Alýntý Originally Posted by HYPATAI Yazýyý Oku
10 GÜNLÜK SÜREÇTE DK,SAATLÝK LÝKLERDE belli bir formasyon ard arda 8-10 kez yinelenerek yapýldý ve benimde dikkatimi çekti,hareketler belli bir sistem dahilde yapýlýyor. Bu bir tesadüf olamaz.
Benim gördüðüm, tahtada aktif olarak 5 ayrý kurumun robotu iþlem yapýyor. Yani kurumsal anlamda. Ben ve diðer onlarca traderin Matriks, Ýdeal vs. terminallerinden yapýlanlar hariç.

Fiyatlamalarýn, SPK onayý gerçekleþmeden stabil bir seviyeye gelmesi þimdilik mümkün gözükmüyor. Cuma günü sadece ben 186 bin lot alýp satmýþým tahtada. Bu iþlemler klasik anlamda yatýrýmcý iþlemleri deðil yani...Algoritmalarýn oluþturduðu sinyaller; tamamen sanal...

***

Þirketimizin %92 oranýnda iþtiraki olan Çan Kömür ve Ýnþaat A.Þ., Çanakkale ili Çan ilçesinde kurulacak 340 MWm/330 MWe gücündeki yerli kömüre dayalý termik santral yatýrýmý finansmaný ile ilgili olarak Yapý Kredi Bankasý A.Þ. ve Halk Bankasý A.Þ. "Kredi Verenler" konsorsiyumu aracýlýðý ile 116 Milyon Euro tutarýnda, ilk üç yýl ana para geri ödemesiz olmak üzere toplam 8 yýl vadeli, proje finansmaný kredisinin kullanýlmasýna iliþkin kredi ve teminat sözleþmeleri 14.01.2015 tarihinde tüm taraflarca imzalanmýþtýr.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/408375
"2019 Mart sonu itibariyle stabil üretime geçen Çan2 Termik Santrali, mevcut baca gazý arýtma sistemleri sayesinde 06.12.2019 tarihinde aldýðý Emisyon Çevre Ýzni ile ülkemizde pulverize yanma teknolojisi ve yerli linyit kömürü kullanarak üretim yapan ve çevre iznine sahip olan tek termik santral konumundadýr."

CANTE henüz bir bebek, gerçek anlamda faaliyete geçeli daha 4 yýl bile olmamýþ. Yýllara sari üretimde desen hiç bir sýkýntý görünmüyor:



Þirketin (genel anlamda grubun) borçluluk yapýsýný düzeltmek herkesin menfaatine. Þirket kurucu ortaðý rahmetli Korkut Özal, yönetimde de çocuklarý kuzenleri vs var yani hepsi tuzu kuru adamlar. Borsayla morsayla, parayla pulla iþi olmayan tipler. Yurt dýþý sendikasyon kredilerini yenilemekte zorlanan bankalarýmýz -anlaþýlan o ki- bu yýl sözleþme süresi dolan kredilerden arta kalaný yenilememiþler, bunlar da böyle bir yol bulmuþ.

Bence gayet adilane bir çözüm...YTD