Sayfa 536/637 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,281 - 4,288 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben de buna inanmak istiyorum.
    Elimdeki hisselerin son 10 senede gerekli olan yatirimlari yapip buyuduklerine, nitelik ve nicelik olarak 2009 daki sirketler olmadiklarina guvenmek istiyorum.
    Yanilmissam vay halime onumuzdeki donemde.
    Syg,
    koca çınar, ilk rüzgarda sallanmaya başladın tabii ki aynı firmalar değil...toaso şirkete özel büyük bir sorun olmadıkça 10 tl altına inmez...tahta kapanır, ya da borsa kapanır...ama 10 tl altında trade etmez....bu kadar da iddialı konuşuyorum...froto 20 tl altında trade edemez aynı şekilde.

ama hektaş 5 tl altında çok rahat işlem görebilir

Hayır bu tanım bana uymuyor.Gerek siz gerek sayın dudu burada olumlu şeyler yazarken ben durumun bozulabileceğini sayfalarca yazmıştım.Bu uyarılarımdan da alıntılar yaparım isterseniz.Forumu takip edenler bilir.Ben hava bozulunca yazmadım.O yüzden kurt dumanlı havayı sever lafı bana uymaz.Hangi anlamdan bakarsanız bakın yanlıştı.Özrünüz de yarım ama gene de kabul edeceğim.Burada genç arkadaşlar yol göstermek iddaasındasınız,bu farklı fikirleri forumdan kovarak olmaz.Ben olumsuz yazarak birilerine faydalı olmuşum.Zaman beni haklı çıkardı.Bu noktada da özenli olmanızı,bazı genç arkadaşların sizin biraz tepeden bakarak yorumlar yaptığınız eleştirilerine de kulak vermenizi dilerim ,saygılar.

3. dünkü alımlarla 100x in 32x tl si ile hisse alınmış oldu...bu 32x tl benim likit varlıklarım içinde %10 bile değil...toplam varlıklarım içinde %2 ye filan denk geliyor...üstelik borsada tepeden %20 düşüş oldu, portföy koruması sayesinde portföyde ortalaam %10 düşmesi gerekirken hala artıda.

bunu şunun için yazıyorum...özellikle belli bir yaş ve birikim seviyesi sonrası, borsaya çok fazla varlık sokulmamalı...borsa en riskli yatırım alanlarından biri, neden? çünkü bazı siyasi gelişmeler, ya da global konjonktür nedeniyle portföy değeri yarıya inebilir, hem de 3-5 ay gibi kısa sürede.

bunların bilincinde olmak lazım..daha açılır açılmaz taban olan u-30 hisseleri görmediniz...bu gözler neler neler gördü.

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Hayır bu tanım bana uymuyor.Gerek siz gerek sayın dudu burada olumlu şeyler yazarken ben durumun bozulabileceğini sayfalarca yazmıştım.Bu uyarılarımdan da alıntılar yaparım isterseniz.Forumu takip edenler bilir.Ben hava bozulunca yazmadım.O yüzden kurt dumanlı havayı sever lafı bana uymaz.Hangi anlamdan bakarsanız bakın yanlıştı.Özrünüz de yarım ama gene de kabul edeceğim.Burada genç arkadaşlar yol göstermek iddaasındasınız,bu farklı fikirleri forumdan kovarak olmaz.Ben olumsuz yazarak birilerine faydalı olmuşum.Zaman beni haklı çıkardı.Bu noktada da özenli olmanızı,bazı genç arkadaşların sizin biraz tepeden bakarak yorumlar yaptığınız eleştirilerine de kulak vermenizi dilerim ,saygılar.
    hepimiz yetişkin insanlarız...sözünüzde durun...bir kaç kez artık başlıkta yazmam dediniz, cevap hakkı doğuracak bir şeyler yazan olmayacaktır..size güle güle diyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Alın buyrun işte bizim borsamızın hali.Hani nerde o anlı şanlı temttü veren şirketler.F/K a göre PD/DD ne göre bedeva denen bankalar falan ne oldu hepsi meğer kağıtdan kaplanmış di mi.Maalesef bizim borsa böyle işte uzun vade yatırımcılığını öğretir adama.
    Hakem hocam
    Uzun vade diyorsun ancak daha 3-5 gün önce yazdığın mesajı baz alıyorsun. Bu mesajın üzerinden 2 sene geçsin o zaman bakalım ne durumda olduğumuza. Temettü veren firmalar fanus içerisinde değil elbette dünyada olanlardan, Türkiye'de olanlardan etkilenecek. Tüm borsa çökerken düşmemesini beklemek makul mu sizce?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,150
    Bir konuya açıklık getirelim.yillardir hisse nette yazarım.kimse kimseyi bir topicten gitmesini isteyemez.forumun moderatörleri var.onlar karar verir.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. çok hızlı bir düşüş oldu..seçime kadar 99.xxx ler beklentim gerçekleşti sayıyorum...bu seviyeyi seçim kararı alındığı günlerde yazmıştım...son günlerde tv lerde vs bu seviyenin konuşulduğunu görüyorum...belki 98.xxx ler de görülebilir...ancak, 98.xxx-101.xxx aralığı ideal tepki bölgesi bence.

daha aşağılar da görülebilir tabii ki, en azından 1-2 hafya buralarda oyalanması lazım...sonrasına sonra bakarız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Borç varsa kapatın.

Almaya niyetliyseniz almayın, gücünüzü asan yatırım yapmayın, kimseye borç vermeyin.

Harcamalarınızı mümkün mertebe kısın.

Zor bir donemin daha henuz basindayiz.

Borsa bunu onden satiyor.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 536/637 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz