Sayfa 2/7 İlkİlk 1234 ... SonSon
Arama sonucu : 50 madde; 9 - 16 arası.

Konu: MOPAS MOPAŞ Marketçilik

Alıntı Originally Posted by Denizdenizli61 Yazıyı Oku
    Kurumsal iskontolu verildiyse ky yandı.
    Gerçi sahipleri önemli Fisfıs sahibi gibi mi çıkacak,
    yoksa az biraz dürüst mü?
    Birebir kıyaslama aslında çok doğru değil... Sahipleri ve sahiplerinin karakterleri farklı, sektörler farklı, son 3 yıllık karlar farklı, farklı da farklı...

Benim çekinmeme sebep olan noktayı yazayım...

-KY'den yeteri talep yok, artanı yine kurumsala vermişler...

-Kurumsala fazladan verilen 16 milyon (Bu akfis te 4 milyon idi)...

-Ve en önemlisi kurumsalların iskontolu almış olması...
    Paylaşımlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez... Ne mutlu TÜRK'ÜM diyene...

2.  Alıntı Originally Posted by snowdancer Yazıyı Oku
    Birebir kıyaslama aslında çok doğru değil... Sahipleri ve sahiplerinin karakterleri farklı, sektörler farklı, son 3 yıllık karlar farklı, farklı da farklı...

Benim çekinmeme sebep olan noktayı yazayım...

-KY'den yeteri talep yok, artanı yine kurumsala vermişler...

-Kurumsala fazladan verilen 16 milyon (Bu akfis te 4 milyon idi)...

-Ve en önemlisi kurumsalların iskontolu almış olması...
    Zaten inanılmaz fiyatlarla arz oluyorlar. Küçük yatırımcıyı söğüşlüyorlar. Talep olmayınca da iskontolu ya da komisyon usülü milyon lotlar aracı kurumlara veriliyor. Orada ki speklerin hareketine göre belli olur

3. 29 ocak ilk işlem günü.

4. Benim gözlemim:Şirket yönetimi atak yapabiliyor.Risk alabiliyor.Mağazaları iyi yerlere açıyor.Migros gibi Şok gibi durağan ve yavaş giden değil.AKTİF.Atalar Kordonboyu,havacılar kampı yanına geçen ay bir mağaza açtı 10-15 gün % 30-40-50 gibi iindirmle işe başladı.Müşteriyi adeta bağladı.Orta vadede çok umutluyum.Y.T.Değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,629
     Alıntı Originally Posted by erich fromm Yazıyı Oku
    Benim gözlemim:Şirket yönetimi atak yapabiliyor.Risk alabiliyor.Mağazaları iyi yerlere açıyor.Migros gibi Şok gibi durağan ve yavaş giden değil.AKTİF.Atalar Kordonboyu,havacılar kampı yanına geçen ay bir mağaza açtı 10-15 gün % 30-40-50 gibi iindirmle işe başladı.Müşteriyi adeta bağladı.Orta vadede çok umutluyum.Y.T.Değildir.
    Yarın açılışta görürüz,yani yok aslından farkımız biz osmanlı bankasıyız deyip yarına bakalım.

6. bist de bim , migros , şok . büyük olarak 3 tane parekende şirketi var
    bim 9 aydan 9 aylığa kadar 12 aylık 364 milyar hasılat yapmış sermaye 607. 2 milyon sermaye ye bölünce 602 bin tl katları kadar satış yapmış hisse cari fiyatı 515 tl

migros aynı şekilde 12 aylık 202 milyar hasılatı var sermayesi 181 054 milyon sermayesine bölünce 1 115 00 tl katları kadar satış yapmış cari fiyatı 548 bin tl

şok ** aynı şekilde 12 aylık 141 milyar hasılatı var sermayesi 593 290 milyon sermaye ye de bölünce 236 tl katları kadar satış yapmış cari fiyatı 38 40 tl

mopaş **aynı şekilde 12 aylık hasılatı 12 milyar 370 milyon yeni sermayesi ile 273 milyon sermaye ye bölünce 45 30 tl katları kadar satış yapmış halka arz fiyatı 35 00 tl

yukardaki parekende şirketlerin bilançolarındaki favök karına göre kar marjlarına borçluluğuna göre F K oranları düşük veya yüksek oluyor takaslarında toplu olması hisse fiyatı üzerinde etkili oluyor çok toplu değilse hisse fiyatı de düşük olabiliyor . defter değerlerine de iyi bakmak gerekir kendim şahsen yıllık ciro üzerinden defter değeri ve f / k oranı üzerinden fiyatı ucuz mu pahalı mı değerlendiriyorum dönen varlıkları ile kısa ve uzun vade toplam borçlarının orantısını bulup dönen varlıkdan borçlarının az olması iyi dir . faize çalışması karını etkiler isteyen istediği gibi fiyatını değerlendirip fiyatını kafasında oluşturabilir .
    yatırım tavsiyesi değildir

Gong, MOPAŞ için çalacak...

İlk işlem günü...
    Paylaşımlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez... Ne mutlu TÜRK'ÜM diyene...

8. sn Kartopu görüşlerinize katılıyorum..Onlar çok önemli..Ama o şirketler mopaş kadar dinamik değiller.Hisse kısa vadede düşse bile (yükselebilir de).Orta vade için umutluyum.Yat. tav.değildir

Sayfa 2/7 İlkİlk 1234 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •