Originally Posted by
denlis100
Sayın hellistheothers, selamlar
Değişken fonlarda hisse senedi oranı düşük olanlar arasından seçim yapmaya çalışıyorum.
EIB ve EIC'yi kıyaslandığımda, EIC son 1, 3 ve 6 ayda daha iyi performans göstermiş.
EIB'de finansman bonosu oranı yüksekken, EIC'de özel sektör kira sertifikaları oranı yüksek.
Fonun fiyat performansı haricinde nasıl bir kıyaslama yapmam gerektiğini belirlemeye çalışıyorum.
Sizin EIC yerine EIB'yi tercih etmenizin nedeni nedir?
Merhaba hocam selamlar,
Dönem dönem birbirlerini geçiyorlar, ama söz gelimi 1 yıllıkta da eib iyi. Eib'i qinvest, amiral gemisi gibi görüyor, biraz daha üstüne titriyor diye düşünüyorum. Çok bariz özel bir nedenim de yok açıkçası. Qinvest'in bu defansif değişken tarafta iyi olduğunu düşünüyorum. Uzun zamandır da öyleler. Bazı periyotlarda bazen birbirini geçiş olabilir, belki yeni giren için bu bir kriter olaiblir, ama kısa vadede ufak farklar eldeki fonu değiştirmek için yeterli done olmuyor çoğu zaman.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri