290 milyon sermaye ye de bölünce 236 tl katları kadar satış yapmış cari fiyatı 38 40 tl
mopaş **aynı şekilde 12 aylık hasılatı 12 milyar 370 milyon yeni sermayesi ile 273 milyon sermaye ye bölünce 45 30 tl katları kadar satış yapmış halka arz fiyatı 35 00 tl
yukardaki parekende şirketlerin bilançolarındaki favök karına göre kar marjlarına borçluluğuna göre F K oranları düşük veya yüksek oluyor takaslarında toplu olması hisse fiyatı üzerinde etkili oluyor çok toplu değilse hisse fiyatı de düşük olabiliyor . defter değerlerine de iyi bakmak gerekir kendim şahsen yıllık ciro üzerinden defter değeri ve f / k oranı üzerinden fiyatı ucuz mu pahalı mı değerlendiriyorum dönen varlıkları ile kısa ve uzun vade toplam borçlarının orantısını bulup dönen varlıkdan borçlarının az olması iyi dir . faize çalışması karını etkiler isteyen istediği gibi fiyatını değerlendirip fiyatını kafasında oluşturabilir .
yatırım tavsiyesi değildir
Gong, MOPAŞ için çalacak...
İlk işlem günü...
sn Kartopu görüşlerinize katılıyorum..Onlar çok önemli..Ama o şirketler mopaş kadar dinamik değiller.Hisse kısa vadede düşse bile (yükselebilir de).Orta vade için umutluyum.Yat. tav.değildir
Açılış tavan açtı 38.500-peşi 35 cıvarı,tekrarında yine tavan :notr:
İnvestingte bir arkadaş açıklamış,sonuna kadar haklı,kent denen bir şirket var,yurt dışında milyarlar dolar değeri var,yurt içi hariç fiatı 900 altında,sadece bu şirketten örnek verdim.
Artık hiç kimse maalesef bir şirketin değeri ne olmalı nedir ona göre yatırım yapalım ona göre para harcayalım derdinde değil... Şu hale bak arkadaş daha yeni halka olan bu şirket piyasa değeri 10 milyarı geçmiş.... 1500'ün üzerinde yurtiçi yurt dışı mağazası bulunan tasarımdan üretimi üretimden satışa tüm süreçlerde yer alan daha birkaç gün önce 200.000 metrekarelik yeni sünger fabrikasını devreye alacağını duyuran 150 milyon sermayesi bile olmayan Yataş.... 5 milyar bile etmiyor.... Borsanın cılgıtı çıktı
https://i.hizliresim.com/ly7kqqn.png
https://i.hizliresim.com/6xky0cn.png
https://i.hizliresim.com/6xky0cn.png
talep az geldiği için ortakların ek satışı iptal oldu halka arza 236 844 bin bireysel yatırımcı katılmış yatırımcılara yazdıkları kadar vermişler bireysel ve kurumsalın almadığı lotlar varsa konsorsiyum olan aracı kurum tamamını almak mecburiyeti var ne kadarını aldığını ancak aracı kurum bilir konsorsiyum lideri de info bugün tahtadan satışa gelenleri alıyor turşusunu kurmayacak herhalde .
yatırım tavsiyesi değildir
37 altında,yani öpme modunda sayılır :evil:
İstanbul ve Kocaeli de pek çok semtte çok yaygın bir market ağı. Gördüğüm kadarıyla migros, carrefour ve üç harfli marketlerden çok daha fazla çalışan büyük süpermarketleri var. Yatırımcının pek çok ıvır zıvır şirketlerin halka arzı yüzünden ağzı yandı. Haklı olarak yoğurdu üfleyerek yiyor :) ama mopaş bence hisselerinin % 21 civarını halka arz ederek gıda/parekende sektörü yatırımcıları için bir alternatif oldu. İleriki zamanda bana göre iyi bir yatırım enstrümanı olmaya aday.
Şirket'in halka arzdan elde edeceği toplam net gelirin 1.430.500.000 TL olması beklenmektedir. Halka arz kapsamında elde edilecek gelirin %40-%45'ine karşılık gelen tutarın yeni mağaza yatırımlarında, %15-%20'sine karşılık gelen tutarın güneş enerjisi santrali yatırımlarında, %15'ine karşılık gelen tutarın tarımsal yatırımlarda, %15'ine karşılık gelen tutarın işletme sermayesinin güçlendirilmesinde, %10'unun ise e-ticaret ve teknoloji yatırımlarında kullanılması planlanmaktadır.
Şirketin mevcut pay sahipleri 5 iş günü süreyle geri alım emri taahhüdünde bulunmuştur. Detaylı bilgi için izahname s.273-274. Borsa'da 29 Ocak'ta işleme başladığına göre süreç 5 Şubata kadar devam edecek.
Daha yeni halka arz olmadımı ?,bunların iyisi olmaz hepsi yatırımcı düşmanı sistem öyle tezgahlanmış,zaten ilk günden sattım gitti,zaten fazla girmiyorum 50 lot bunlara fazla gibi,zaten eskisi gibi değiller ne yazarsan onu veriyorlar,önceden 20-40 arası veriyorlardı.
Halka arz olan şirketlerden küçük yatırımcı epey darbe yedi. Özellikle borsaya yeni girenler bu halka arzlara balıklama atladı ve avlandılar. Ben MOPAŞ'ın bu halka arz olan bir sürü şirketten biraz ayrıştığını düşünenlerdenim. Sürekli büyüyen ve yatırım yapan marketler zinciri. Zaman ne gösterecek bakalım.
Borsada sadece yalan dolan en iyi yatırım arsa altın mopaştan hiç bir zaman alışveriş yapmadım yapmam çok pahalı bimle kıyaslanmaz bile uzak durun
Mopaştan borsadan uzak durun altın arsa arkadaşlar borsa yalan dolan
Borsadan uzak durun valla mal çakıyor hepsi altın ve arsa en iyi yatırım
Altın ve arsa diyorum geri hepsi boş borsa tam kumar küçük yatırımcı hiç kazanmaz
Borsa kumar yeri kazanan sadece spk ve şirket sahipleri mopaştan 50 yıldır bi şey almadım girerim pahalı bir halka arz
Altın ve arsa diyorum paranız varsa fazla bi sokak çoçuğunu doyurun bu kumarbaz patronları değil
Spek bey/hanım senin IQ' ün bana yetişemez 15 kuruşa kadar alırım.Bu forumu okuduğunu da biliyorum.15 kuruştan aşağı gösterirsen sen ;15 kuruştan dönersen ben kazanırım.Bunu düşük IQ ' lü kafana sok. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR :halay:
Spk ve şirketler küçük yatırımcıyı enayi keriz olarak görüyor 15 liralık mopaşı 35 liradan halkın arzına sunuyolar arkadaşlar borsadan uzak durun altı ve arsa diyorum borsa sadece yalan dolan kendi görüşümdür akfiste 39 dan arz ettiler 23 lira halan pahalı bunlar
Mopaşın 15 lere bile gelecegini düşünüyorum altın ve arsa diyorum
Küçük yatırımcıyı keriz yerine koymayın artık vatandaş sende her kağıda atlama ucuz kazandırır diye altı ve arsa diyorum
Patronlar maliyetleri vatandaşa ödettiriyor.Malınızı patronlara yediirmeyin.Allah yolunda harcayın.fakire ihtiyaç sahiplerini gözetin