Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
bireyselde bir degişim olacagını sanmam...çünkü kiralık yazlıgı olan kişiler yazlıklarını tanıdıgı bildigi kişilere verirler...satmadan önce ben oyle yapıyordum çünkü..abim abimin bacanagı kuzenler vs ..1 ay 15 gün tutuyorlardı..sahibindene koydugum zaman emlakçı geliyor senelik geberik fiyat veriyor..o günlük veriyordu..ama bu seferde evin içine ediliyordu...bende senede 1 ay falan kalıyordum.. birde bahar aylarında havların güzel oldugu zamanlarda hafta sonları gidip geliyordum...böylece kendimde kullanıyordum...ama emlakçıya verirsem tamamen kendi kullanımımdan çıkıyordu..sahibindene koyamıyorsun ..çünkü uzaksın ..her evi görelim diyen için kilometrelerce yolda yapılmaz..sitenin güvelikçisine anahtar bıraksan..o da olmuyor...ha şu var o bölgede yaşayan ve bunu iş edinmiş...2-3 tane yazlıgı olan boş insanlar var.. onlar sahibindene ilan koyup bu işlere koşturuyordu..bunların talebi kesilir..genel konut piyasası gibi hareket eder...genelde konut fiyatları düşerse yazlıklarda düşer.. yükselirse yazlıklarda yukselir...ha yazlıklar biraz fazla yukselmişti.. o köpük gidebilir belki...hatta şoyle birşey var.. airbnb de şehirmerkezindeki evlerde tüm binadan imza alma zorunlulugu geldigi için ...yazlıklar genelde mistakil oldugundan... daha rahat ruhsat çıkar...iş levhaya kaldıysa ..onu çıkartmak kolaylaşır ..buda ayrı bir talep getirebilir..
300 bin ev var AirBnb de ve Sahibinden de kayıtlı, kısa süreli kiralık olan, Türkiye de. Sizin bahsettiğiniz toplamın belki %2 si bile değildir.

Yazlıkta çok fazla satış olacak. Özellikle AirBnb yi yabancıların evleri üzerinden yapan aracı sahtekar emlakçılar ayvayı yediler.