selam..valla 50-60 bandına gelirse alırım..yada kardeşi aygaz....8-10 bandına...yoksa karları ciddi erimiş..ama alıp ekranı kapatmak lazım ozaman...
Printable View
Portföyü çeşitlendirmek için sepete koyduğumuz farklı yumurtaları aynı kümesten almayalım:)
YTD
https://i.hizliresim.com/rOAnYV.jpg
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Birkaç gündür bimeks hissesi hareketlenmiş gözüküyor. 0.10 dan 0.15 e çıkmış.
Bu şirketin batmış idi. En son internet sitesini kiraya vermiş idi.
Noluyor bilen var mı? İflas öncesi milleti son bi yolma girişimi mi var?
"ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle
Ziraat Bankası “Yüzde 0,98'lik konut kredisi faiz oranı; 11 Mayıs'tan itibaren, 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde ve 10 yıla kadar olan vadelerde geçerli olacak”
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende bunu soracaktım.
Bizim ev benim üzerime, karıma satayım krediyi çekeyim 0.98 faize mevduata yatırayım oradan ödeyeyim.
Mis gibi risksiz kılçıksız kazanç.
Bir yıllık kredi çeksem yıllık bileşik 12.4 faiz yapıyor.
Mevduat başlığında 15 civarı faizler konuşuluyor, stopaj düşünce bile net kar var.
Benim anlamadığım bir açık mı var?
Milyonlarca kişi bu işi yapmaya kalksa ziraat batmaz mı?
Bildiğim kadarıyla böyle bir durumda birinci derece akrabada kredi vermiyorlar. Dayı veya halaoğlunuza güveniyorsanız yapılabilir.
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Acik mi ariyorsunuz?
Ariyorsaniz hic sasirmam.
Bizim milletimiz boyledir cunku, iyi niyetli duzenlemelerin, sistemin acigini arar hep, bi sekilde nasil aciktan kendime bireysel cikar saglarim diye dusunur.
Kanuna, kurala, yasaya uyana enayi gozu ile bakar.
Hep beraber kayigin dibini deldigini dusunmez.
Bu nedenle hic bir zaman iki yakamiz bir araya gelmez.
Syg,
........................
Çok doğru fatura tüm topluma, sektör ev satışı yapmak istiyorsa satış fiyatını düşürsün. Bir evin maliyeti nedir herkes biliyor, Istanbul'da satılan fiyatların çok ama çok altında, sadece reklamdan kesse yeter.
Yıllardır az kar etsin diye bankalara kabus gibi çöktüler, neden, bunlar faizle badavadan para kazanıyor diye düşünüyorlar.
Oysa 1'e mal edip 10'a satanın hiç kabahati yok, bu sebepten fiyat düşürmek yerine her zamanki gibi bankalar üzerinden tüm topluma fatura ediliyor, herşey tüm dünyada kabul edilen ekonomik prensiplerin tersi.
meraktan ve bilgilenmek icin soruyorum,
bu bahsedilen aylik ve 10 yillik gecerli bir faiz, 15% yillik mevduatiyla karsilastirildiginda, 19% yillik faize denk gelmiyor mu
saygilarimla
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pardon 23%ye
Böyle bir fırsat verilirse neden denemesin, her ülkede herkes dener. Asıl burda yapılan garip değil mi ekmek alandan bile aldığın vergiyle 500 bin liraya ev alana kaynak aktarımı yapacaksın
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
100K için 0,98mevduatın yıllık maliyeti 2000tl de masraf derseniz %12,97e denk gelir.
YTD
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Evet açık arıyorum ama yapacağımdan değil. Sadece böyle bir açığın olabileceğine inanamıyorum ben mi yanlış düşünüyorum diye paylaştım. Çünkü günümüzde finans piyasalarında arbitraj veya bu tarz risksiz kazanç bulmak pek mümkün değil.
Ben kullanmak istesem bile alabileceğim bir tane ev, belki kazanacağım birkaç bin lira olur. Diğer yandan böyle bir açık varsa bilumum zengin bu işi sonuna kadar sömürür. Bir müteahhit veya büyük portföy sahibi yüz tane evini birer milyondan satar veya satmış gösterir, %16'dan mevduata/bonoya yatırır aradaki birkaç puan farkı yer. Böyle bin kişi yapsa zaten bankaların milyarlarca karı bir anda eriyiverir, zenginlere transfer olmuş olur.
(Eşime geçen yıl konut hesabı açtık, iki yıl daha para yatırdıktan sonra üç kuruş devlet katkısı alarak küçük bir ev alacağız, bu nedenle eşime zaten evi satamam, yapamayacağımın kanıtı olarak yazdım bunu)
Bu açığı küçümsemeyin, çiftlikbanktan bedava para kazanacağım diye yarım milyon insan ütüldü yeni, bankalara da yarım milyon kişi yığılır.
Sn. Dudu insanımız paraya aç ve umutsuz. Bedava para dedin mi gözü ülke falan görmez. Babasını bile tanımaz. Yaşadığınız ülkeyi bilmiyor musunuz?
Herkesi kastetmiyorum elbette ama milyonlar var böyle..
Bu işin böyle suistimal edilmesinin engellenmesi lazım.
Kuralını koysunlar, ne bileyim kişi başı bir ev mesela.
Ya da mevduat faizlerini de düşürsünler aradaki açık kapansın.
sana bana yedirmezler ustam.yandaşa yedirirler, kısıtlı uygularlar, seçimde propaganda yaparlar, seçim sonrasında da kaldırırlar.
piyasa dinamikleri harici bir uygulamadır. burda ciddi bir haksız kazanç vaat edilmektedir. diğer bankalara karşı haksız rekabet vardır. devletin kaynaklarını peşkeş çekmek vardır.
haksızlığın olduğu yerde mutlaka yanlış işler döner. haksızlığın olduğu yerde her türlü pislik olur.
mesela bizim köy akp ye oy vermiyordu, sefil oldular köyler boşaldı. akp ye oy verenler bi sürü yardım aldı, 100 lira taksitle tokiden ev aldılar. noldu? kimse yandaş olmadı daha beter kinlendi. alanlar da daha beter yalakalandı, ahlakları zayıfladı.
Konut faizlerini düşürmelerinin bir diğer nedeni de balon olan konut piyasasında fiyatlar yüksekken biraz daha satış yapabilmek. Ucuz kredi kullandığını düşünen vatandaş da 300e aldığı evi bir süre sonra belki kriz nedeni ile belki başka bir neden ile 200e bile satamayabilir.
Değerlenmesi beklenilmeyen evleri faizsiz kredide verseler almam. Ne olacak 300 e aldığımız evler gelecek sene 400 mü olacak
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faizler dustukce evlerin fiyatlari artmistir.
Bu gecmiste boyle olmustur, muhtemelen gelecekte de boyle olacaktir.
Amac muteahhit kurtarmaktir.
Syg,
haberlerden sadece 10 yillik diye anlamistim, tesekkurler
Anadolu da çift maasli memur kesime yarar bu indirim . Halen bazı yerlerde evler uygun .
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kadar yüksek kar marjı ile çalışıp batmak pek kolay olmasa gerek.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Para koymuyorlar ki bastan..
Bir maket yaptirip satisa cikiyorlar, bir kac tanesini satip bunlarin pesinati ile basliyorlar, sonraki taksitler ile insaata devam ediyorlar.
Hesabini iyi yapamayan bir firma cikar da yeni satislardan gelen para insaatin devamini saglayamaz ise sistem tikaniyor ve sorunlar basliyor.
Syg,
İlgilendiğimiz hisseler ne kadar temeli sağlam olsa da, sert piyasa hareketlerindee uyabiliyor...bu durumlarda dengesiz hareketler mümkün..hele üstüne petkim gibi moral bozan bir bilanço gelince de, işin noku çıkabiliyor.
Mesela Brisa %5 yukarıda şu an..sert satışın tepkisi....borsa %5 çıkmıştı dün ve önceki gün, dibine göre...hiç tepki yoktu...bugün borsa yatay ama %5 yukarıda...peki ne yapmalı?
Bu tür durumlarda portföyde hisse satışı çoğu zaman en saçma hareket olacaktır...sattığın düşmez, satmadığın çok düşer...bu nedenle portföyde riski azaltmak yerine, endeksi satarak bir nevi riskimizi azaltıyoruz...hisse alım ve satım karalarını çeyreklik bazda bilançolara göre yapıyoruz.
Bir de benim gibi sıfırdan belli bir fon ile yeni portföy oluşturanlar var, mesela her %10 luk düşüşte planladıkları alımın %10 ile alım yapabilirler. ya da her %10 luk düşüşte artan oranlarda %10,%20,%30 alım yapılabilir.
ama sonuç değişmiyor...hisselerimiz genelde u-30 dışı u-70 hisseleri...ve bu tür ortamlarda likidite kuruduğu için inerken ya da çıkarken sert hareketler olabiliyor...buna karşı sakin olup, önceden planlanan alımlar yapılmalı...portföyü koruma için başka enstrümanlar düşünülmeli...hisse temel verileri bozulma trendine girmeden 1-2 kötü bilanço ile satılmamalı...pek çok hisse konjonktür gereği dönem dönem beklenenden çok iyi ya da çok kötü dönemler geçirebilir...önemli olan temel göstergelerin uzun vadede gösterdiği yön.
Bir hatırlatma yapayım yeri gelmişken. Bu başlıkta benim için hedef kitle borsa-finans piyasaları tecrübesi az, öğrenmeye istekli genç arkadaşlar...muhtemelen yaşları da benden 10-15 yıl daha azdır bu arkadaşların. Bu nedenle bu yazdıklarımı zaten bilen, hatta yüzeysel bulan arkadaşlar olabilir. Onlar da tecrübelerini paylaşabilirler. Yazılarımdaki didaktik tonu, abi-kardeş tarzı havayı bu minvalde değerlendirin lütfen.
Öte yandan finansal piyasalar temelde alıcı ve satıcıların birbirini öptükleri bir arenadır...sen çok iyi bir fiyata alırken, karşındaki de kötü bir fiyata satmaktadır... zaman zaman adaletsiz durumlar da olabilir..bu nedenle sanal alem ya da forumlardaki "çok iyi niyetli", "çok yardım sever", "çok kibar" arkadaşlara karşı dikkatkli olun. çok muhtemeldir ki, ya takipçi kazanmak, ya ücretli ders-kurs vermek, ya da başka bir menfaat için böyle davranıyordur (forumdan da somut örnekler verilebilir).
Şahsen olaya profesyoel olarak yaklaşmaya ve finans piyasalarından rızkını temin etmeye çalışan biri olarak para kazanıp kaybetme durumumuza göre modumuz değişken olabiliyor...ev ortamında da hane halkı bu durumdan şikayetçi biraz..stresli bir iş yapıyoruz...bu nedenle olaya profesyonel yaklaşan biri olarak, tavrım sert olabilir...20 senedir bu forumdayım, zaten burada hiç bir zaman kakara kikiri yapmadım. para kazanıp kaybedilen bu ortamı her zaman çok ciddi bir ortam olarak düşündüm...tabii ki reel ya da sanal hiç bir zaman kişilik haklarına saldırı, hakaret kitabımda yazmaz...böyle bir iddia üzer beni..çoğunluk böyle bir davranışım olduğunu düşünürse, haksız olduğumu kabul ederim...ama kişisel olarak, aşırı hassasiyetler için de yapabilecek çok fazla bir şeyim olamaz.
Satıs onermiyorsun surekli alalım kucuk kucuk. Bu biriktirme işi yurt dişi piyasalarda uygundur abd eurpe
Temettu ile yasamak hayaldir. Ne zaman geyik olmaz diyelim a hissen var fiyatı 14 liradan 50.000 lot yılda verir 1 tl temettu o zaman olur amme bir yıl pas geçti ne yapacaksın ki olur olmaz degil.
O yuzden bizde altın vurusları yakalarsan diplere yakın ve tepelere yakın (en degil yakın yerler) o zaman olur oteki turlu hayal dunyasında yasamaktan oteye gitmez.
Bu topiğin amacı temettü ile yaşamak zaten.
Şahsen öyle yapıyorum. Yılda bir bankacı maaşı kadar geliyor.
Önemli olan hesabı iyi yapmak. Herkesin temettü verimliliği farklıdır.
Bu iş şirket yönetmek gibidir. Operasyonel yükü fazladır.
Yurtdışı için ise orası daha oturmuş bir düzen halinde.
yılda bir maaş mı, 12 maaş mı?:)
bu arada, illa temettülerle yaşayacağım diye bir kural yok..olursa güzel olur tabii ki...bu seçilen hisselere, ayrıca başlangıç sermayesine de bağlı doğal olarak...25 yaşında her ay 200 tl hisse alımı yapan biri 50 yaşına geldiğinde temettü ile geçinme hayaline ulaşamayabilir.
hedefi mümkün olan en yüksek ek gelir şeklinde koymak daha mantıklı...birikimlerimle ev alayım, emekliliğimde kira gelirim olsun yerine, hisse alayım temettü gelirim olsun diyoruz...ayrıca emekli maaşı yetmez, yaşlılıkta darlık çekmemek için maaş yanında, kira getirisi, temettü getirisi vs ek getiri lazım diyoruz...ne kadar fazla ek getiri, o kadar maddi açıdan rahat bir emeklilik hayatı.
yılda bi kere 12 maaş:) kabaca 50k ediyor. Ağırlıklı hisse herkesin bildiklerinden:)
aynen abi sadece temettü olmamalı amaç ; masanın ayakları temettü+mevduat+trading+kira+ vb. yan gelirlerle
desteklenmelidir.
birde hesapları+ gelir+giderleri yıllık olarak planı yapılırsa çok güzel sonuçlar çıkabiliyor.
syg.
Borsada tatsız zamanlarda herkes para kaybediyor.Herkes sinirleniyor.Bu moddan çıkarak fikirlerin özgürce konuşulabildiği bir topik olması yolunda ilerlendiğini görmek beni memnun etti.Bu forumda yazma hakkımı savunan arkadaşlara teşekkür ederim.Bu yaştan sonra ne olursa olsun herhangi bir ortamdan kovulmak baya rahatsızlık vermişti.Doğruya doğru.