Sayfa 537/1003 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 4,289 - 4,296 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Merhaba,

5 Ocak Salı günü portföyümde bulunan YAC fonu için satış emri verdim. Satış valörü 3 gün.
    Beni şaşırtan satışın gerçekleştiği fiyat. Satış 6 Ocak Çarşamba günü fiyatı olan 1,914736'dan gerçekleşti.
    Ben bugünün fiyatından satış olmasını bekliyordum.
    Anladığım kadarıyla valör kaç gün olursa olsun satış emri verildiği gün, gün sonunda oluşan fiyattan gerçekleşiyor satış.
    Siz ne dersiniz, yanlış mı anlamışım?

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Sayın hellistheothers, selamlar

Değişken fonlarda hisse senedi oranı düşük olanlar arasından seçim yapmaya çalışıyorum.

EIB ve EIC'yi kıyaslandığımda, EIC son 1, 3 ve 6 ayda daha iyi performans göstermiş.

EIB'de finansman bonosu oranı yüksekken, EIC'de özel sektör kira sertifikaları oranı yüksek.

Fonun fiyat performansı haricinde nasıl bir kıyaslama yapmam gerektiğini belirlemeye çalışıyorum.
    Sizin EIC yerine EIB'yi tercih etmenizin nedeni nedir?

3.  Alıntı Originally Posted by denlis100 Yazıyı Oku
    Merhaba,

5 Ocak Salı günü portföyümde bulunan YAC fonu için satış emri verdim. Satış valörü 3 gün.
    Beni şaşırtan satışın gerçekleştiği fiyat. Satış 6 Ocak Çarşamba günü fiyatı olan 1,914736'dan gerçekleşti.
    Anladığım kadarıyla valör kaç gün olursa olsun satış emri verildiği gün, gün sonunda oluşan fiyattan gerçekleşiyor satış.

Merhaba,

Satış verildiğinde ertesi gün fiyatından işlem görür. Paranın hesaba geçiş süresi 3 gündür.

4.  Alıntı Originally Posted by denlis100 Yazıyı Oku
    Merhaba,

Evet satış valörü 1 de olsa 2 de olsa 3 de olsa valör paranın hesabınıza geçtiği tarihtir. Fiyatsa öğlene kadar vermeniz durumunda o günkü kapanıştan olacaktır. O yüzden 1 gün önceki gün fiyatından olması normal durumdur.
    Yurt dışı fonlarda 28 ekim yarım gün iken öğlene kadar satış vermiştim bir tek bizde yarım gün olduğu için o günkü kapanıştan satılmadı 29 ekim de tatil olduğu için ilk iş günü bizim açık olduğumuz günde satış gerçekleşti. Tersi olsaydı 24 Aralık noelde amerika yarım gün açık, biz tam gün açıktık ve o günkü satış onlar yarım gün değilmiş gibi gerçekleşmiştir.

5.  Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    Merhaba,

Satış verildiğinde ertesi gün fiyatından işlem görür. Paranın hesaba geçiş süresi 3 gündür.
    Teşekkür ederim Hocam..

6. dünkü nnf getirisini kayıt etmiş, bir tablo vs. tutan biri var mı acaba 0.90 kaydetmişim sanki sonradan düzeltilmiş 1.07 olmuş gibi görünüyor, hangi veri doğru ?
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
    Evet satış valörü 1 de olsa 2 de olsa 3 de olsa valör paranın hesabınıza geçtiği tarihtir. Fiyatsa öğlene kadar vermeniz durumunda o günkü kapanıştan olacaktır. O yüzden 1 gün önceki gün fiyatından olması normal durumdur.
    Yurt dışı fonlarda 28 ekim yarım gün iken öğlene kadar satış vermiştim bir tek bizde yarım gün olduğu için o günkü kapanıştan satılmadı 29 ekim de tatil olduğu için ilk iş günü bizim açık olduğumuz günde satış gerçekleşti. Tersi olsaydı 24 Aralık noelde amerika yarım gün açık, biz tam gün açıktık ve o günkü satış onlar yarım gün değilmiş gibi gerçekleşmiştir.
    Çok teşekkür ederim

8.  Alıntı Originally Posted by denlis100 Yazıyı Oku
    Sayın hellistheothers, selamlar

Değişken fonlarda hisse senedi oranı düşük olanlar arasından seçim yapmaya çalışıyorum.

EIB ve EIC'yi kıyaslandığımda, EIC son 1, 3 ve 6 ayda daha iyi performans göstermiş.

EIB'de finansman bonosu oranı yüksekken, EIC'de özel sektör kira sertifikaları oranı yüksek.

Fonun fiyat performansı haricinde nasıl bir kıyaslama yapmam gerektiğini belirlemeye çalışıyorum.
    Sizin EIC yerine EIB'yi tercih etmenizin nedeni nedir?
    Merhaba hocam selamlar,
    Dönem dönem birbirlerini geçiyorlar, ama söz gelimi 1 yıllıkta da eib iyi. Eib'i qinvest, amiral gemisi gibi görüyor, biraz daha üstüne titriyor diye düşünüyorum. Çok bariz özel bir nedenim de yok açıkçası. Qinvest'in bu defansif değişken tarafta iyi olduğunu düşünüyorum. Uzun zamandır da öyleler. Bazı periyotlarda bazen birbirini geçiş olabilir, belki yeni giren için bu bir kriter olaiblir, ama kısa vadede ufak farklar eldeki fonu değiştirmek için yeterli done olmuyor çoğu zaman.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 537/1003 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •