Adam eşyalarını evlerini sattı, bir şey sahibi olmayacağım dedi ama dünyanın en zengini oldu
Printable View
Ktm %+0,148
mps %+1,251
opb %+0,384
sua %+0,054
YAS +1,08
Ydı +1,06
Yeni fonların çıkışlarını nereden takip edebiliyoruz ? Tefas'ta öyle bir bildirim var mı ?
Digital paraya yatırım yapan bir fon çıkartamadılar. Çıkartan çok talep görürdü. Saklamasını da sağlayacak. Çünkü insanların en büyük çekincesi ben nasıl saklayacağım kısmı idi. Tarım fonu dışında yeni gerçek digital para fonunun da çıkması ne güzel bir çeşitlilik olurdu.
spk bülten. https://www.spk.gov.tr/Bulten
Merhaba,
5 Ocak Salı günü portföyümde bulunan YAC fonu için satış emri verdim. Satış valörü 3 gün.
Beni şaşırtan satışın gerçekleştiği fiyat. Satış 6 Ocak Çarşamba günü fiyatı olan 1,914736'dan gerçekleşti.
Ben bugünün fiyatından satış olmasını bekliyordum.
Anladığım kadarıyla valör kaç gün olursa olsun satış emri verildiği gün, gün sonunda oluşan fiyattan gerçekleşiyor satış.
Siz ne dersiniz, yanlış mı anlamışım?
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın hellistheothers, selamlar :)
Değişken fonlarda hisse senedi oranı düşük olanlar arasından seçim yapmaya çalışıyorum.
EIB ve EIC'yi kıyaslandığımda, EIC son 1, 3 ve 6 ayda daha iyi performans göstermiş.
EIB'de finansman bonosu oranı yüksekken, EIC'de özel sektör kira sertifikaları oranı yüksek.
Fonun fiyat performansı haricinde nasıl bir kıyaslama yapmam gerektiğini belirlemeye çalışıyorum.
Sizin EIC yerine EIB'yi tercih etmenizin nedeni nedir?
Evet satış valörü 1 de olsa 2 de olsa 3 de olsa valör paranın hesabınıza geçtiği tarihtir. Fiyatsa öğlene kadar vermeniz durumunda o günkü kapanıştan olacaktır. O yüzden 1 gün önceki gün fiyatından olması normal durumdur.
Yurt dışı fonlarda 28 ekim yarım gün iken öğlene kadar satış vermiştim bir tek bizde yarım gün olduğu için o günkü kapanıştan satılmadı 29 ekim de tatil olduğu için ilk iş günü bizim açık olduğumuz günde satış gerçekleşti. Tersi olsaydı 24 Aralık noelde amerika yarım gün açık, biz tam gün açıktık ve o günkü satış onlar yarım gün değilmiş gibi gerçekleşmiştir.
dünkü nnf getirisini kayıt etmiş, bir tablo vs. tutan biri var mı acaba 0.90 kaydetmişim sanki sonradan düzeltilmiş 1.07 olmuş gibi görünüyor, hangi veri doğru ?
Merhaba hocam selamlar,
Dönem dönem birbirlerini geçiyorlar, ama söz gelimi 1 yıllıkta da eib iyi. Eib'i qinvest, amiral gemisi gibi görüyor, biraz daha üstüne titriyor diye düşünüyorum. Çok bariz özel bir nedenim de yok açıkçası. Qinvest'in bu defansif değişken tarafta iyi olduğunu düşünüyorum. Uzun zamandır da öyleler. Bazı periyotlarda bazen birbirini geçiş olabilir, belki yeni giren için bu bir kriter olaiblir, ama kısa vadede ufak farklar eldeki fonu değiştirmek için yeterli done olmuyor çoğu zaman.
0,98 miş benim tabloyu attığım anda
https://www.hisse.net/topluluk/showt...59#post5063659
Teşekkür ederim. Şirketler 4. çeyrek bilançolarını açıkladıklarında mevcut hisse fiyatlarını karşılayabilecek karlar görebilecek miyiz emin değilim. Bu nedenle biraz defansif tarafta kalmak istiyorum. EIC'in 1 yıldan düşük vadelerdeki performans farkını gelecek dönemde EIB'den daha iyi olacağına dair bir işaret olarak algılayabilir miyiz diye merak etmiştim. Ama tabi mevcut portföyü değiştirmek için daha fazla doneye ihtiyaç var.
kub güncellemedi bir türlü, sürekli çok geç geliyor verisi.
Twitter sitelerinde 0,98 görünüyor. Gönderileri aşağı doğru takip ederseniz ilk açıklamaları yanlış olduğunda ertesi gün düzeltiyorlar. Dünkünde düzeltme olmadığına göre bu veri doğrudur diye düşünüyorum:
https://twitter.com/nnfhedefportfoy
Bu arada fonlarla ilgili çalışmaya başladığımda, aylık düzenli alımların getirisini ölçmek ve bunu klasik yatırım enstrümanlarıyla kıyaslamak istedim. Bu konuda yaptığım çalışmayı bir blog yazarıyla paylaştım. O da sağ olsun çalışmayı genişletip blogunda paylaştı. Sanırım daha önce burada paylaşmadım. İlgilenenler olursa:
https://isvicredefire.com/fon-getiri-hesabi/
T tarihleri değişirse, fonların satış ( yani fonlar açısından pay geri alım ) için havuzda ayırdğı para çok fazla artmak zorunda kalacak beklenmeyen olası fazladan geri alım talepleri yüzünden, tedbiren potansiyel talebin çok daha fazla kısmını nakit tutmak zorunda kalacaklar karşılamak için.
Bu sistemde, 2 gün sonrası için ayırmaları gereken miktar belli olduğu için boşuna portföyde nakit tutmuyorlar. Tam talep kadar tutuyorlar.
Fonların getirisini olumsuz yönde etkiler. Amaç zaten yatırımcıyı bekletmek değil, belli bir tarih için belirli bir miktarda havuzda nakit karşılık ayırmak. Eğer bu şekilde olmazsa, fonlar %10'a kadar hatta belki daha fazla, ne kadar olacağı bilinmeyen talep için nakit tutacak. Bu da yıllık %20 getiren bir fonun %18'lere kadar düşmesine neden olur ana portföy açısından.
Fonların virman edilememesinin mantıklı hiç bir açıklaması yok evet.
İlginç bir fon olacağa benziyor. Qnb Finans Portföy, Cigna Emeklilik fonlarını yönetiyor, oradaki değişken katılım fonları gayet başarılı duruyor, bu fonlara benzer bir şey olacak herhalde.
Chd fon: https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=CHD
Chı fon: https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=CHI
TKF'nin portföy büyüklüğü artık yönetilebilir, hisselerde kolayca manevra yapabilir ve relatif getiriyi başarabilir hüviyetten uzaklaşıyor hızla.
Maalesef bu alımların hatırı sayılır kısmı da ak portföyün fon sepeti fonları için yaptığı alımlar.
Ben yavaş yavaş TKF'deki paylarımı başka hsyf'lere dönüştüreceğim.
Tcd tabloda 1.26 iken 0.61 getirdi içerik değişmiş herhalde.
Aynı endişe bendede oluştu üstad. Zaten Genel Müdürleri katıldığı canlı yayında büyüme belli bir seviyeye ulaştığında yeni pay artışı yapmayacaklarını söylemişti hatırladığım kadarıyla. Aynı durum bence TCD de yaşanıyor. 900 Mio TKF 830 Mio TCD güncel durumda.
NNf hariç portföy açıklayan yok. Neyi bekliyor bunlar ayın 8'i oldu ya!
Türev tarafında Endeks Short pozisyonda fonların çoğu. Muhtemelen TCD de Mart 2020 deki düşüşü yaşamamak için yüklü short pozisyon almış güncelde.(%14,66) Zaten son 1-3 aylık getirisi gayet yüksek ve arttırmaktan çok onu korumaya dönük pozisyon almışlar kanımca.
Ben de IIH,OPİ ve UPH almaya başladım, son zamanlarda realtifleri tkf,tcd ve mac'dan iyi gözüküyor gibi. Fon büyüklükleri 13-50 milyon arası. Bakalım ne zamana kadar devam edecek bu görece başarı. Yani büyüklerdeyken içim rahattı ama bu küçüklerden biraz tedirginlik duymuyor değilim.
Başarısız kurumlar kötü ve başarısız fonlar yönetmekle kalmıyor, kendi fonları için iyi fonlara da musallat oluyorlar. Gerçekten çok sinirim bozuluyor, huzur vermiyorlar.
1 milyarın üstünde yerli hisse fonların piyasa medyanını geçmesi çok mümkün değil bence. Zaten neredeyse 6 yıl olmuştu benim için, artık başka sulara açılırız.
TKF fon yöneticisi, fonun payları dolduğunda, alıma kapatılabileceğini söylemişti. Ancak, fon doluluk oranlarını birkaç gün önce incelediğimde %130’a ulaştığını gördüm. Bu durumda bana ilginç geliyor. Belki bir miktar aşabilir, ancak üst sınıra dikkat etmeksizin istenildiği kadar alıma izin veriliyorsa, fon doluluk oranının ne anlamı var?
Son günlerdeki getirileri ile TCD nin artık temkinli davranış içine girdiğini düşünüyorum. Çünkü portföy büyüklüğü üç katından fazla oldu. Bundan sonra sert yükseliş ve düşüşler olacağını sanmıyorum. Aksi halde yakın zamanda olduğu gibi portföy hızla erir ve bu da portföy yöneticileri için gelir kaybı demek olacsğı için böyle bir durumla karşılaşmak istemezler diye düşünüyorm.