Ana sayfa Borsa Borsada Bugün – 30 Ekim Pazartesi

Borsada Bugün – 30 Ekim Pazartesi

Borsada volatilitenin son derece yüksek olduğunu ve gelebilecek haberlere çok sert tepkiler oluştuğunu gördük. Her ne kadar borsa düşüş için İsrail-Hamas savaşını kullanmış olsa da 4 ayda %90’dan fazla prim yapan borsa zaten bir şekilde kar realizasyonlarını görecekti. Zaten RSI uyumsuzluğu uzun zamandır buna işaret ediyordu. Eylül ve Ekim aylarında yabancı satışı da başka bir etken oldu.

Reuters haberine göre bu sabah İsrail Gazze’nin kuzeyine tanklarla giriş yaptı. Bu haber borsadaki kırılganlığı artırabilir.

Teknik bakarsak sistemlerimiz negatif, endeks hareketli ortalaması ve haftalık pivot seviyesi altında ve genel görünüm negatifte kalmayı sürdürüyor.

Stochastic RSI iki şekilde sinyal üretir: 1) Hareketli ortalamasını kestiği zaman 2) Belirli seviyeleri kestiği zaman. Her gün sistemleri optimize ederek buraya ekliyorum, bu hafta başında “seviye bazlı” sinyaller volatil piyasada daha az duyarlı olacaktır üstelik daha iyi optimize değerlerine sahipler. Bu nedenle grafiğimize eklendi.

Günlük BIST100 Endeks Teknik Analizi

Her sabah BİST100 grafiği ile hareketli ortalamayı ve en verimli iki sistemi ve farklı indikatörleri grafik olarak izleyeceksiniz. Bu sistemlerden sizin risk anlayışınıza uyan, yatırım sisteminizi daha iyi yansıttığını düşündüğünüz bir ya da bir kaç sistemi direk izlemeye başlayabilirsiniz.

Örneğin StochRSI hızlı hareket ederken RSI ve hareketli ortalama daha yavaş hareket eder.

Pivot Seviyeleri

Önemli Bültenler

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here