Sayfa 583/1009 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,657 - 4,664 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Açıkçası kira hesabınız biraz hatalı, 12.5 yıl boyunca mülkün değerinin yerinde sayacağını varsayıyorsunuz, gayrimenkul fiyatları özellikle istanbulda enflasyonun üzerinde artıyor, kira getirisi de bonus oluyor, yani %12+8 gibi düşünmek daha doğru. Yoksa niye millet bu kadar parayı gayrimenkule gömme heveslisi olsun. Anapara vadeli mevduat faizinin üzerinde değerlenirken üstüne bir de kira geliri geliyor. Verdiğiniz örnek de cazip duruyor ama doğru hesap için kira ve satış fiyatını doğru belirlemek gerek. Üç yılda 1.5 milyondan satamadıysa o mülkün değeri 1.5 milyon değildir.
    maalesef son yıllarda ticari gayrimenkul sektörü oldukça sıkıntılı ve fiyatlar artmadığı gibi geri geliyor, o yüzden mülkün değerinin yerinde sayacağı varsayımı bile oldukça optimist kalıyor gerçeklerin yanında, yatırımcıların hafızası hep geriye dönüktür ve her zaman geçmişi olduğu gibi geleceğe yansıtma eğilimindedirler, mesela gayrimenkul konut sektöründeki son yıllara ait güzel primlerin aynen gelecekte de yaşanacağını varsayarlar, ancak bu varsayımlar zaman zaman çok kötü şekilde ters teper.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. [QUOTE=gundwane;934567]
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku

Her ticari emtianın bir dayısı vardır..
    FX camiasının dayılarıda MB larıdır..

Spekülasyon manipülasyon onların oluru olmadan onlara ragmen yapılamaz..
    2005 yılında daha alan greenspan FED başkanı ike FX e bulaştım idi..
    Dinle bunları ama dediklerini tersini yap dendi idi.

Şu an FED in ECB in 1 1.5 sene içinde nasıl hareket edeceği BİLİNİYOR..
    Chicago türev borsası (CME) FED'e özel komisyonlar uyguluyor zaten, hem SPX (SP500 kontratları) de hem FX kontratlarında. Japonyadaki türev ve ulusal borsaları da BofJ ye (JMB) özel komisyonlar uygular. Japonya gösterge 10 yıllık tahvillerde ve 30 yıllıklarda BofJ haricinde oyuncu kalmadı halihazırda. Adamlar tüm piyasaları manipüle etmeye öyle alıştılar ki bu alışkanlıktan vazgeçmeleri pek mümkün gözükmüyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    G. Kore ve Japonya'nın güvenliği sağlanabilirse, bir gecede tepesine giydirecekler tası..biz sabah duyacağız..
    Malesef bu çok zor
    NATO'nun hava savunma sıfır a yakın
    Sürekli saldırı düşünulup ona yönelik teknoloci geliştirmiş adamlar pardon aptigiller
    Bakınız : yunanistan s300 ile hava güvenliğini sağlar
    Urfa'da oksfird olsa Nato da da air defense olsa ondan alırdı
    Ortodoks olduğundan almadı yane :-)
    Gerci Masumlar a dokanmadigi müddetçe ordaki gerginlik fena olmadi
    Hatta bu biraz alinteriyle para kazanana yarar
    Gerginlik kroniklesmese Koca Çin kripto parayi yasaklamiycak
    Birileri havadan zenginliycek . Olmadık servet transferleri olucak vs vs idi
    Haa havadan zenginlemiyen hicmi yok
    Tabi bi şekilde olsa da . kripto para ne ya
    Dünyanın mevcut bilinci en azından bunu şu an için kaldiramaycak düzeyde
    Tüm kripto paracilar sökülün len paralari
    Hatta şunu dahi düşünüyom bazen de
    Çin Amerika el altından anlasip ( hatta yüzde dokdandohuz nohta dokdandohuz bele . Bu cikarim sacmada olsa bele sacma olmasada bele. yoksa Tmm 5bin yıllık medeniyetsin felansin falansin da koca us navy için 2 günlük idman gibi biseysin be olm, Dalga mi geçiyon yea)
    Suyu bulandirip kripto Digi paracilari patates ediyo lar
    Oh olsun lan belescilere
    Pattiz iyi gidadir kalorisi bol olup ozelliklen kış ayında bol tuketin c vitamin var iyi gelir

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    maalesef son yıllarda ticari gayrimenkul sektörü oldukça sıkıntılı ve fiyatlar artmadığı gibi geri geliyor, o yüzden mülkün değerinin yerinde sayacağı varsayımı bile oldukça optimist kalıyor gerçeklerin yanında, yatırımcıların hafızası hep geriye dönüktür ve her zaman geçmişi olduğu gibi geleceğe yansıtma eğilimindedirler, mesela gayrimenkul konut sektöründeki son yıllara ait güzel primlerin aynen gelecekte de yaşanacağını varsayarlar, ancak bu varsayımlar zaman zaman çok kötü şekilde ters teper.
    Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca belli bir yaştan sonra gayrimenkulde hızlı bir düşüş başlıyor... Ortalama 20 yıldan sonra...

5. Çok merak edilmiş usd yıl sonu tahmini 4,5-5 kimlerin hedefiydi diye

biriside bendim hatta hedefim daha yukarıda idi.

neredeyse 7 ay öncesinin tahminiydi, ve bana göre bunu destekleyecek çok neden vardı

en başta en tepeden faiz düşmeli ısrarı idi,

bu konudaki geri adım atılmasaydı bugün kur nerede olurdu birlikte görmüş olurduk.

burada ne tuhaflık var ki
    ben belli nedenlere dayalı tahmin yapmışım, kasımpaşalı düşük faizden çark etmiş ben ne yapayım..

bende söylem ve eylemde tutarsızlık yok.

sevgili enki özetlemiş ''bal yapmayan arı ''

6. Zaten şu da var kripto para gibi olmayan yani hem kendisi hem geri planı
    Ve buna inanan kitleler gerçekte
    İn English
    Mass of them
    Olmuş olsa
    Yeni zombi dinler ortaya çıkacak
    Kavramlar Eyice karışacak
    Aklı olan olmayan kaccek delik ariycekti
    Bırakın paraşütsuz düşsün namissiz
    Eski bilmemne coin yazılarım var bulun okuyun
    Hatta birileri çok tepki komustu da
    Gülüp gecmistim
    Aman ha
    Reklam değil
    Yazılarımı okuyup inanmaan ben hayatta kendim dahil hicbiseyi ciddiye almam sizde bu cumlelerde okuduklarınizi hic dikkate almayınız Ltf.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku

Aman ha
    Reklam değil
    Yazılarımı okuyup inanmaan ben hayatta kendim dahil hicbiseyi ciddiye almam sizde bu cumlelerde okuduklarınizi hic dikkate almayınız Ltf.
    Sizi mi kıracağız...

Peki...

O kısmı sildim zaten.

8.  Alıntı Originally Posted by samadhi Yazıyı Oku
    Carry trade için reel faiz değil nominal faiz ve kur oynaklığı önemlidir.
    teşekkür ederim.

Sayfa 583/1009 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •