Bu tür haberleri özledik.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
bazı yazdıklarım yanlış anlaşılmış. bu topikte yazan hiç kimseyi kırmak veya onlarla dalga geçmek gibi bir niyetim yoktur. kırdığım olduysa özür dilerim. klavye başında neyin nasıl anlaşılacağını bilemiyor insan.
syglr.
Ders verecek bir uzmanlığım yok.
Bakın şuradan başlayabilirsiniz.
https://www.gcmforex.com/viop/viop-e...iyon-piyasasi/
Alacağınız ters pozisyon düşüşte sizi korur ama çıkışta da sizi korur :)
Kısacası dolar düşerse zarar etmiyorsunuz ama çıkarsa da kar edemezsiniz, spotta kazandığınızı vioptaki ters pozisyon yer.
Bu yaptığınızla sadece kuru kendiniz için sabitlemiş oluyorsunuz, kar da zarar da yok, üstüne ödediğiniz komisyon var fazladan.
Bakın daha başından beri yazıyorum.
Bu başlıkta elindekileri koruma amaçlı dolara yatırdığını ifade eden bir çok insan var.
Genelde kısa vadeli iniş çıkışa oynamıyorlar.
Şahsen benim amacım da bu.
100.000 dolarlık konrata al-sat 280 lira komisyon veriyorum.
Para mı allahaşkına?
Mevduatçıların başlıkta en çok yazıp çizdikleri konu,banka EFT ücreti alıyor mı almıyor mu?
Bunun gibi bir şey.
Kaldı ki dolar çıkış sürecine girdiğinde istediğiniz zaman kapatırsınız pozisyonunuzu olur biter.
Dolar borcu olan ve kurun alıp başını gitmesinden korkan şirketlerde çok tavsiye edilen bir şeydir VİOP...Garantidir.
Bu kez tersini yapmak kayıt şartıyla tabi...
[QUOTE=gundwane;932433]TRENDHOUND geçen eurusd için spekülasyon yapılamayacak kadar büyük dedi. Yanılıyor.............QUOTE]
Dostum, yanılma ihtimalim pekala olabilir ama bu sıfıra yakındır. Günlük spot işlem hacmi 1 trilyon dolara yakın olan EURUSD paritesine spekülasyon yapmak suretiyle yön vermek mümkün değildir. Merkez bankaları eliyle manipülasyon yapılıyor olabilir (zaten yapılıyor da) ama o değişik kategoridedir. Yalnız EURUSD de değil, diğer paritelerde de spekülasyon sonucu yön verilemez. USDTRY paritesine bakalım: Günlük FX işlem hacmi 5 trilyon dolardan fazladır. Bunun %50 civarı spot işlem hacmidir. USDTRY'nin ortalama spot günlük işlem hacmi bu toplam spot hacmin %2 si kadardır yani 50 milyar dolar (gerçi son aylarda bu hacim %50 gibi düşmüş durumda). Böyle derin ve çok yüksek hacimli bir piyasaya dünyanın en büyük fonları spekülasyon yoluyla müdahale etmeye kalksa bile yine de beceremezler. Sonuçta da FX deki paritelere spekülasyon yoluyla yön vermek abesle iştigaldir.
Başlangıç teminatlarına oranla maximum kaldıraç oranlarıdır bunlar ama 5 kaldıraçtan fazlası aşırı risk içerir, tamamen bir profesyonel gibi pozisyonu yönetmeniz icabeder yani stoploss'u daha pozisyonu açmadan belirlemek, sonra da taviz vermeden uygulamak, her zaman bir B planına sahip olunması vs vs. Bunları uygulamak da son derece güçtür ve bilgi beceri tecrübe ve makul ölçüde risk iştahı gerektirir.
Bir arkadaşım Osmanbey'deki dükkanını 1.5 milyon dolardan satılığa çıkarmıştı ama aradan 3 sene geçmesine rağmen satamadı. İstediği fiyat 12.5 yıllık kira getirisine tekabül ediyordu yani makul idi. Piyasa maalesef çok kötü. Nakit yok piyasada. Eh, 12.5 yıl olan amortisman süresi demek yılda %8 lik bir kira getirisi demek, hem de brüt. Bankalar %14 faiz veriyorken hiç kimse %8 e tamah etmez.
Tanıdığım mali müşavir arkadaşlarımla sohbet ederim sık sık, şirketlerin içinde bulunduğu durumu 1. elden öğrenmek amacıyla. Büyük kurumlarda çalışıyor bu arkadaşlarım, genelde de yabancı kökenli kurumlar. Şirketler çekle işlerini döndürmeye çalışıyorlar, 6 ila 12 ay vadeli çeklerle. Nakit ile iş yapan firma çok az.
Açıkçası kira hesabınız biraz hatalı, 12.5 yıl boyunca mülkün değerinin yerinde sayacağını varsayıyorsunuz, gayrimenkul fiyatları özellikle istanbulda enflasyonun üzerinde artıyor, kira getirisi de bonus oluyor, yani %12+8 gibi düşünmek daha doğru. Yoksa niye millet bu kadar parayı gayrimenkule gömme heveslisi olsun. Anapara vadeli mevduat faizinin üzerinde değerlenirken üstüne bir de kira geliri geliyor. Verdiğiniz örnek de cazip duruyor ama doğru hesap için kira ve satış fiyatını doğru belirlemek gerek. Üç yılda 1.5 milyondan satamadıysa o mülkün değeri 1.5 milyon değildir.
Dedikleriniz doğru, viop konusunda bilgisi olmayanlar için yazdım tüm yönlerini bilsinler diye.
Dövizle iş yapan kişi/şirketlerin ya da döviz kredisi kullananların mutlaka viop öğrenip kullanması lazım.
Bunun dışında dolarına faiz getirisi almak isteyip de fiyat hareketlerinden rahatsız olanlar da önerdiğiniz şekilde kullanabilir.
Borsada hisselerinin temettü gelirlerini almak isteyen, onun dışında iniş çıkış istemeyenler de viopla fiyatlarını sabitleyebilir.
VİOP yerine varant da kullanılabilir, hisse senedi gibi alıp satılıyor, ben varantı tercih ediyorum mesela, teminat yok ancak onun da başka dezavantajları var.
[QUOTE=TRENDHOUND;934330]Her ticari emtianın bir dayısı vardır..
FX camiasının dayılarıda MB larıdır..
Spekülasyon manipülasyon onların oluru olmadan onlara ragmen yapılamaz..
2005 yılında daha alan greenspan FED başkanı ike FX e bulaştım idi..
Dinle bunları ama dediklerini tersini yap dendi idi.
Şu an FED in ECB in 1 1.5 sene içinde nasıl hareket edeceği BİLİNİYOR..
Amerika ve Avrupa'da QE'nin yavaşlaması ve sonlanması ile 1 milyon dolar değerinin üzerinde gayrimenkullerin Türkiye'de önümüzdeki 10 yıl dolar bazında değerlenmeleri ciddi anlamda zor gözüküyor. O nedenle de çok düşük kira çarpanlarında dahi alıcı çıkmayabiliyor. Kiranın tahsili , yüksek meblağlı kiranın ödenebilirliği ve devamlılığı, kiradan alınan vergi ve emlak vergisi bu tür yüksek değerli gayrimenkullerde risk unsurları içerebiliyor.
maalesef son yıllarda ticari gayrimenkul sektörü oldukça sıkıntılı ve fiyatlar artmadığı gibi geri geliyor, o yüzden mülkün değerinin yerinde sayacağı varsayımı bile oldukça optimist kalıyor gerçeklerin yanında, yatırımcıların hafızası hep geriye dönüktür ve her zaman geçmişi olduğu gibi geleceğe yansıtma eğilimindedirler, mesela gayrimenkul konut sektöründeki son yıllara ait güzel primlerin aynen gelecekte de yaşanacağını varsayarlar, ancak bu varsayımlar zaman zaman çok kötü şekilde ters teper.
[QUOTE=gundwane;934567]Chicago türev borsası (CME) FED'e özel komisyonlar uyguluyor zaten, hem SPX (SP500 kontratları) de hem FX kontratlarında. Japonyadaki türev ve ulusal borsaları da BofJ ye (JMB) özel komisyonlar uygular. Japonya gösterge 10 yıllık tahvillerde ve 30 yıllıklarda BofJ haricinde oyuncu kalmadı halihazırda. Adamlar tüm piyasaları manipüle etmeye öyle alıştılar ki bu alışkanlıktan vazgeçmeleri pek mümkün gözükmüyor.
Malesef bu çok zor
NATO'nun hava savunma sıfır a yakın
Sürekli saldırı düşünulup ona yönelik teknoloci geliştirmiş adamlar pardon aptigiller
Bakınız : yunanistan s300 ile hava güvenliğini sağlar
Urfa'da oksfird olsa Nato da da air defense olsa ondan alırdı
Ortodoks olduğundan almadı yane :-)
Gerci Masumlar a dokanmadigi müddetçe ordaki gerginlik fena olmadi
Hatta bu biraz alinteriyle para kazanana yarar
Gerginlik kroniklesmese Koca Çin kripto parayi yasaklamiycak
Birileri havadan zenginliycek . Olmadık servet transferleri olucak vs vs idi
Haa havadan zenginlemiyen hicmi yok
Tabi bi şekilde olsa da . kripto para ne ya
Dünyanın mevcut bilinci en azından bunu şu an için kaldiramaycak düzeyde
Tüm kripto paracilar sökülün len paralari
Hatta şunu dahi düşünüyom bazen de
Çin Amerika el altından anlasip ( hatta yüzde dokdandohuz nohta dokdandohuz bele . Bu cikarim sacmada olsa bele sacma olmasada bele. yoksa Tmm 5bin yıllık medeniyetsin felansin falansin da koca us navy için 2 günlük idman gibi biseysin be olm, Dalga mi geçiyon yea)
Suyu bulandirip kripto Digi paracilari patates ediyo lar
Oh olsun lan belescilere
Pattiz iyi gidadir kalorisi bol olup ozelliklen kış ayında bol tuketin c vitamin var iyi gelir
Çok merak edilmiş usd yıl sonu tahmini 4,5-5 kimlerin hedefiydi diye
biriside bendim hatta hedefim daha yukarıda idi.
neredeyse 7 ay öncesinin tahminiydi, ve bana göre bunu destekleyecek çok neden vardı
en başta en tepeden faiz düşmeli ısrarı idi,
bu konudaki geri adım atılmasaydı bugün kur nerede olurdu birlikte görmüş olurduk.
burada ne tuhaflık var ki
ben belli nedenlere dayalı tahmin yapmışım, kasımpaşalı düşük faizden çark etmiş ben ne yapayım..
bende söylem ve eylemde tutarsızlık yok.
sevgili enki özetlemiş ''bal yapmayan arı ''
Zaten şu da var kripto para gibi olmayan yani hem kendisi hem geri planı
Ve buna inanan kitleler gerçekte
İn English
Mass of them
Olmuş olsa
Yeni zombi dinler ortaya çıkacak
Kavramlar Eyice karışacak
Aklı olan olmayan kaccek delik ariycekti
Bırakın paraşütsuz düşsün namissiz
Eski bilmemne coin yazılarım var bulun okuyun
Hatta birileri çok tepki komustu da
Gülüp gecmistim
Aman ha
Reklam değil
Yazılarımı okuyup inanmaan ben hayatta kendim dahil hicbiseyi ciddiye almam sizde bu cumlelerde okuduklarınizi hic dikkate almayınız Ltf.
QE yapmazlarsada ellerinde patlar..o yüzden çıkmazdalar zaten..
Şu an mevcutla vaziyeti idare ediyor gibiler..fakat atılan top gittikçe sönümleniyor..
Ha bunu bilen sentral bankerler eninde sonunda kangreni kesmek isteyebilirler, bu doğaldır..ancak sn Çaycı mı diyordu; gelecek olan gelir o zaman..
Başka alternatif var mı?..yada sentral benkerlerin başka alternatifi var mı?..daha başka ne yapabilirler sizce..QE'leri kesince ortam düzelir mi?
Benim aklıma mali tedbirler geliyor..provası Trump'ın gelişiyle birlikte yapılan..:)
İyide buranin Şerifi sizmisiniz
İster yazar ister çizer
Gelen
Siz şimdi mantık oyunları yapiyonuzda
Kapasite anca bu kadar
Yani yazin bey fikrinizi
Şimdi yerel global yönetimleri iki yazinizdan birinde eleştirip
Sonra beylik verilmiş gibi
Şunu yapmalı bunu etmeli
Diyor olmak
Ukalaligin daniskasimidir? Başka biseymidir?
İşinize gelmeyince hemen buranın şerifi sen misin? yaklaşımı.
Evet benim dersem ne olacak?
Aptal bir soruya layık bir yanıt olacak.
Yahu burada akşama kadar oturuyoruz.
Geliyorsun bir yazı yazıyorsun.
İtirazımız varsa söylemeyecek miyiz?
Senin yazın hakkında dediğimin neresi yanlış?
İşin o kısmını bırakıp konuyu kişiselleştirmektesin.
Bak işin gerçeği şu: 12 yıldır buradayım.
asgari 12 saat.
Sen gideceksin ben burada kalacağım.
Bu başlıktaki insicam, bütünlük yöneticiler kadar bizlere de emanet.
Bunda sorumluluğumuz var.
Ukalalık senin yaptığındır.
Uzatma.
Her gece bir başka bela.
Pantolonumu yeni aldım
Tercihim Çit in etrafından dolaşmak
Kaldığımız noktadan devam
Fazla iltifata gerek yok
Şi
Martmayin
Gelelim medeniyet olgusuna:
Bu çok derin bi olgudur
Su anda gelmiş geçmiş en byk medeniyet nası oluştu ona bakacaz
Şimdi herkes en az bi elli US filmi izlemiştir herhal
Bu filmlerde
En çok konu edilen spor
Amerikan futbolu ve basket
Hem bireysel hem toplu mücadele için biçilmiş kaftan sporları
Adam alır rugby ci topu elli kişiyi atlatıp topu hedefe Diker
Yada bi salon oyunu olan basket bu da dreebling paslasma ve sonuç sporudur
Yani bu derece mücadele alinteri sporundan gelip hayyattaki kazanımlarını oluşturmuş adamların eline lolipop şeker (kripto para ) verip te Kandıraman
Devamı gelecek
Bugunnuk kafi
Herkese eyi gecceler
Ama lütfen ricaciyim
Bi daha ki sefere parazit olmasın
Çatı ya çıkıp anteni Çamlıca ya ceviriyom
Bana da yazık yahu
Kabaran bir şeyler var. Bir sabah uyanmışsın ki...
https://pbs.twimg.com/media/DJvLhv-V...jpg&name=large
Düşüş başladığında bu trafiği tekrar incelemek lazım. P/E si 30 olan borsayı hacimsiz almaya devam ediyorlar. Fakat nakit bitti. Kredi de bitti. QE de gelmezse...
https://pbs.twimg.com/media/DJyqdPuX...jpg&name=small
DXY de kabarma zamanı gelmiş
https://pbs.twimg.com/media/DJyQ6CgX...jpg&name=small
En başta AMB JMB FED olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının kesinlikle yapması gereken tek bir şey var ise o da bir şekilde enflasyon yaratmaktır, aksi taktirde tüm dünya anormal seviyelere çıkmış olan borçlar altında çöker gider. Son yıllarda bu amaçla müthiş bir gayret gösteriyorlar ama tüm çabalar boşa çıktı. Bildiğin üzere tüm dünyadaki toplam bireysel, kurumsal ve kamu (ülke) borçlarının toplamı 250 trilyon dolara dayanmış durumda. Yıllık küresel GSMH nın 3 katından fazladır bu rakam. Yaratılacak makul bir enflasyon sayesinde borçlar "reel bazda" düşürülmedikçe mevcut durum sürdürülemez bir durumdur.
Yaratılması gereken enflasyonun oranı son derece önemlidir. İpin ucunu kaçırıp işi "hiper enflasyona" çevirme riski de mevcut. Mevcut kabarmış borçları yedirmek için ideal yıllık enflasyon oranı %7 dir (gelişmiş ülkeler için konuşuyorum). Bileşik faizde %7 büyülü bir rakamdır çünkü 10 yılda 2 ye eşit olur yani borçlar %7 lik bir yıllık enflasyon sayesinde bileşik faiz bağlamında 10 yıl içinde reel bazda %50 azalmış olur.
Gelişmiş ülkelerde konut sektörü kabaca 10 yıllık döngülere (cycle) tabidir, ticari gayrimenkul ise 18 yıl gibi. Kondratieff döngüleri çok daha uzun olabiliyor. Ben TR'deki gayrimenkul sektörü döngülerinin kabaca bu rakamlar civarında olduğunu düşünüyorum. Senin verdiğin 20 yıl ticari gayrimenkuller için makul görünüyor.
Aşağıdaki Nikolay Kondratieff döngülerini gösteren diagram oldukça aydınlatıcı. Kış sezonunda olmamız gerekiyor bu diagrama göre ama merkez bankaları bu kış sezonunun yani "deflasyonist ortamın" ortaya çıkmasını ellerindeki her türlü gücü kullanarak ertelediler, tabii şimdilik:
http://2.bp.blogspot.com/_zq0BtYfc9q...ONDRATIEFF.JPG