pardon 23%ye
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pardon 23%ye
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Böyle bir fırsat verilirse neden denemesin, her ülkede herkes dener. Asıl burda yapılan garip değil mi ekmek alandan bile aldığın vergiyle 500 bin liraya ev alana kaynak aktarımı yapacaksın
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
100K için 0,98mevduatın yıllık maliyeti 2000tl de masraf derseniz %12,97e denk gelir.
YTD
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Evet açık arıyorum ama yapacağımdan değil. Sadece böyle bir açığın olabileceğine inanamıyorum ben mi yanlış düşünüyorum diye paylaştım. Çünkü günümüzde finans piyasalarında arbitraj veya bu tarz risksiz kazanç bulmak pek mümkün değil.
Ben kullanmak istesem bile alabileceğim bir tane ev, belki kazanacağım birkaç bin lira olur. Diğer yandan böyle bir açık varsa bilumum zengin bu işi sonuna kadar sömürür. Bir müteahhit veya büyük portföy sahibi yüz tane evini birer milyondan satar veya satmış gösterir, %16'dan mevduata/bonoya yatırır aradaki birkaç puan farkı yer. Böyle bin kişi yapsa zaten bankaların milyarlarca karı bir anda eriyiverir, zenginlere transfer olmuş olur.
(Eşime geçen yıl konut hesabı açtık, iki yıl daha para yatırdıktan sonra üç kuruş devlet katkısı alarak küçük bir ev alacağız, bu nedenle eşime zaten evi satamam, yapamayacağımın kanıtı olarak yazdım bunu)
Bu açığı küçümsemeyin, çiftlikbanktan bedava para kazanacağım diye yarım milyon insan ütüldü yeni, bankalara da yarım milyon kişi yığılır.
Sn. Dudu insanımız paraya aç ve umutsuz. Bedava para dedin mi gözü ülke falan görmez. Babasını bile tanımaz. Yaşadığınız ülkeyi bilmiyor musunuz?
Herkesi kastetmiyorum elbette ama milyonlar var böyle..
Bu işin böyle suistimal edilmesinin engellenmesi lazım.
Kuralını koysunlar, ne bileyim kişi başı bir ev mesela.
Ya da mevduat faizlerini de düşürsünler aradaki açık kapansın.
sana bana yedirmezler ustam.yandaşa yedirirler, kısıtlı uygularlar, seçimde propaganda yaparlar, seçim sonrasında da kaldırırlar.
piyasa dinamikleri harici bir uygulamadır. burda ciddi bir haksız kazanç vaat edilmektedir. diğer bankalara karşı haksız rekabet vardır. devletin kaynaklarını peşkeş çekmek vardır.
haksızlığın olduğu yerde mutlaka yanlış işler döner. haksızlığın olduğu yerde her türlü pislik olur.
mesela bizim köy akp ye oy vermiyordu, sefil oldular köyler boşaldı. akp ye oy verenler bi sürü yardım aldı, 100 lira taksitle tokiden ev aldılar. noldu? kimse yandaş olmadı daha beter kinlendi. alanlar da daha beter yalakalandı, ahlakları zayıfladı.
Yer İmleri