Emeklileri de katarsak oran %60-70 lere ulaşır bence de. Almanya bizi kıskanıyor, boşverin:-)
Not: bilgilendirici yazılarınızı zevkle okuyorum. Tşk.
Printable View
Misal yılda 2 kere yurtdışı tatile çıkan karşı eczacı zavallım 2000 tl mi ne vergi tabelası..
çok fakir..
Millete ihtiyacı olmayan supplement leri satıyor..
Bizim emlakçı arkadaş vergi nedir bilmiyor..
Cukka cebe paralar..
her sene yenilenemesi gereken bir sertifikası falan da yok..
canları sıkılmış hayde emlak işi yapalım demişler..
1 masa 2 sandalye..
Soran eden yok kimsin sen ..Vergi veriyor musun diyen..
Yaaa zaten vergi de vermesen olur 1-2 senede bir af geliyor..
Gittiğin spor salonunun sahibi
Alamancı..
3-4 sene evveline kadar cukkası 30 binden aşşa deeldi..Net cebine kalan haa
6 ayda bi BMW nin 3.5 metrelik en uzununu alırdı..
Vergi tabelasına baktım en son 3000 ödemiş..geçen sene ahahaha..
30 sene olsa ağzı açlık kokacak 25 yaşındaki personal trainer in aylık geliri 7500 tl..
Ne yapıyor..
Ne bilgisi var..
Ne vergi veriyor..
İşin ilginci MÜŞTERİSİ KİM..
Kim saatliği 150 tl ye pilates dersi alıyor..
Nereden kazanmış ki pilates gibi neye yaradığı meçhul bir zamazingoya saati 150 tl yi acımadan verebiliyor..
Biraz durup düşünmek lazım demi..
Son 10 senede gelirler inanılmaz arttı..
ben 90 ları da çok iyi biliyorum
2008 sonrası vatandaş çok zenginleşti..
Neye el atsa para fışkırdı adeta..
Gülüyorum bu fakirlik edebiyatlarına.
Matematik sorusu..
Yıl 1996
Asgari ücretle 54 tüp alınıyordu.
Yıl 2018
Asgari ücretle 15 tüp alabiliyoruz.
39 tüp nerede..??
Artık bu ittifaktan bir beklentimiz kalmamıştır diyor,
görevi el kaldırıp indirmek olan milletvekilleri ayağa kalkıp çılgınca alkışlıyor,
Bir ay sonra üç büyük şehirde aday göstermeyeceğiz diyor,
aynı milletvelilleri yine ayağa kalkıp çılgınca alkışlıyor,
Gerçekten inanılır gibi değil,
İlkesizliğin bu kadarı.
52 lik kesim hırsızlıklara, yolsuzluklara hiç takılmayıp yalnızca biat ediyor,
Türkiye her alanda bir akıl tutulması yaşıyor,
Bir an önce bu yalnız ve güzel ülkem uyanmalı ve ayağa kalkmalı,
yoksa önce umutlarımızı ve yarınlarımızı,
daha sonra ise herşeyimizi kaybedeceğiz.
Chp İyi parti masadan kalkmışlar anlaşamamışlar. zaten ülkede muhalefet yok olsaydı 17 yıl akp iktidar olamazdı. bu ülkeye yeni namuslu 1 lider yeni 1 parti gerek. yoksa daha çok öpüleceğiz.
Nihayet,bir müşteri temsilcisinin şahsi ilgisi sayesinde sorun çözüldü,sim kartı değişikliğinde 5 bankada bloke işlemi gerçekleşti,tamamında 1-2 dakikada hemen hallettim,müşteri temsilcisine bile gerek kalmadan güvenlik bilgilerinizle hallediyorsunuz(enpara m. temsilcisi ile çözüldü)adı üzerinde digital bankacılık,ayrıca şikayet var üzerinden de şikayeti ilettim ve orada da gördümki bu durumdan şikayetçi sadece ben değilmişim.Anlamadığım 1-2 dakikalık iş için 4 kere arayıp 4 gün bekliyorsam orada sorun var demektir.Saygılar
Güvenlikle ilgili bir işlem olduğu için bankayı yerden yere vuramayız sonuçta bir dolandırıcının kendileri ile temas kuruyor olduğu varsayımını da test etmeliler.
Ancak kontrol sürecini daha hızlı ve şubelerden destek alacak şekilde tasarlamalarında fayda var.
Bu tür rutin dışı işlemler için dijital bankacılıkta bu işlemlerle sınırlı olmak kaydıyla bir şube ve veya müşteri temsilcisi atanmasında fayda var.
burada bankayı yerden yere vurmuyorum,durum tespiti yapıyorum.20 yıla yakın 10 çıvarında bankanın internet bankacılığını sürekli aktıf olarak kullandım.Şu anda da 5 bankada internet şubesini kullanıyorum.Bu süreler içerisinde defalarca sim kartı blokemi kaldırdım,evet bu çok onemli ve gerekli bir uygulama.Fakat sim bloke kaldırma işlemi azamı 1-2 dakika içerisinde olacak bir işlem,bunun için 4 gün hergün bankayı arayıp dakıkalarca beklıyorsanız,her defesında tamam halledilecek denilip sizi günlerce bekletiyorlarsa ve bu süre içerisinde bankada hiçbir işlem yapamıyorsanız orada sorun var demektir.Ben buna yerden yere vurmak değil durum tespiti derim.Saygılar
suriye de operasyon yapılacakken mb faiz indirimi yapmaz gibi bu durumda oranlar dipledi denibilir gosterge faiz bile 100 baz artıs yaptı kac gundur ..ay sonu yeniden 24.50-25.00 alınabilir bilanco baglanması ile. .birde su borsanın haline bakın borsa artarken yerinde duran kagıtlar borsa dustunmu %10 dususler yapıyorlar ..3 kagıt patron borsası oyuncak yapılmıs ..kar gordunmu alıcan beklemiycen ..bu ulkede borsada yatırım yapılmaz 5 yıldır yerinde sayıyor endeks ..risksiz tek yatırım faiz .
Burgan bankın bu konuda ciddi eksiklikleri var. Ancak SIM kart değişikliğinin de 1-2 dakikada yapılabilmesi şahsi olarak benim için uygun değil. Örneğin bundan 1-2 yıl önce SIM kartı değişikliği yaptığımda banka aktivasyon işleminin yapılabilmesi için minimum 96 saat beklemem gerektiğini söylemişti. (Odeabank). Bunun yasal zorunluluk olduğunu söylemişlerdi.
Bu durumu mantıklı buldum. Durum sonradan değişti ise bazı bankalar bunu uyguluyor bazı bankalar da hala eski sistemde devam ediyor olabilir.
Hatta ben de aynı şekilde 3. 4. arayışımda ısrarla neden aktive olmuyor dediğimde çok ısrar ettikten sonra benimle bu bilgiyi paylaşmışlardı.
ben daha da eskiye gideyim yıl 95-96 civarları su an oturdugum bolgede daire fiyatları 3+1 ve dubleks daire fiyataları 2000-2500 tl idi ..o zamandan bu zamana 200-300 kat arası artıs yaptı ..lakin o zamanda 2000-2500 tl cok paraydı kimsede o para yoktu ..balya balya tl yapıyordu ...bundan 60-70 sene once istanbula ilk gelen akrabalarımın anlattıklarına gore sunun 250 000 bini var sunun 500 000 tl si var deyip sakıp sabancı sayarlarmıs onları ...bugunun parası ile 25 ve 50 kurus yani ..ama o zamanda kac daire alınıyormus o paraya ..bu daha demek oluyrki tl satın alma gucu aslında eskide daha iyi olsada hep bir zorlukmus ulkede.
4 gundur Afyon'da idim.
2 kere sehir merkezine indim ogle yemegi icin.
Araba koyacak yer bulamadim yarim saat dolastim.
En sonunda 1 km uzakta gecekondu mahallesinde guc bela bir araclik yer buldum ama iyi de oldu yani kaymakli ekmek kadayifi uzerine 1 km yuruyup kalorilerin bir kismini yaktim.
Syg,
Aksam vakti Rami'ye gidin bakin sagli sollu, donusler de dahil cift sira tum sokaklar araba dolu..
Iki arac karsilassa gecemiyorlar.
Her yer otopark gibi olmus.
Erken gelen park yerini kapiyor, gec kalan nereye park ediyor bilemedim.
Syg,
Hocam bunun nedeni plansiz sehirlesme ve nufus yogunlugu. Neden bizim bilmem kac katimiz arac satilan almanya ve ingilterede bu olay yok?
Yol kenarinda sira sira parklarin nedeni dip dibe yapilan evler ve bu evlerin bi tane bile garaji olmamasindan kaynaklaniyor olmasin?
Millette para var yok değil yeri geldiğinde de iyi harcıyor yeri geldiğinde çekiyor kendini...şimdi sen onu bıraktı ne bu bistin durumu ...bistten kacan para Brezilya borsasına ve reale geçiyor ..bir zamanlar Real TL den 0.50 kuruş yukarda idi şimdi biz onlardan 1.5 TL yukardayiz..helekii bir zamanlar onların borsasindan 42 000 puan fazlaydik şimdi bizi yakalayıp geçmek uzereler...yahu sayısız kağıt var 20 yıl önce BIST 5000 Ken bile o fiyatların üstündeydi fiyatı ..patronlar bisti şirketlerine nakit akımı saglamak için kullanacaklarina yatırımcıyı düzme aracı olarak görüyorlar yetmiyor öyle şirketler var ki hersene bedelli yapıyor birde öyle soyuyor spk da buna izin veriyor ....BIST 90000 olmasına rağmen 450 hissenin en az 150 si 20 sene önceki endeksin 5000 değerinin bile altında ....ekonomi hersene büyüyorsa BIST ve şirket hisse fiyatları niye buyumuyor ? Ya ekonomik büyüme yalan ya BIST yalan....dünyada böyle bir borsa daha yoktur bir Amerikan bir Alman borsasında 20 sene önceki fiyatından işlem gören hisse varmı dur acaba ? sonra yatırımcı biste rağbet etmiyor deniyor la yaratimcimi bırakınız herkesi duzdunuz ....dudu reis nasıl yıllarca temettü hisselerinde bekliyorsun helal valla benim taktik kari buldun mu al kaç yoksa elde kalıyor %90 ihtimalle:) maalesef son 10 yıldır vur-kac borsası ....bunu küçük yatırımcı yapmadı büyükler ve patronlar yaptı...kısaca bu ülkede biste yatırım yapılmaz ..artık temettü iside yalan oldu reis birçok şirketin vermediğini bircogunun enflasyonun çok çok altında verdiğini göreceksin ..
Hindistan'da sokaklarda yürüyecek yer yok, boşver park etmeyi.
Bizdeki cafe sayısı ile yarışacak ülke var mı ?
Adım başı kafe...
Parklarda, meydanlarda , oturacak boş bank yok !
Haklisin Trion reis..
Akli olan Bist'te yatirim yapmaz.
Ince eleyip sik dokusan 10 tane kagit cikaramazsin uzun vadeli gonul rahatligi ile elinde tutabilecegin.
Ben de biktim artik bu inis cikislardan, calkantilardan.
Uygun bir zamanda en az yarisini satacagim, ya eurobonda girecegim hala faizleri yuksek ise veya bekleyerek CDS ler 400-500 araligina vurunca guzel bir yerden ya da sunu alacagim.
https://finance.yahoo.com/quote/VTI?....tsrc=fin-srch
Syg,
Ciddi ciddi indirim bekleyen var mi
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
p.tesi çıkacak devlet dolar ve euro bond lar hakkında bilgi varmı?faizi ne olacak ve vadesi_?
Geçen aylarda ziraat bankası benzer bir bireysel döviz bonosu (euro bazlı) çıkartmıştı. Yıllık faizi %1 idi. O nedenle fazla önem atfetmemek lazım. Eurbond gibi ürünlere ulaşımı olmayan finansal okur yazarlığı düşük kesim için düşünülmüş bir ürün gibi duruyor. (tıpkı ziraat bankasının ileri yaştaki emekli portföyünün mevduatlarını dağıtım ve erişim ağını kullanarak çok daha düşükten bağlaması gibi)
Ekleme:
https://twitter.com/e507/status/1072893093190557696
Nerdeee eskiden BIST 30 iyi kağıtlar di onlarda kazandırmıyor uzun zamandır eurobond ve cds ler daha da yükselebilir ..bu Suriye ile ilgili gelişmelere göre ..ama belli de olmaz rahip ABD ye verildiğine gore ABD den izin alınmıştır operasyon için aksi zaten iyi olmaz ..seçime kadar öyle böyle gidecek ama seçimden sonra ki durum ne olacak bu önemli IMF le anlaşılacak mi veya seçim sonuçları durumuna göre erken bir genel seçim olabilir mi varsa yoksa Nisan ayı yani ..yurt dışı borsalarini tanıyıp araştırıp almak lazım 1 e 500 veren çok sayıda şirket hissesi var ..en azından bizim BIST hisseleri gibi yillarca bosa bekleyip elde 0 olacagina ..bizim bistte ana paradan yiyip üstüne borçlu çıkarıyorlar insanları ..yurtdışından hisse alıp beklemek mantıklı ...
gerçi DCD yaparak daha fazla kazanmak mumkun .ama zamanlama onemli.arasıra %1-2 arası getiri almak mumkun.
Arkadaslar Viop ta gecelik mevduat nasıl yapabilirim?Banka üzerinden mi oluyor? Cehaletim için kusura bakmayin
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İsteyenler için TRT270319T13 hazine bonosu 27.03.2019 vadeli ve getirisi 22.69% - Mevduat karşılığı 23.79 kadar. Hazine bonosuna göre iyi rakam. Tamamı devlet güvencesinde olduğu için. İsteyen bankasından alsın.
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...93322025/detay
Bu da benim takip ettigim...
5 sene evvel bir tanidigim pesin topraktan 350K dolar bozdurup aldi bu daireyi...
Syg,
bugün borsa neden düştü suriye operasyonu meselesi mi? hadi faiz indirimi beklentisi var diyeceğim dolar da yükselmemiş